Foto: Twitter/Printscreen

Čak i najveće zvezde nisu mirno gledale saopštavanje spiska.

Selektor Brazila Tite objavio je spisak od 26 reprezentativaca za predstojeće Svetsko prvenstvo u Kataru. Brazil na svakoj poziciji u timu ima po nekoliko izrazito kvalitetnih pojedinaca, te je Tite sigurno imao muka pri odabiru.

PROČITAJTE JOŠ

Mnoge iznenađuje što je mesto u reprezentaciji dobio Dani Alveš, imajući u vidu tretman koji prema njemu ima fudbalska javnost u Brazilu. Alveš trenutno nastupa za meksički Pumas.

Nejmar je pratio objavljivanje spisak u svom domu sa sinom u zagrljaju što je oduševilo njegove pratioce.

Ali Nejmar nije bio toliko iznenađen izbrom Alveša koliko time što će mladi napadač Arsenala Gabriel Martineli biti u sastavu. Reakcija Nejmara dovoljno govori.

Martineli je jedan od igrača koji je ostvario najveći napredak u poslednjih godinu dana i definitivno je neko ko zaslužuje šansu s obzirom na činjenicu da je ove sezone postigao već pet golova u Premijer ligi. Primera radi, prošlu sezonu je završio na učinku od šest golova.

Izostanak Roberta Firmina na spisku igrača takođe je po mnogima jedno iznenađenje budući da se napadač Liverpula nalazi u jako dobroj formi i uz Salaha je najbolji strelac svog tima (šest golova). Umesto njega Tite se odlučio za Gabriela Žesusa koji ove sezone takođe pruža dobre partije u dresu Arsenala.

Brazil će u Kataru napre odmeriti snage sa našom reprezentacijom u utakmici koja će se odigrati 24. novembra u 20.00 časova.

BONUS VIDEO Katar 2022 Lična karta – Sergej Milinković Savić

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar