Foto: Nikola Mitic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde nisu izgubili 92 utakmice kod kuće u Superligi.

Srpski prvak je ne znaju za poraz u Superligi na svom stadionu „Rajko Mitić“ pet godina. U impresivnom nizu vezali su čak 92 utakmice, od kojih su iz 84 duela izašli kao pobednici, uz još osam remija i i impresivnu gol razliku 253:36.

PROČITAJTE JOŠ

Fudbaleri Zvezde na čak 57 mečeva nisu primili pogodak, a niko od protivnika nije uspeo da više od dva puta zatrese mrežu u jednom meču na Marakani.

Četa Dejana Stankovića do kraja ove sezone, u pohodu na petu uzastopnu titulu, pred svojim navijačima igraće još protiv niškog Radničkog i Voždovca.

Zanimljivo i da trenutni učinak crveno-belih nije klupski rekord, već im je potrebno da ne izgube na još pet uzastopnih utakmica kako bi ga oborili.

Pored predstojeća dva meča protiv Nišlija i „zmajeva“, Zvezdi treba da ne izgubi na prva tri susreta kod kuće na startu sledeće sezone kako bi nadmašila klupski rekord od 96 utakmica bez poraza na Marakani u domaćem prvenstvu.

Taj niz napravljen je u periodu od od 1998. do 2004. godine. Skoro 20 godina kasnije bi fudbaleri koji sada nose crveno-beli dres mogli da ispišu novu stranicu klupske istorije.

PROČITAJTE JOŠ

Sadašnji niz nepobedivosti na Marakani započet je još 30. aprila 2017. godine kada je savladana Vojvodina rezultatom 2:0. Sve je počelo golom Gelora Kange, a u strelce se na tom meču upisao još i Srđan Plavšić.

Od tada su u Ljutice Bogdana stigle četiri šampionske titule, vrlo je moguće da će i peta zaredom. Zvezda je igrala pet grupnih faza evropskih takmičenja uz tri prolaska grupa, igrala se i Liga šampiona na Marakani, osvojena je dupla kruna posle decenije i po čekanja, srušeni su brojni rekordi…

Apsolutni rekord bez poraza na domaćem terenu u prvenstvenim utakmica je u vlasništvu Real Madrida, koji nije izgubio na 121 utakmici zaredom u španskoj La Ligi.

Da bi crveno-beli srušili i taj rekord, biće im potrebno više od naredne sezone, pod uslovom da nastave čudesnu seriju. U predstojećoj sezoni (2022/2023) ne mogu da nadmaše „kraljeviće“, jer će maksimalno odigrati 19 mečeva na svom terenu, 15 u ligaškom delu Superlige, plus još najviše četiri u plej-ofu.

BONUS VIDEO Navijači Zvezde pevali Stanojeviću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar