Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić je jednoglasno izabran za predsednika SD Crvena zvezda, a tu funkciju je do sada obavljao Nebojša Čović.

Terzić je imenovan za prvog čoveka Upravnog odbora Sportskog društva na sednici Skupštine SD Crvena zvezda.

PROČITAJTE JOŠ

„Izuzetno sam ponosan na činjenicu da sam dobio priliku da predvodim našu veliku crveno-belu porodicu. Fudbalski klub je osnova našeg Sportskog društva, klub od koga je sve počelo i koji sa razlogom treba da bude kamen temeljac i lokomotiva našeg društva.

Dana kada je osnovan fudbalski klub, počela je da se ispisuje najlepša istorija naseg sportskog društva, najvećeg i najtrofejnijeg u Evropi. Ne postoji društvo koje je imalo više uspeha i koje donosi više radosti tolikom broju ljudi od naše Crvene zvezde.

Zbog toga sam se i prihvatio ovog zadatka, sa ciljem da podignemo naše sportove na jedan viši nivo i iskoristimo činjenicu da je Fudbalski klub danas opet tamo gde je nekada bio i ima tu snagu i mogućnost da predvodi čitavo sportsko društvo“, naglasio je Terzić.

Kako je naveo prvi čovek novog-starog šampiona Srbije u fudbalu, dalje će moći da utiče na jos bolje rezultate klubova, naravno, iz drugog plana.

„Cilj našeg sportskog drušva je da u svim sportovima budemo šampioni Srbije, ili bar konkurentni za titulu, da ih osvojimo što više, kako u pojedinačnim, tako i u ekipnim sportovima. Cilj je takođe i da napravimo ozbiljnu analizu i da vidimo šta se dešava sa određenim klubovima koji nose grb Crvene zvezde, a ne ostvaruju rezultate u skladu sa veličinom imena koji nose. Zvezda mora da ima veliku snagu, pre svega u bazi naših sportista, u odličnim kadrovima koji vode naše klubove, zatim u stručnosti naših trenera i naravno u kvalitetu i velikom motivu sa kojim nastupaju naši sportisti noseći grb Crvene zvezde“.

Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Terzić je dodao i kako su crveno-beli „ogromna porodica od velike važnosti za čitavu drzavu, a pogotovu za mlade koji se identifikuju sa Crvenom zvezdom“.

Najavljeno je da će Fudbalski klub kao najveći u okviru društva da pomogne svima onima kojima je potrebno, jer i sam po sebi generiše najveći novac.

„Odvojićemo 500.000 evra godišnje za pomoć ostalim klubovima. Obezbedićemo novog sponzora za Sportsko društvo. Otvorićemo našu televiziju za promociju ostalih sportova. Omogućićemo prostor na našoj televiziji za reklamu potencijalnih sponzora drugih klubova. Stavićemo na raspolaganje određeni reklamni prostor na led displej tablama za sponzore drugih klubova na fudbalskim utakmicama. Na svaki drugi način ćemo sve naše resurse staviti na raspolaganje ostalim klubovima, pre svega u organizaciji i menadžmentu“, poručio je Terzić.

Novi predsednik SD Crvena zvezda se i zahvalio prethodnicima.

„Ponosan sam na slavnu istoriju naših klubova, ali sam i siguran da počinje jedna nova epoha Sportskog društva Crvena zvezda. Želim da se zahvalim na dosadašnjem radu svima koji su dali svoj doprinos razvoju SD, a posebno prof. Petru Škundriću i Nebojši Čoviću“.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde okupirali Beograd: Proslava titule i bakljada na Kalemegdanu

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare