Utakmica Vojvodina Crvena zvezda
Utakmica Vojvodina Crvena zvezda Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs

Crveno-beli ubedljivi u Novom Sadu.

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu rezultatom 3:0 u okviru 34. kola Superlige Srbije golovima Sekua Sanoga u 3. minutu, Aleksandra Kataija u 33. i u 70. minutu.

PROČITAJTE JOŠ:

Crvena zvezda je povela već u drugom minutu, kada je nakon kornera i centaršuta Aleksandra Kataija Milan Pavkov zahvatio loptu glavom, Seku Sanogo je na petercu zakačio dovoljno da Emil Rockov ne uspe da je zaustavi. Nastavili su crveno-beli da pritiskaju, ali je prvu narednu šansu imala Vojvodina, kada je Uroš Kabić naterao Milana Borjana da se pruži koliko je dug kako bi sprečio da lopta završi u mreži.

Dva minuta kasnije Milan Gajić je došao do lopte na petercu, šutirao, ali je Emil Rockov uspeo da spreči drugi pogodak u svojoj mreži. No, u 33. minutu spasa nije bilo pošto je Slavoljub Srnić poslao odličan pas u prostor, Kataii izašao ispred Rockova i lagano pogodio za 2:0.

Tim rezultatom je okončan prvi deo igre, a početkom drugog crveno-beli su krenuli po treći pogodak, pa je Katai propustio dve velike prilike u 53. i 54. minutu, pošto je prvo loše pokušao da lobuje Rockova, a u narednom napadu je golman Novosađana nekako intervenisao i izbacio loptu u korner.

Ipak, uspeo je Katai da po drugi put zatrese mrežu u 70. minutu, kada je dosuđen faul nakon driblinga sa oko 20 metara, namestio se Katai, šutirao snažno, ali u ugao u kom se nalazio Rockov. Iako je bilo očekivano da će uspeti da reaguje, golman Vojvodne je neočekivano promašio loptu koja je završila u mreži.

Na kraju, pobeda crveno-belih od 3:0, čime su igrači Dejana Stankovića pobegli Partizanu na pet bodova, uz meč više u odnosu na tim iz Humske.

Vojvodina – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

(Sanogo 2, Katai 33, 70)

Stadion: Karađorđe, Novi Sad; Glavni sudija: Dejan Trifković

Vojvodina: Rockov – Lazarević, Kovačević, Jeličić, Devetak – Kabić, Topić (od 73. Miletić) – Vukadinović (od 68. Nešković), V. Simić, Zukić (od 79. Busnić) – Matić (od 79. Busnić)

Crvena zvezda: Borjan – Gajić (od 72. Pičini), Eraković, Dragović, Rodić (od 72. Pankov) – Sanogo (od 72. Motika), Srnić – Ben (od 72. Krstičić), Kanga, Katai – Pavkov (od 48. Ohi)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Vojvodina - Crvena zvezda 0:3

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar