Strahinja Eraković na meču protiv Partizana
Strahinja Eraković (desno) Foto: Starsport

Biće zanimljivo videti u kom će sastavu biti Zvezda naredne sezone

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je o planovima kluba za buudćnost, a jedna od glavnih tema bili su potencijalni transferi.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je ove sezone odbranila duplu krunu po drugi put u svojoj istoriji, a Terzič je vidno zadovoljan tim uspehom.

„Mi moramo stalno da budemo šampioni. Tako moraju da misle svi u klubu. Kad ustanu, kad spavaju, ujutro, pobedne i uveče. Zvezda mora da bude šampion. Nekada se iz kluba bežalo, danas puškom ne možete da ih oterarte. To je za nas kompliment. Naši igrači imaju veće plate, redovne plkate, a zaradili su svojim radom svaki dinar. Klub je živ organizam, težak klub, najlepši kad pobeđuje, najteži kada se gubi. Nosimo veliki pritisak i stres. Kroz sve te faze je prošao i Dejan Stanković. Produžio je ugovor, prezadovoljni smo njegovim radom, on je srećan ovde“, rekao je Terzić.

Blistavu sezonu imao je mladi štoper Strahinja Eraković, a upravo se oko njegovog imena vodi polemika pred letnji prelazni rok.

„Nismo tvrdi u stavu, naš stav je da ne može da ide, bar do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Posle će tržište da odluči. Mi očekujemo između 12 i 15 miliona evra od njegove prodaje. Bonus je igrač i sledeće godine i potreban nam je. Dolaze nam još dva perspektivna štopera Đurić i Leković, želimo i njima da otvorimo prostor. Prelazni rok je živa stvar. Ne može Terzić da kaže “ne” ako dođe 25 miliona evra“.

PROČITAJTE JOŠ:

Norveški napadač Ohi Omoidžuanfo stigao je zimus na Marakanu, a ubrzo bi moglo da dođe do nogo transfera.

„Za Ohija imamo konkretne ponude i vrlo je verovatno da ćemo da se raziđemo. Ne možemo da se odrekenemo Ohija dok ne dođe dobar špic. Šta će nam miliion ili tri miliona ako nemamo zamenu. Prvo moramo da dovedemo pojačanja posle ćemo o odlascima“.

Postavlja se pitanje i oko noovg ugovora Sekua Sanoga.

„Nije vreme za rastanak, jer je on izuzetno zahvalan igrač, profesionalac i neko ko je potreban klubu. Pregovaramo sa njegovim agentom oko novog ugovora i verujem da ćemo naći zajednički jezik“.

Što se tiče pojačanja, već je stigao Kings Kangva, za koga je Zvezda izdvojila miliona evra.

„Došlo je vreme da Zvezda više ne dovodi polovnjake, već najbolje igrače. Želimo da budemo bolji od Dinama iz Zagreba i Olimpijakosa. Mi sa budžeztom od 35 miliona evra pravimo nestvarne rezultate. Kangvu smo platili milion evra. Pratili smo ga tri meseca, ekslodirao je. Imali smo prvu informaciju, bili smo brzi i uzeli ga. Da smo zakasnili izgubili bismo ga. Grof Božović je rekao uzmi dok ti ga nisu uzeli nispred nosa. On je ‘boks tu boks’ igrač, ubrzaće našu igru“, poručio je Terzić.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde okupirali Beograd: Proslava titule i bakljada na Kalemegdanu

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare