Fudbalska reprezentacija Brazila
Fudbalska reprezentacija Brazila; Foto: EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Lep gest saigrača.

Mim
Direktno izveštavanje iz Katara donosi vam m&m’s..

Mnogo puta smo imali prilike da se uverimo u snagu i moć fudbalske reprezentacije Brazila. Najuspešnija nacija na Mundijalima. Petostruki svetski šampion, devet titula šampiona Južne Amerike, jedina reprezentacija koja nije propustila nijedno Svetsko prvenstvo. Brazilci žive za fudbal, za njih kažemo da im je fudbal u krvi, ali sigurno nije sva tajna uspeha u tome. Kada gledamo Brazil, vidimo emociju, želju, kolegijalnost i povezanost među igračima koju retko gde još možemo. Svaki gol se proslavlja kao da je osvojen Mundijal.

Najsvežiji primer je utakmica drugog kola Mundijala u Kataru protiv Švajcarske, u kojoj je Brazil slavio minimalnim rezultatom. Tada su igrači južnoameričke ekipe pokazali lep gest prema povređenom saigraču. U trenutku kada je postignut gol, svi igrači zajedno su otišli da proslave gol, jedan igrač na leđima je doneo i povređenog fudbalera Juventusa Danila.

Brazil je već obezbedio nokaut fazu u Kataru budući da ima šest bodova posle dve odigrane utakmice, u grupi gde su još i Srbija, Švajcarska i Kamerun.

BONUS VIDEO Dušan Vlahović trči nakon utakmice sa Kamerunom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar