Pa, kako to da prođe bez njega...

Konačno smo dočekali i taj dan da Srbija zaigra na Mundijalu u Kataru, još protiv Brazila, teško da ima šta lepše. Zapravo, ima, da pobedimo.

Euforija je zahtavila naciju, onaj mališan je rekao da će Nejmar da plače kao beba i svi se nadamo da će „orlovi“ na startu Svetskog prvenstva doći (barem) do boda.

PROČITAJTE JOŠ

Pa, već smo dobili taj Brazil, i to ne tako davno i to u finalu, kada su igrači do 20 godina postali prvaci sveta na Novom Zelandu.

Sada su ti zlatni „orlići“ stasali, njih čak osmorica je u timu Srbije za ovaj Mundijal koji predvodi Dragan Stojković Piksi.

„Desetka“, legenda, jedan od najvećih… Kako je samo pokrenuo fudbalsku Srbiju da veruje fudbalerima, da mogu da naprave nešto veliko, što je još bitnije – da oni sami veruju.

Piksi je neustrašiv, kaže da se nikoga ne plaše, pa ni Brazila, jer nemaju krila, ne lete… Taj i takav pristup je potreban.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Ono što nije preko potrebno, bez čega se nekako i može je poziv predsednika Aleksandra Vučića, ali nije odoleo. Morao je.

Pozvao je Piksija, što ne bi? Poželeo mu je sreću pred utakmicu s Brazilom. Pa, kako da nešto bitno prođe bez njega, da slučajno ne bude fokus na njegovoj „borbi za Kosovo“.

„Čuo sa se sa njim. Poželeo sam im uspeh. Ako pobede – bravo, ako izgube – bravo i hvala na svemu. Čekaćemo i preostale dve utakmice i verovaćemo u njih, kako god bude i šta bude, do poslednjeg od tih 270 minuta koliko igraju u ovoj grupnoj fazi. Hvali ima na svemu, hvala im na trudu. Hvala im na tome što su bez porodica ostajali dok su trenirali“.

PROČITAJTE JOŠ

Vučić je rekao da će on sa pripadnicima Vojske Srbije pogledati deo utakmice, a na „pozive za sreću“ nije imun.

„Sine, daj gol“, rekao je Vučić kada je objašnjavao da je zvao Aleksu Vukanovića, tada fudbalera Crvene zvezde, pred meč protiv Jang Bojsa.

Epilog znate, Vukanović je „nošen“ tim pozivom dao gol za plasman u Ligu šampiona.

Piksi sada ne može da zatrese mrežu, možda prenese „magiju“ poslatu od predsednika na nekog golgetera da Brazil bace na kolena…

BONUS VIDEO Rusi došli iz Sibira da navijaju za Srbiju u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar