Foto: Starsport

Druga utakmica, drugi poraz Zvezde u Ligi Evrope u grupi H, ovog puta bolniji od onog prvog - 2:1, ali sada i zaslužen.

Miloš Ljubisavljević Foto:Nova.rs

Nije nešto na šta smo navikli prethodnih sezona, mada ono što više brine nisu ekipe od kojioh Zvezda gubi, već način na koji se to dešava.

PROČITAJTE JOŠ:

Uvek iskoči neki besmislen kiks, neka loša ili troma odbrana i nepromišljena reakcija. U meču sa Trabzonom u Turskoj, bilo je svega od pobrojanog.

Gelor Kanga je opet praktično otvorio protivniku vrata ka svom golu, što je već drugi put za veoma kratko vreme u Evropi. Primetno je, iritira navijače, a rezultati izostaju i onda je pitanje – ok, trudi se i prilagođava, ali sme li se još uvek uzdati u njega?

Kings Kangva je bio jedan od tragičara jer je dobio crveni karton, a nije pomoglo ni to što je Trabzon radio ono po čemu je Zvezda bila prepoznatljiva, kažnjavao je greške rivala.

Tanko i veoma nesigurno izgledala je igra gostiju na „Šenol Guneš“ areni u prvih dvadesetak minuta, već posle pola sata je štošta izgledalo bolje, ali je problem što je Zvezda već tada imala gol minusa.

Ta sigurnost od starta je nešto što uliva trener, mada treba napomenuti da nije pomogao ni glavni sudija koji je od petog, šestog minuta već počeo da maše kartonima.

Prvi je dobio upravo Kangva, a baš on je trebalo da bude jedna od udarnih igala na gol Trabzona, kod koga je nekako koncentracija malo opala pozadi posle datog gola.

Niko nije mogao ni da pretpostavi da će taj žuti Kangve biti uvod u kolaps, koji je tek pred kraj ublažio neočekivano Veljko Nikolić, pored toliko ofanzivaca zaduženih da muče protivničke odbrane.

Nula bodova iz dva meča, nije strašno, ali ne sluti na dobro, jer sad svi protivnici iz grupe imaju bodove sem srpskog šampiona.

Foto: Ozan KOSE / AFP / Profimedia

Milan Borjan – Spasao fantastično šut Trezegea na isteku 15. minuta, ali je onda u 16. minutu poklekao jer je Marek Hamšik ostao nebranjen na drugoj stativi posle centaršuta Trezegea. Istrčao u dva navrata da preseca lopte rivala. U 57. minutu je veoma dobro i hladnokrvno sprečio stopostotnu šansu kod svoje stative. Pokupio loptu posle dobre akcije Trabzona i centaršuta u 85. minutu. Pre toga kod drugog primljenog gola opet nije mogao da uradi ništa – 5,5.

Strahinja Eraković – Solidno pratio Đaninija u prvih deset minuta, mada se ofanzivac Trabzona dvaput nalazio u potencijalno opasnim situacijama. Izbio slučajno loptu glavom na nogu Trezegeu, kada je Borjan morao da interveniše. Odlično kod sudije rešio gol-aut u 27. minutu kada je izblokirao Trezegea uklizavanjem. U drugom poluvremenu je istrčavao i napred, a da je bolje centrirao posle lopte Kataija, možda bi i pripretio. Iako mu se teško može spočitati, pored njega je primljen drugi gol, a bila je šansa i za treći u 85. minutu kada mu se rival prikrao iza leđa, ali ga je Strahinja blokirao tek toliko da ne bude 3:0 za Trabzon – 5,5.

Foto: Starsport

Nemanja Milunović – Jedna dobra reakcija glavom, pa onda blok Maksija Gomeza, u prvih desetak minuta delovalo je dobro. Presekao je nekoliko lopti i posebno je bitan bio dupli pas Bakasetasa i Maksija Gomeza u 28. minutu posle kog bi Turci imali zicer. Pokrenuo kontru startom nad Bakastasom u 33. minutu kada je Bukari pretio. Od tog trenutka do kraja, teško je prebrojati kad je sve presekao pas, ušao u duel kako treba ili uklizao. Nije imao nijednu direktnu grešku u srcu odbrane i verovatno je jedini zaslužio da dobije bar nekakvu pohvalu – 6,5.

Aleksandar Dragović – Veliki problemi za celu odbranu kada Trabzon pritisne zadnju liniju u prvih pet minuta. Nisu bili njegova krivica, ali ni on u petom minutu nije reagovao idealno kod centaršiuta Turaka sa leve strane, izgledalo je panično. Ispao je u duelu sa Đaninijem posle primljenog gola, ali nije kažnjen. Nije se isticao ni po dobru ni po zlu, mada se činio malo sigurnijim kako je meč odmicao, iako je Zvezda primila još jedan gol – 5,5.

Milan Rodić – Zajedno sa Erakovićem i Srnićem nije zatvorio centaršut Trezegea, koji je lagano podigao centaršut za Hamšika i gol Trabzona u 16. minutu. Šutirao je očajno sa ruba šesnaesterca u 31. minutu, iako je to bila jedna od retkih prilika Zvezde. Uglavnom bio u duelima sa Đaninijem, solidno se snalazio iako je ofanzivac Trabzona fizički delovao snažnije – 5,5.

Gelor Kanga, FK Crvena zvezda
Gelor Kanga, FK Crvena zvezda; foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Slavoljub Srnić – Trudio se, standardno, ali nije pravio razliku po toj desnoj strani. Ubacivao se napred, pokušavao da centrira i nudio na krilu. Vraćao se i pozadi i ništa konkretno nije uradio, ni napred ni pozadi, bar ne da se videlo i osetilo na stadionu – 5,5.

Gelor Kanga – Uglavnom se gradio leđima u prvom poluvremenu, služio je da iznese loptu, da iznudi poneki faul i jednom je probao da nađe Bukarija napred. Videlo se da ga traže saigrači, jer kad Sanogo povede loptu, i ona „zaplače“. Ulivao je poverenje saigračima, a onda je pokazao staru boljku, izgubio je loptu na opasnom mestu na terenu. Bakasetas ga je sačekao, uzeo je loptu i samo je prosledio do Trezegea, koji je pored Erakovića zakucao loptu u mrežu Borjana za 2:0 u 68. minutu. Pitanje je dokle će više umeti da jednim potezom izgubi meč za Zvezdu, pošto je još negde prošle sezone izgubio moć da mečeve rešava u korist svog tima. Zamenio ga je Radovan Pankov u 84. minutu – 5.

Foto: Starsport

Kings Kangva – Nije baš bila jasna njegova uloga do sredine prvog poluvremena. Niti je delovao levo umesto Aleksandra Kataija, niti je bio ubojit u sredini, gde je boravio Pešić. Tek kasnije se aktivirao, imao jedan pokušaj glavom, izgledalo je to bolje na terenu. U drugom poluvremenu je potpuno pokvario utisak startom na Bakasetasu kada je išao na loptu, udario protivnika po stopalu i sudija mu je pokazao drugi žuti karton i poslao ga van – 5.

Seku Sanogo – Veoma loš pas u prvih pet minuta nazad za Dragovića, stvorio je probleme austrijskom internacionalcu. Nakon toga se malo stabilizovao, ali nije ulazio dovoljno snažno u duele. Dobio je žuti karton da bi sprečio kontru protivnika u 52. minutu, imao je nekoliko pokušaja izlazaka napred kad se videlo da prosto ne voli tu ulogu i ne zna da je radi. Zato su između ostalog napadi Zvezde išli sporo napred – 6.

Foto: FK Crvena zvezda

Osman Bukari – Nije se praktično ni video u prvih pola sata igre. Lopte mu nisu dolazile, bar ne one upotrebljive, pa je napad Zvezde delovao pasivno. Istrčao kontru i veoma dobro šutirao u 33. minutu kada mu je golman Trabzona skinuo loptu paradom. Bio je nekako odsečen i da nije bilo one šuta iz prvog poluvremena, malo šta bi se moglo izdvojiti – 5,5.

Aleksandar Pešić – Odmah u četvrtom minutu pokazao da sa njim nema šale kod povratnih pasova. Malo je falilo da preseče jedan i dobije zicer situaciju. Međutim, posle toga nije bio toliko primetan do poluvremena, osim kada se rvao sa defanzivcima rivala. Bio je prilično bezopasan po gol rivala – 5,5.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Aleksandar Katai – Ušao je od početka drugog dela umesto Srnića. Praktično prvi put je udario loptu tek šest, sedam minuta kasnije i to u odbrani kad je morao da je ispucava. Borio se, pokušavao da bude agresivan i to mu je donelo jedino žuti karton u 84. minutu – 5,5.

Kalifa Kulibali – Istovremeno kada je i Mustafa ušao umesto Sekua Sanoga, Kulibali je zamenio Pešića. Osim dve polušanse, jednog udarca koji nije imao ni snagu, ni preciznost da uđe u gol pred kraj meča, nije pokazao mnogo. Delovao je tromo na terenu – 5,5.

Veljko Nikolić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Veljko Nikolić – Zamenio je Bukarija u 71. minutu. Petnaestak minuta mu je trebalo da pokaže želju, idući od jednog do drugog igrača, kada se njegov tim brani, a onda da dobro pronađe sebi mesto na daljini penala i odatle pogodi šutem iz prve za 2:1. Ako ni zbog čega drugog, zbog toga je zaslužio da bude ocenjen – 6,5.

Ibrahim Mustafa – Ušao umesto „rizičnog“ Sekua Sanoga na pragu 60. minuta. Jedna od prvih dobrih stvari bila mu je blokada, kada se vratio da pomogne odbrani u 67. minutu. Šut Enisa Bardija mogao je da bude opasan. Pred nadoknadu vremena se dobro otvorio na desnom krilu, odatle je lepo pronašao Nikolića koji je dao jedini gol Zvezde – 6.

Radovan Pankov – Premalo je bio u igri da bi bilo šta ozbiljnije pokazao, pa je ostao bez ocene.

BONUS VIDEO: Prošetajte muzejem Trabzona, Zvezdinog rivala u Ligi Evrope

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar