Foto: Starsport

"Orlovi" počinju misiju na Mundijalu u Kataru, a selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Dušan Tadić odaju utisak da će uraditi nešto veliko

Došao je i taj dan – Srbija igra na Mundijalu u Kataru, protivnik nikad jači, nikad bolji. Ali, „orlovi“ se nikoga ne boje, pa čak ni Brazila, kako je rekao selektor Dragan Stojković Piksi.

Ni ne treba, to je taj pristup koji svi želimo da vidimo, da osetimo žar, da njegovi izabranici „preoru“ teren stadiona „Lusail“, da naprave čudo…

„Očekujem dobru, hrabru Srbiju koja će dati sve od sebe. Brazil je srećan sto ima toliko sjajnih napadača, ali neko treba da igra i odbranu. Svi imamo šansu da pobedimo, ne plašim se nikoga, pa, izvinite, ni Brazila. Niko nema krila da leti i da ne možete da ga uhvatite. S tim mentalitetom možete mnogo“, pravu poruku je poslao selektor Dragan Stojković.

Imao je Piksi i odgovor na priču o špijuniranju „orlova“ u Kataru od strane rivala.

„Ne verujem da su nas špijunirali dronom, sumnjam da je to tačno, ko smo mi da nas tako špijuniraju, oni su svetska velesila. A i da su ga slali, ne znam šta bi videli, ništa posebno“.

Iako je sav fokus na Brazilcima, selektor je otkrio i čija podrška mu mnogo znači u Kataru.

„Porodica je važan faktor i motivacija. Moja je stigla u Dohu, imam četiri unuke, a Inđija Rouz mi je otpevala jednu pesmu i poželela želju. Učiniću sve da je na razočaram“.

Otkrio je da u slobodno vreme ne razmišlja mnogo o fudbalu.

Foto: Starsport

„Jako srećnim me čini što sam malu Srbiju doveo u Katar. Kako da pobediš Brazilce kad su mnogo jaki, ali istorija se menja, svaki sledeci pokušaj je šansa da nešto promenite. Ne razmišljamo ‘dajte da pobedimo Brazil jer ih nismo dobili 88 godina’, nego da skupimo što više bodova i prođemo grupu“, završio je Piksi.

Dušan Tadić će kao kapiten predvoditi „orlove“, a primetno je bio – nasmejan.

„Motiviše nas to što nas Brazilci ne spominju i što misle samo na svetsku titulu. Srećan sam i nasmejan od kada je Stojković došao. Uživamo i prepustili smo se trenutku. Potencira se da igramo glavom, da imamo ideju, da dominiramo, inteligencija pobeđuje, dobra lopta, dobar pas pravi razliku. Naše je samo da ga slušamo“.

Srećno, „orlovi“, neka padne Brazi.

BONUS VIDEO Poslednji trening Srbije pred Brazil