Foto: EPA-EFE/Friedemann Vogel

Prvi dan Mundijala doneo je scene koje pokazuju da možda domaćin nije spreman da odgovori svim zahtevima... Najblaže rečeno.

Mim
.

Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s.

Ekvador je savladao Katar na otvaranju Svetskog prvenstva sa 2:0 (2:0), a navijači su već na poluvemenu odlučili da im je dosta fudbala.

Evidentno je da u ovoj maloj zalivskoj zemlji nemaju tradiciju fudbala, pa ni ponašanje navijača nije u skladu sa događajem na kojem su se našli.

Naime, domaćin je očekivao laganu pobedu na otvaranju, a kada su videli da „dobijaju po ušima“ odlučili su navijači da to više ne žele da gledaju.

PROČITAJTE JOŠ

VIP sektor je bio gotovo potpuno prazan već posle 45 mintua fudbala. Katrani su obrukali sami sebe i više nego fudbaleri na terenu. Ipak, vraćali su se i trajno odlazili u 75. minutu.

Pretpostavlja se da su ljudi došli na „Lusail“ stadion samo da budu viđeni, a onda im je u jednom trenutku dosadilo da gledaju meč koji je pratila čitava planeta.

Iako se u Kataru nalazi oko tri miliona ljudi, samo 12 odsto njih su građani, a svi ostali radnici na privremenom radu.

Na kraju je izgledalo kao da se meč igra u Ekvadoru jer su ostali samo navijači Južnoamerikanaca. Kamera je pokušala da sakrije bolnu istinu, ali je i u prenosu u par maha moglo da se vidi obilje praznih sedišta.

BONUS VIDEO Nova.rs na prvom treningu reprezentacije Srbije u Kataru

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar