Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde su na proslavi 31. titule pobedili ekipu Radnika sa 4:1 u susretu 28. kola Linglong Superlige.

Dejan Stanković osvojio je prvu titulu kao trener, a crveno-beli su državni šampioni treći put zaredom. Zvezda je odbranu trona osigurala trijumfom nad Radom (5:0) na Banjici u prošlom kolu, dok je protiv Surduličana trijumfovala i pred svojim navijačima.

Bila je to prva utakmica na stadionu „Rajko Mitić“ posle skoro tri meseca, uz šampionsko slavlje povodom 31. titule, pa je napravila pobedničku uvertiru pred večiti derbi i gostovanje u Humskoj (sreda, 20) u polufinalu Kupa Srbije.

PROČITAJTE JOŠ

Stanković je prilično promešao sastav, odmorio vodeće igrače, a priliku da debituju na seniorskoj sceni dobili su talentovani levi bek Marko Konatar (odigrao prvo poluvreme) i krilni napadač iz omladinskog pogona, Andrija Radulović, koji je u drugom delu zauzeo mesto Matea Garsije.

Iako su crveno-beli od starta nametnuli svoj ritam, gosti iz Surdulice uspeli su da povedu čim su se oslobodili pritiska. Prethodno su možda i oštećeni za penal prilikom starta Gajića, ali su do vođstva došli u 23. minutu kada je Makarič matirao Borjana, kapitena domaćeg tima.

Ipak, nije dugo rezultat 0:1 bio na snazi. Dva prekida, dva identična centaršuta Željka Gavrića iz kornera bila su idealna da Zvezda napravi preokret već do poluvremena.

Najpre je Pankov u 29. minutu centaršut talentovanog krila sproveo u mrežu, a isto je nedugo zatim učinio i Srđan Babić, njegov kolega iz štoperskog tandema.

Već tada je bilo jasno da će se navijači crveno-belih radovati još jednoj pobedi.

Dao je Stanković sebi taj luksuz da u drugom poluvremenu ukaže šansu talentovanom Andriji Raduloviću i to mu se isplatilo, jer mu se on odužio dobrom igrom i postignutim golom.

Ritam je u drugom delu meča bio nešto slabiji, ali su igrači srpskog šampiona uspeli da postignu još dva gola.

Prvo je u 84. minutu dosuđen penal koji je Radulović, pošto mu je Milan Pavkov prepustio izvođenje, pogodio za 3:1, da bi u poslednjem minutu susreta i Veljko Simić, koji je u 74. minutu na terenu zamenio Gavrića, postigao gol za 4:1, posle čega je moglo da usledi veliko slavlje.

Crvena zvezda – Radnik 4:1 (2:1)

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 14.381. Sudija: Jovan Šegrt.

Strelci: Pankov u 29, Babić u 38, Radulović (penal) u 84. i Simić u 90. minutu za Crvenu zvezdu, a Makarić u 23. minutu za Radnik.

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Pankov, Babić, Konatar (od 46. Degenek) – Jovičić, Nikolić (od 46. Vulić), Garsija (od 46. Radulović), Gavrić (od 74. Simić) – Tomane, Boaći (od 60. Pavkov).

Radnik: I. Kostić, Stevanović, Stanković, Kričak – Dimitrić (od 66. Kojić), Pejčić, Stojanović, Mitošević, Danoski (od 72. Mićić) – Makarić, Stamenković (od 72. Georgiev).

90′ KRAJ!

Crvena zvezda pobedila je Radnik sa 4:1 na Marakani.

90′ GOOOOOOL, 4:1!

Ima vremena za još jedan pogodak, pošto je Veljko Simić u samoj završnic utakmice uvećao prednost za ubedljiv trijumf crveno-belih.

84′ GOOOOOOL, 3:1!

Debi i prvenac Andrije Radulovića! Kakav dan za mladog fudbalera Zvezde!

Toliko je bio siguran u sebe, zakucao je loptu u gornji desni ugao sa „kreča“. Prethodno mu je Pavkov prepustio da izvede najstrožu kaaznu.

84′ Penal za Zvezdu!

Srušen je Simić u kaznenom prostoru Radnika i sudija Šegrt pokazao je na belu tačku!

77′ Dobar šut Vulića

Poznat je Miloš Vulić po odličnom udarcu i sada je sa više od 20 metara stavio na muke golmana Kostića.

74′ Poslednja izmena u Zvezdi

Veljko Simić je ušao umesto Željka Gavrića, što je poslednja, peta izmena koju je mogao da napravi Stanković.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

68′ Bez mnogo šansi na obe strane

Radnik sve manje preti, Zvezda kontroliše dešavanja na terenu, ali izostaju prilike, pa na nešto više od 20 minuta do kraja prilično mirno na „Marakani“.

60′ Četvrta izmena kod crveno-belih

Uz ovacije sa tribina Ričmond Boaći se preselio na klupu, a na terenu je Milan Pavkov.

59′ Zvezda sve više napada

Opasan napad Zvezde po levoj strani i oštar udarac posle odbitka, ali je izblokiran.

53′ Slobodnjak Vulića u živi zid

Jedan od rezervista, Miloš Vulić, loše je izveo slobodan udarac, pošto je pogodio živi zid sa oko 20 metara, iskosa sa leve strane.

46′ Debi Andrije Radulovića

Tri izmene napravio je Stanković u pauzi, pa je meč završen za Garsiju, Nikolića i Konatara, a na terenu su Degenek, Vulić i omladinac Andrija Radulović, kome je ovo seniorski debi.

46′ POČELO JE DRUGO POLUVREME

45′ Kraj prvog poluvremena

44′ Garsija upropastio kontru

Sevnula je kontra crveno-belih po desnoj strani, išao je domaćin četiri na tri, ali je Garsija loše dodao u nameri da prebaci loptu na drugu stativu.

Foto: Nova.rs/Nebojša Todorović

38′ GOOOOOOL, 2:1!

Malo je nedostajalo da Boaći zatrese mrežu, ali je to učinio Srđan Babić i to gotovo preslikano kao kod izjednačenja. Prethodno je Gajić snažno centrirao, Boaći nije dobro zahvatio loptu, ali je izborio korner. Iz ugla je ponovo idealno centrirao Gavić i pronašao snažnog štopera koji se pobrinuo za 2:1.

33′ Stanković poslao četvoricu na zagrevanje

Već sredinom prvog poluvremena poslao je Dejan Stanković četvoricu igrača sa klupe na zagrevanje.

29′ GOOOOOOL – 1:1!

Nije se dugo čekalo na izjednačenje, pošto je Pankov odlično skočio i glavom sproveo loptu u mrežu prilikom kornera sa leve strane

Foto: Starsport

28′ Radnik opet preti

Malo je nedostajalo da opet bude opasno po Borjana, ali je Babić fauliran prilikom građenja, pa je izostao zicer za goste.

23′ GOOOOL! Vodi Radnik 0:1

Čim je Radnik krenuo da napada, to mu se isplatilo, jer je Makarić uspeo da zatrese mrežu Borjana za vođstvo i 0:1 na Marakani.

20′ Penal za Radnik?

Opasno je startovao Gajić na Dimitrića, otvorenim đonom i prilično sporna situacija u kaznenom prostoru domaćina. Odmahnuo je rukom sudija Šegrt, ali je i mogao da pokaže na belu tačku.

19′ Budi se Radnik

Oslobodili su se gosti iz Surdulice pritiska i prebacili težište igre na stranu crveno-belih. Ipak, Pankov je jednom dobro intervenisao, a drugi put Borjan.

14′ Opet Gavrić

Iako Zvezda češće napada preko Gajića i Garsije po desnom krilu, i novi pokušaj završio je Gavrić. Talentovani levokrilni napadač „zalomio“ je dva puta, ali mu je lopta prešla preko noge i nije bilo opasnosti po golmana gostiju Kostića.

10′ Gužva i šut Gavrića

Prošao je Gajić, opet u napadu po desnoj strani, Boaći nije dobro zahvatio loptu u gužvi, da bi u nastavku akcije Gavrić šutira slabo pored stative.

5′ Babić pokušao glavom

Centrirao je Mateo Garsija iz prekida sa desne strane, a štoper Srđan Babić je glavom prebacio loptu preko prečke.

3′ Inicijativa domaćina

Očekivano, Zvezda diktira ritam od samog početka, napada preko oba krila, ali uvodni trenuci protiču bez većih uzbuđenja.

19.02 – Meč je počeo

Krenuo je meč na stadionu „Rajko Mitić“.

18.44 – Omladinac na klupi

Priliku da debituje imaće i talentovani omladinac Andrija Radulović, koji pokriva pozicije krilnog napadača.

18.39 – Tek tri-četiri hiljade na Marakani

Iz tabora novog-starog šampiona objavljeno je da je do dan pre utakmice prodato 12.000 ulaznica, ali je 20 minuta uoči početka meča bilo prisutno tri-četiri hiljade gledalaca. Očekuje se da se tribine ipak ispune do prvog sudijskog zvižduka…

18.32 – Sastav Radnika

Gosti iz Surdulice igraće u sledećem sastavu: Kostić, Stevanović, Stanković, Kričak – Dimitrić, Pejčić, Stojanović, Mitošević, Danoski – Makarić, Stamenković.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

18.24 – Stanković baš „promešao karte“, debituje Konatar

Trener Zvezde Dejan Stanković odlučio je baš da promeni sastav i odmori većinu glavnih igrača. Duel sa Radnikom počeće u formaciji 4-4-2: Borjan – Gajić, Pankov, Babić, Konatar – Jovičić, Nikolić, Garsija, Gavrić – Tomane, Boaći.

Priliku da debituje dobiće talentovani levi bek Marko Konatar.

18.19 – Proslava, pa Kup

Crveno-beli sigurno da misle i na večiti derbi u polufinalu Kupa, koje sledi posle šampionskog slavlja sa navijačima. Na „Marakani“ se očekuje oko 20.000 navijača, u prvom meču na našem najvećem stadionu posle skoro tri meseca.

18.15 – Dobro došli

Dobar dan i dobro došli na još jedan Nova.rs blog uživo, u kojem ćemo ovaj put pratiti meč 28. kola Superlige između Crvene zvezde i Radnika na „Marakani“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar