Milan Borjan, Milan Rodić, Marko Gobeljić, El Fardu Ben, FK Crvena zvezda
Foto: Starsport

Crvena zvezda je osvojila četvrtu titulu u nizu, a četvorica fudbalera bila su deo svakog od tih poduhvata, to su: Milan Borjan, Marko Gobeljić, Milan Rodić i El Fardu Ben.

PROČITAJTE JOŠ

Kada je Borjan leta 2017. godine stigao u klub, malo je bilo onih koji su mogli da naslute da će postati sinonim za Zvezdine uspehe, iako nije bilo dileme da se radi o fantastičnom golmanu.

Kapiten Zvezde je do sada zabeležio 178 nastupa u crveno-belom dresu, postao miljenik navijača, dragocen šraf u borbi za svaku od osvojenih titula i neko ko je i na najvećim utakmicama, pogotovo onim evropskim, pravio razliku u korist crveno-belih.

Pamtiće se Kopenhagen, Genk, Krasnodar…

Gobeljić je bio prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku 2017. godine, stigavši u klub kao jedan od najboljih fudbalera domaćeg prvenstva. On, Vulić i Vukanović su bili okosnica tadašnjeg Napretka, a interesantno je da je trojac potom zajedno igrao i u Crvenoj zvezdi.

Milan Borjan
Milan Borjan Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ipak, prvi je u klub stigao Gobeljić, fudbaler čiji je napredak u crveno-belom dresu išao postepeno, jer je od „džokera“ sa klupe Vladana Milojevića stigao do kapitenske trake, postigao gol protiv PSŽ-a i nijednog trenutka nije pružio manje od svog maksimuma kada se našao na terenu. Za sada je odigrao 143 utakmice za tim iz Beograda i postigao devet pogodaka.

Bio je to jedan od najuspešnijih Zvezdinih dana kada se govori o prelaznim rokovima, jer su 22. jula 2017. godine dres našeg kluba zadužili Milan Rodić i Nemanja Radonjić. Zacementirao se već tada Rodić na levoj strani terena kada je reč o defanzivi i nezamenjiv je bio prvo kod Vladana Milojevića, a sada i kod Dejana Stankovića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Igre u Zvezdinom dresu su ga dovele i do reprezentacije, čak i do toga da bude deo Srbije na Svetskom prvenstvu 2018. godine, a do sada je odigrao 142 utakmice za Crvenu zvezdu i postigao pet golova.

Ben za razliku od pomenute trojice nije bio tu pune četiri godine, jer je stigao kao akvicizija iz Olimpijakosa u januaru 2018. godine. Ali od tada, pa do danas, on je postao stranac sa najviše odigranih utakmica i postignutih golova u crveno-belom dresu. Ukupno 125 puta nastupio je za Crvenu zvezdu i postigao 63 pogotka, a i on je još jedan u nizu naših fudbalera sposobnih da prave razliku i na evropskim utakmicama, pa Benu nije strano da i na najvećim utakmicama postiže pogotke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare