Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Sve detalje pratite uživo na portalu Nova.rs.

Fudbaleri Partizana remizirali su protiv Nice u utakmici 2. kola grupe D Lige konferencija rezultatom 1:1 i tako zadržali dobre šanse da se do kraja grupne faze bore za jedno od prva dva mesta u grupi.

PROČITAJTE JOŠ...

Nije dobro počeo meč po crno-bele, pošto je Nica nakon dva mintua igre iskoristila očajnu reakciju odbrane Partizana i stigla do prednosti preko Džoa Brajana.

No, rana prednost francuskog tima nije obeshrabrila crno-bele, pošto su u nastavku u nekoliko navrata ozbiljno pripretili, pokušao je Andrade, potom i Dijabate, no promene rezultata nije bilo.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu za Partizan imao je Bibars Natho u poslednjim momentima prvog poluvremena. Dijabate je promešao odbranu rivala, uposlio Rikarda koji je izblokiran, odbitak je stigao do Izraelca, Kasper Šmajhel je bio daleko od gola, ali je Natho pogodio jednog od igrača Nice, pa je ostalo 1:0.

I početkom drugog dela Partizan je preko Andradea ugrozi gol rivala, no nije uspeo da dođe do izjednačenja sve do 60. minuta. Lepa kontra, Natho je video Dijabatea koji se prvo lažnjakom oslobodio čuvara, a onda prelepim udarcem pogodio suprotgan ugao gola tima iz Francuske za eksploziju na tribinama.

U nastavku meča Nica je imala jednu sjajnu šansu, kada je Diop pogodio stativu nakon udarca glavom, dok je Dijabate još jednom zablistao, u kontri namestio zicer Rikardu koji je iz sjajne pozicije šutirao preko gola.

Na kraju, 1:1, pa crno-beli nakon dva remija dele drugo mesto sa Nicom, pošto imaju identičan i broj bodova (po dva) i gol-razliku (0), uz dva gola više u odnosu na rivala, dok je prvi Keln sa četiri boda nakon pobede od 4:2 nad Slovackom.

Naredni meč crno-beli igraju 6. oktobra, a rival je nemački Keln.

Partizan – Nica 1:1

(Dijabate 60 – Brajan 2)

Stadion: Partizana, Sudija: Endrju Medli

Partizan: Popović, Urošević, Vujačić, Marković, Živković, Traore (od 78. Baždar), Andrade (od 69. Lutovac), Natho, Fejsa, Dijabate, Gomeš

Nica: Šmajhel, Brajan (od 85. Lotomba), Donte, Todibo, Atol, Tiram (od 81. Beka Beka), Lemina (od 81. Rosario), Ilie (od 63. Diop), Pepe (od 85. Brahimi), Budai, Laborde

Partizan - Nica 1:1

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar