Foto: EPA-EFE/Koen van Weel

Nesvakidašnja odluka.

Selektor reprezentacije Holandije Luj van Gal sproveo je u delo originalnu ideju da igračima dodeli brojeve na dresovima na osnovu uzrasta.

Pročitajte još

Brojevi nemaju veze sa tim koji bi igrač trebalo da igra u prvoj postavi, i zbog toga su fudbaler PSV-a Ćavi Simons i igrač Bajera iz Leverkuzena Džeremi Frimpong, dobili brojeve 25 i 26, pošto su najmlađi u reprezentaciji.

„Obično razgovaram o tome sa igračima, ali sada sam igračima dao brojeve na osnovu njihovog uzrasta. Ne, nije šala, nikad se ne šalim na konferenciji za novinare“, rekao je van Gal.

Holandski stručnjak je govorio i o odnosu koji ima sa reprezentativcima.

„Naravno da sam razgovarao sa njima, to radim od prvog dana, tako ih upoznajem, pričam im šta treba da radimo a šta ne.“

Van Gal smatra da Holandija može biti konkurent za visok plasman, i da pre svega može da nadmaši ulazak u osminu finala sa prošlog Mundijala u Rusiji.

„Mislim da u timu nemamo najbolje igrače na svetu, ali verujem u njih i taktiku. Možemo daleko, ali potrebna nam je i sreća. Želim da igrači zamisle da smo prvaci sveta. Ako možete da zamislite, možete to da uradite na terenu. Imamo igrače koji savršeno odgovaraju taktičkom planu“, zaključio je holandski selektor.

Holandija je će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi A sa Senegalom, Ekvadorom i domaćinom Katarom.

BONUS VIDEO Postao golman jer je lenj i mrzelo ga da trči – srpski div mogao u Mančester, Zlatan mu je idol

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar