Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Proleter sa 4:0, u meču 24. kola Superlige Srbije, kao domaćini na stadionu "Rajko Mitić".

PROČITAJTE JOŠ:

Crveno-beli su tokom celog meča bili bolji tim, raspoloženje i kvalitet igre iz evropskog okršaja sa Milanom su preneli i na Superligu i posledica je dominacija još od poluvremena u kom Proleter nije mogao da se odbrani.

Posle autogola Leandra i gola Veljka Nikolića, El Fardu Ben je imao sreće kod trećeg pogotka Zvezde u nastavku meča. Katai je takođe bio precizan od prečke, pa su crveno-beli bez problema upisali trijumf i odmakli Partizanu na šest bodova na tabeli.

Već prvi deo igre meča sa Proleterom obeležio je niz prilika Crvene zvezde. Bilo je vidno da crveno-beli pucaju od samopouzdanja.

Foto: Starsport

Problemi za tim Branka Žigića počeli su vrlo brzo. Milan Pavkov je kao starter šutirao već u prvom minutu, a od 11. kreću da se nižu šanse.

Prvo je Mirko Ivanić okrznuo prečku, zatim je u 16. minutu El Fardu Ben pogodio stativu iz slobodnog udarca, a Milan Pavkov u međuvremenu malu mrežu sa spoljne strane.

Crveno-beli su u 20. minutu u kontri promašili zicer. Pavkov je posle kiksa Marjanovića izašao sam ispred golmana Proletera, Kristijana Župića, i umesto da asistira Benu, odlučio je da sam završi akciju.

Jedan na jedan sa golmanom, šutirao je sa petnaestak metara nisko, ali pored stative. Sve to se vratilo Zvezdi u 22. minutu.

Foto: Starsport

Rodić je dobio pas na levoj strani posle nove greške odbrane Proletera, centrirao je u sredinu za Pavkova do kog lopta nije stigla.

Došla je do Leandra koji je probao da je preseče uklizavanjem i umesto toga ju je smestio u svoju mrežu. Uradio je ono što nisu mogli igrači Dejana Stankovića i Zvezda je povela sa 1:0.

Ivanić je u 26. minutu gađao preko gola, ali je u 32. minutu domaćin povisio na 2:0. Veljko Nikolić je primirio loptu iz kontakta na desetak metara od gola Župića, šutirao je u desnu stranu i pogodio.

Proleter je imao jednu ozbiljniju šansu tek u 35. minutu kada je Živojinovića posle konfuzije u odbrani Zvezde, ipak izblokirao Gajić.

Župić je u 41. minutu odbranio šut glavom Rodića, pa onda i Nikoliću još jedan jak udarac iz sredine, dok su crveno-beli u finišu poluvremena postigli još jedan pogodak.

Taj nije priznat, jer je pomoćnik Novice Anđelovskog svirao ofsajd Benu, mada je u nastavku akcije Milan Pavkov bio u regularnoj poziciji i zatresao je mrežu.

U nastavku su šansu u timu Dejana Stankovića dobili Katai i Srnić umesto Kange i Ivanića. Proleter je prvi pokušao da ugrozi gol rivala, ali je Živojinović lansirao loptu visoko preko gola sa distance.

Posle nešto mirnijeg dela igre, Srnić je izbio po levoj strani, ubacio je loptu u sredinu, tamo je Leandro intervenisao i pogodio svog saigrača, lopta se odbila do usamljenog Bena i on je u 55. minutu dao gol za 3:0.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Od tog trenutka bilo je jasno da je pobednik rešen i samo se odlučivalo kojim rezultatom.

Katai je solidno šutirao u 67. minutu sa distance, ali je Zvezda dozirala energiju u napadu, svesna da će Proleter teško moći da uradi nešto više.

Nikolić i Katai su još po jednom šutirali, golman Proletera je branio, pre nego je Ričard Odada dobio šansu umesto Nikolića.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Poslednjih petnaestak minuta obeležio je period igre bez mnogo uzbuđenja, izuzev jedne odbrane Borjana u 80. minutu.

I baš kada je delovalo da je sve gotovo i da obe ekipe samo čekaju kraj utakmice i poslednji zvižduk Novice Anđelovskog, Aleksandar Katai je pogodio gol u 90. minutu i time samo overio pobedu svog tima.

Zvezda sada ima 65 bodova i nalazi se na prvom mestu Superlige, dok je Proleter sa 36 bodova na sedmom mestu tabele.

Zvezda – Proleter 4:0 (2:0)

(Leandro 22 ag, Nikolić 32, Ben 55, Katai 90)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd, bez publike; Sudije: Anđelovski, Beljin, Piper, Marković.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Ivanić, Degenek, Milunović, Rodić, Kanga, Petrović, Nikolić Ben, Pavkov. Trener: Dejan Stanković.

Proleter: Župić, Mitrović, Marjanović, Mirosavljev, Kovačević, Leandro, Ilić, Milošević, Živojinović, Tomović, Kojić. Trener: Branko Žigić.

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Zvezda je bila dominantna, Proleter nije izdržao ritam Stankovićevev ekipe – 4:0

90′ GOOOL! Pogodak Kataija od prečke

Zvezda u mirnoj završnici još jednom pogađa mrežu Proletera, Katai je posle nekoliko šansi uspeo da ispuni sebi želju i zatrese mrežu rivala. Asistirao mu je Gajić.

80′ Konačno šut Proletera!

Borjan je morao da brani posle dobrog udarca koji je uputio jedan od igrača gostujućeg tima. Izboksovao je Zvezdin golman loptu van i otklonio opasnost, ali je ovo jedno od retkih uzbuđenja pred finiš meča.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

75′ Pokušaj Kataija

Vidi se da je željan fudbala i po tome što je još jednom testirao reflekse golmana Župića, udarcem izdaleka. Opet je bio siguran čuvar mreže Proletara.

69′ Nikolić da malo razbije monotoniju

Posle uigrane akcije iz slobodnog udarca, lopta je stigla do Nikolića koji je šutirao malo iznad prečke sa oko 25 metara.

68′ Pao je ritam meča

Onako kako odgovara Zvezdi, ona pokušava da napadne, ali bez previše utrošene energije. Katai je solidno šutirao sa distance u golmana Župića.

63′ Živojinović se bori

Jedini pokušava da uradi nešto konkretnije u gostujućem timu. Oborio ga je Petrović pred kaznenim prostorom, pobunio se i tražio faul, ali ostao nezadovoljan.

55′ GOOOL! Ben pogađa za 3:0

Lepo je išla akcija Zvezde po levoj strani, odande je Srnić poslao pas u sredinu, Leandro je probao da interveniše i pogodio je svog saigrača Pejića i lopta se odbila do Bena na desnoj stativi. Momku sa Komorskih Ostrva nije bilo teško da samo ugura loptu u mrežu za uvećanje prednosti domaćih.

50′ Morao je Živojinović i bolje

Došao je igrač Proletera u situaciju za šut sa distance, uputio je udarac i bio je neprecizan.

46′ Stanković napravio izmene

Slavoljub Srnić je na terenu zamenio Mirka Ivanića. Tu je i Aleksandar Katai umesto Gelora Kange.

Prvo poluvreme:

45′ POLUVREME: Zvezda zasluženo vodi

Čak 11 šuteva u okvir gola imali su igrači Zvezde, jedan od njih je završio u mreži, jedan šut je imao Proleter ka golu Borjana, dok je Leandro jednom pogodio svoju mrežu, pa domaćin na Marakani vodi 2:0.

44′ Zvezda oštećena za gol?

Ben je dobio loptu u kontri, deluje da nije bio u ofsajdu, ali je sudija podigao zastavicu. Ben je prosledio pas za Pavkova, ovaj je pogodio mrežu, ali je to odmah poništeno zbog ofsajda. Beleži se sumnjiva situacija.

43′ Odlična odbrana Župića!

Nikolić je šutirao po sredini gola, ali vrlo snažno, Župić je refleksno reagovao i odbranio ovaj pokušaj igrača crveno-belih.

Veljko Nikolić
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

42′ Preti i Proleter

Brani Borjan udarac Živojinovića. Probao je igrač Proletera unutrašnjim felšom da pogodi metu, ali nije pucao dovoljno jako, pa je lopta bila lak plen za Zvezdinog čuvara mreže.

41′ Opasna šansa za Rodića

Stigao je Župić da odbrani igraču Zvezde udarac glavom, dobar centaršut je Rodić dobio sa desne strane. Iz kornera koji je usledio opet je Rodić šutirao, ovog puta nogom, ali je blokiran.

35′ Prva velika šansa za Proleter!

Prošla je lopta, posle konfuzije u odbrani Zvezde, na levu stranu do Živojinovića koji je ostao sam na krilnoj poziciji. Namestio se i šutirao u bliži ugao gola Milana Borjana, ali je Gajić stigao da se vrati i izblokira taj šut.

32′ GOOOOL! Zvezda pogađa za 2:0

Dug napad Zvezde, lopta na stranu za Gajića, ovaj vraća u sredinu na oko deset metara u središtu šesnaesterca za Veljka Nikolića. Vezista Zvezde je ostao sam, nije paničio, primio je loptu iz prvog, iz drugog kontakta šutirao u desni ćošak gola Župića za 2:0.

26′ Novi šut Ivanića, Proleter u „bunkeru“

Ponovo iz slične pozicije iz koje je pogodio prečku, ovog puta preko okvira gola. Nije bilo daleko.

22′ GOOOOL! Zvezda vodi 1:0

Leandro pogađa svoju mrežu posle centaršuta Rodića. Opet se okliznuo jedan od igrača Proletera pred svojim kaznenim prostorom, pokupio je loptu Ivanić. Delovalo je kao da je kačio loptu rukom, Anđelovski nije reagovao, Mirko je smireno prosledio pas za Rodića na levoj strani, bek crveno-belih je centrirao po zemlji, a Leandro je uklizavanjem zatresao svoju mrežu.

20′ Pavkov promašio zicer!

Marjanović je kiksirao, okliznuo se i predao loptu Pavkovu koji je izašao sam ispred golmana Župića. Mogao je Begečanin da odigra Benu, ali je šutirao sam, nisko i pored gola Proletera. Najbolja prilika do sada za Zvezdu.

16′ Stativa Bena!

Slobodan udarac iz slične pozicije kao i protiv Milana, opet je loptu namestio El Fardu Ben, ali je u Milanu pogodio prečku, a sada stativu. Lepo je šutnuo i oštro preko živog zida, lopta je pogodila unutrašnji deo stative, ali se odbila spolja, a ne u mrežu.

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

14′ Ivanić „štrika“ po terenu

Lepa kombinacija, Kanga, Sanogo, Pavkov, Ivanić i na kraju šut špica Zvezde. Pavkov je tukao pored gola u malu mrežu na pas po zemji Ivanića. Crnogorac igra sjajno i na početku ovog meča.

11′ Prečka Ivanića!

Šutirao je sa dvadesetak metara, iskosa sa leve strane. Župić je imao sreće što je taj udarac završio na roglju gola i od gornje strane prečke se odbila u gol-aut.

9′ Petljali su Kanga i Gajić

Prekombinovali su u šesnaestercu Proletera Gelor Kanga i Milan Gajić, pa je umesto opasnije šanse Živojinović sprečio čak i korner jer je izblokirao beka Zveze.

6′ Ben pada u šesnaestercu Proletera

Leandro je ušao u jači duel sa upornim Benom koji se ponašao kao osica pred kaznenim prostorom Proletera. Posle duela su pali i Ben i Leandro, dok je golman Župić pokupio loptu. U blizini je bio i Pavkov koji je signalizirao da je penal.

1′ Prvi pokušaj Pavkova

Odmah na startu utakmice, Zvezda je zapretila udarcem Pavkova sa distance. On je posle nekog vremena dobio mesto startera i probao je rano da to opravda

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar