Foto: TANJUG/AP Photo/Antonio Calanni

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Milanom (1:1), ali su takmičenje završili u šesnaestini finala Lige Evrope zbog pravila o golovima u gostima (prvi meč 2:2). "Rosoneri" su se plasirali u sledeću rundu bez trijumfa nad Zvezdom.

Milan je poveo već u sedmom minutu nakon što je lopta pogodila u ruku Marka Gobeljića. Sudija Manzano je nakon konsultacije sa VAR sobom dosudio jedanaesterac, a Kesi je bio precizan sa bele tačke.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, to nije uplašilo crveno-bele koji su nanizali nekoliko dobrih napada. Poništen je pogodak Zvezde nakon jedne gužve u kaznenom prostoru jer je nakon konsultacije sa VAR sobom sudija video da je Pankov igrao rukom u kaznenom prostoru.

Zvezda je nastavila da napada, pa je Ben već u 22. minutu pogodio prečku iz slobodnog udarca. Sjajno je izveo prekid, ali nije imao sreće da zatrese mrežu Milana.

Samo dva minuta nakon toga je uspeo da se nagradi golom. Istrčao je sjajno kontranapad, Ivanić ga je odlično proigrao, a Ben je uspeo to da plasira u dalji ugao golmana Milana.

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

Milan je odlučio da na teren izvede Zlatana Ibrahimovića i Rebića koji su odigrali čitavo drugo poluvreme.

Ogromnu šansu je imao Sanogo koji je u padu pokušao nakon jedne povratne lopte Degeneka, ali je Donaruma uspeo da odbrani to poslednjim atomom snage. Gobeljić je natrčao na loptu, ali je poslao visoko iznad prečke.

Gobeljić je samo 60 sekundi kasnije zaradio drugi žuti karton zbog faula nad Čalhanogluom na sredini terena, pa su crveno-beli poslednjih 20 minuta igrali sa fudbalerom manje. Stanković je zbog toga morao da koriguje defanzivnu liniju.

U 74. minutu je poništen gol Milana jer se Zlatan Ibrahimović nalazio u ofsajd poziciji.

Samo šest minuta kasnije je Katai imao veliku šansu nakon akcije u samo nekoliko poteza crveno-belih. Dugu loptu iz poslednje linije je Pavkov odložio do Kataija, on istračao desetak metara, a onda šutirao malo pored gola Milana. U tom momentu je u srcu kaznenog prostora imao Pavkova i Ivanića, koji su se hvatali za glavu.

Na kraju je sudija Manzano možda i prerano sudio kraj meča. Nije dozvolio crveno-belima da izvedu korner već je dosudio kraj susreta. Navijači Zvezde su protestvovali zbog te odluke, ali je već bilo kasno.

Milan – Crvena zvezda 1:1 (1:1), prvi meč 2:2

(Kesi 9 – Ben 24)

Stadion: Đuzepe Meaca. Gledalaca: Bez prisustva publike. Sudija: Hesus Hil Manzano (Španija).

Milan: Đ. Donaruma, Kalabrija (od 66. Ernandez), Romanjoli, Tomori, Dalo, Krunić (od 46. Rebić), Kesi, Meite, Kastiljeho (od 66. Salemekers), Čalhanoglu, Leao (od 46. Ibrahimović).

C. zvezda: Borjan, Gobeljić, Pankov, Degenek, Srnić (od 46. Petrović), Gajić, Sanogo, Kanga (od 69. Katai), Ivanić (od 84. Nikolić), Ben (od 69. Falko), Falčineli (od 72. Pavkov).

Liga Evrope, revanš mečevi šesnaestine finala

Četvrtak

Ajaks – Lil 2:1 (prvi meč 2:1, ukupno 4:2)

Arsenal – Benfika 3:2 (prvi meč 1:1, ukupno 4:3)

Hofenhajm – Molde 0:2 (prvi meč 3:3, ukupno 3:5)

Napoli – Granada 2:1 (prvi meč 0:2, ukupno 2:3)

Rendžers – Antverp 5:2 (prvi meč 4:3, ukupno 9:5)

Šahtjor – Makabi Tel Aviv 1:0 (prvi meč 2:0, ukupno 3:0)

Viljareal – Salcburg 2:1 (prvi meč 2:0, ukupno 4:1)

Milan – Crvena zvezda 1:1 (prvi meč 2:2, ukupno 3:3)

Roma – Braga 2:1(prvi meč 2:0, ukupno 4:1)

Bajer – Jang Bojs 0:2 (prvi meč 3:4, ukupno 3:6)

Briž – Dinamo Kijev 0:1 (prvi meč 1:1, ukupno 1:2)

Dinamo Zagreb – Krasnodar 1:0 (prvi meč 3:2, ukupno 4:2)

Lester – Slavija Prag 0:2 (prvi meč 0:0, ukupno 0:2)

Mančester junajted – Real Sosijedad 0:0 (prvi meč 4:0)

PSV – Olimpijakos 2:1 (prvi meč 2:4, ukupno 4:5)

Foto: Starsport

DRUGO POLUVREME: Milan – Crvena zvezda 1:1 (Kesi 8p – Ben 24); prvi meč 2:2

93′ Kraj meča!

87′ Zvezda pokušava dugim loptama.

Crveno-beli su gađali Pavkova koji je dobijao većinu vazdušnih duela.

80′ Velika šansa za Zvezdu!

Crveno-beli napadaju i sa igračem manje. Pavkov je spustio loptu do Aleksandra Kataija, a on je šutirao u bliži ugao Donarume. Ipak, bio je neprecizan…

78′ Šansa za Pavkova.

Centirao je Njegoš Petrović, a glavom je pokušao Pavkov. Ipak, lopta je zakačila Romanjolija, pa je Donaruma lako otklonio opasnost.

73′ Poništen gol Milana

Ibrahimović se našao u ofsajd poziciji, iako je vratio loptu u srce kaznenog prostora. U igru je ušao i Pavkov umesto Falčinelija.

70′ Crveni karton za Gobeljića!

Bek crveno-belih je dobio drugi žuti karton zbog faula nad Čalhanogluom.

69′ Izmene u Zvezdi, Katai na terenu.

Aleksandar Katai je zamenio Gejlora Kangu, dok je Falko ušao umesto Bena.

68′ Kakva šansa za Zvezdu!

Prebacio je Degenek na drugu stranu, Sanogo je u padu uspeo da šutira, ali je Donaruma sjajno reagovao. Nakon toga je Gobeljić poslao loptu visoko iznad prečke.

67′ Pokušava sa daljine Ibrahimović.

Visoki napadač ne prestaje da preti, ali je Borjan i iz ovog duela izašao kao pobednik.

61′ Ivanić kao Savićević!

Po prijemu je izbacio rivala, a nakon ulaska u kazneni prostor pokušao je da savlada Donarumu. Ipak, udarac je izblokiran, pa je Zvezda dobila korner.

55′ Ibrahimović je već tri puta šutirao za 10 minuta na terenu.

Zlatan je meta svih dodavanja igrača Milana, a on pokušava iz svake situacije da zapreti Zvezdi.

Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

53′ „Rosoneri“ napadaju Zvezdu.

Od ulaska Ibrahimovića se promenila igra Milana. Nakon jednog centaršuta je Ibra spustio glavom u kazneni prostor, ali je Rebić malo kasnio na tu loptu. Akcije domaćina su sada znatno tečnije, a gotovo svaka lopta ide ka Šveđaninu koji drži sve konce igre.

52′ Borjan brani udarac Ibrahimovića.

Prvi put je Zlatan pokušao, ali je Borna uspeo da uhvati živu loptu i otkloni opasnost.

47′ Udarac Kange sa daljine.

Pokušao je još jednom Kanga sa vrha kaznenog prostora, ali je njegov udarac završio u gol autu. Imao je više opcija, ali se odlučio da šutira.

46′ Izmene na poluvremenu.

Milan je konačno ozbiljno shvatio Zvezdu, pa je trener Pioli na teren poslao Zlatana Ibrahimovića i Rebića. Stanković je odlučio da izvede Srnića zbog žutog kartona, dok je u igru ušao Njegoš Petrović.

PRVO POLUVREME: Milan – Crvena zvezda 1:1 (Kesi 8p – Ben 24); prvi meč 2:2

Na poluvremenu je Zvezda imala blagu prednost u posedu lopte (53 naspram 47 odsto), a „rosoneri“ su imali 10 šuteva (tri u okvir gola) dok su crveno-beli imali šest šuta ka golu Donarume (dva u okvir gola).

Dvojica golmana Borjan i Donaruma su do sada upisali samo jednu odbranu, kada je golman Zvezde uspeo da reaguje nogom nakon šuta Daloa.

45′ Faul Srnića na vrhu kaznenog prostora, Čalhanoglu neprecizan.

Fudbaler Zvezde koji ovaj meč prinudno igra na poziciji levog beka, dobio je žuti karton nakon faula. Čalhanoglu je pokušao iz slobodnog udarca, ali je ta lopta otišla visoko iznad prečke Borjana.

43′ Dobar udarac Kange.

Pokušao je Kanga nakon što mu je Ben odložio loptu posle slobodnog udarca. Vezista crveno-belih je sjajno šutirao, ali je lopta otišla samo metar od gola Donarume.

Foto: Starsport

41′ Zlatan Ibrahimović se zagreva.

Visoki napadač bi od poluvremena mogao da uđe na teren.

37′ Vrhunska odbrana Borjana!

Golman crveno-belih je sjajno odbranio udarac Daloa. Uspeo je levom nogom da otkloni opasnost i ovo je bio jedan od najboljih odbrana Borjana sezone.

Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

36′ Dobra reakcija Degeneka.

Reprezentativac Australije je uklizavanjem blokirao dodavanje Kesija, ali je Milan dobio novi udarac iz ugla.

34′ Majstorska dodavanja Ivanića.

Ivanić je od početka susreta podelio nekoliko sjajnih dodavanja, a poslednji pas je išao ka Falčineliju. Italijan se nije najbolje snašao, pa je Milan krenuo u novu akciju.

32′ Milan preuzeo inicijativu.

„Rosoneri“ su napadali u ovom momentu, ali njihovi napadi nisu doveli do ozbiljne pretnje ispred gola Borjana. Zvezda je šanse tražila iz kontranapada, ali do jedne lopte Ivanić nije uspeo da stigne do lopte.

24′ Gol za Zvezdu!

Ben donosi izjednačenje nakon dodavanja Ivanića. Bio je ovo brzi kontranapad crveno-belih, koji je Ben rešio šutem u malu mrežu, pa Donaruma nije mogao da uradi ništa.

Foto: Tanjug/AP Photo/Antonio Calanni

22′ Ben pogodio prečku!

Sjajno je Ben izveo slobodan udarac, ali je pogodio prečku! Donaruma nije imao šansu da stigne tu loptu, ali je ona udarila u prečku.

19′ Poništen gol Zvezde!

Nakon kornera je Zvezda došla do izjednačenja, ali je ubrzo pogodak poništen jer je Gobeljić igrao rukom. Nakon gužve u kaznenom prostoru je Zvezda zatresla mrežu, ali je španski arbitar Manzano poništio taj pogodak.

17′ Zvezda nastavila da opseda kazneni prostor Milana.

Vezala je nekoliko dobrih akcija Zvezda, a uglavnom preti iz slobodnih udaraca. Zvezda je izvela već tri kornera od početka susreta.

14′ Prva prava šansa za Zvezdu.

Bio je ovo slab centaršut pa nijedan od igrača nije uspeo da zahvati loptu, u nastavku akcije je Ben šutirao nakon što je Ivanić pocepao čitavu odbranu.

8′ Gol Milana sa penala.

Kesi je stavio loptu na belu tačku, šutirao snažno i precizno, pa Borjan nije imao nikakvu šansu.

Foto: Tiziana FABI / AFP / Profimedia

6′ Panika u Zvezdinoj odbrani.

Šutirao je Krunić sa vrha kaznenog prostora, a pogodio je u ruku Marka Gobeljića. Sudija Manzano je pokazao na belu tačku nakon VAR provere..

5′ Prvi ozbiljniji napad Milana.

Pankov je zakačio loptu nakon jednog centaršuta, a ta lopta je prozujala pored desne stative Milana Borjana.

4′ Prvi ofsajd na susretu.

Falčineli se našao u ofsajdu nakon duge lopte iz poslednje linije.

1′ Krenuo je meč u Milanu!

Zvezda ima inicijativu na početku meča, pa su se gotovo svi igrači Milana nalazili na sopstvenoj polovini. Hrabro je Zvezda otvorila susret, pa je pokušala da promenom strana pronađe rupu u odbrani rivala.

UOČI MEČA

20.51 Zagrevanje Milana pred Zvezdu

Ovako je izgledalo zagrevanje „rosonera“ pred revanš susret.

20.44 Dolazak fudbalera Milana na stadion.

20.33 Zvezdin bilans sa italijanskim klubovima.

Crvena zvezda protiv italijanskih timova ima bilans od dva trijumfa, devet remija i 11 poraza. Đanluiđi Donaruma, golman Milana, ovog četvrtka slavi 22. rođendan.

Ovako izgleda sastav crveno-belih u video prezentaciji.

20.26 Provokacija Intera na račun gradskog rivala.

Inter je na Tviter nalogu objavio pogodak Dejana Stankovića sa pola terena, a  mnogi navijači Milana su ovo shvatili kao provokaciju.

20.14 Pet promena „rosonera“ u odnosu na meč u Beogradu.

Stefano Pioli, trener Milana, odlučio je da promeni gotovo pola postave za revanš u odnosu na prvi meč. Benaser (povreda), Mandžukić (povreda), Rebić (na klupi), Ernandez (na klupi) i Kalulu (na klupi) nisu našli mesto u startnoj postavi, a umesto njih će od prvog minuta zaigrati Kalabrija, Dalo, Čalhanoglu, Leao i Kesi.

20.11 Košarkaši podržali fudbalere Crvene zvezde.

KK Crvena zvezda poželeo je sreću fudbalerima uz stih iz poznate pesme navijača crveno-belih „Ajde, igraj i bori se“.

20.04 Dejan Stanković dočekali navijači Intera.

Po dolasku u Milan, navijači Intera su se okupili da bi pozdravili igračku legendu kluba Dejana Stankovića, koji sad radi kao trener crveno-belih. Kako je to izgledalo možete pogledati ovde.

19.58 U Milanu potcenjuju crveno-bele.

Na jednom od najpraćenijih navijačkih portala „milanista“ veću pažnju izazvao je odlazak Zlatana Ibrahimovića na Sanremo, nego sam meč sa Zvezdom.

19.41 Igrači koji će šansu čekati sa klupe za rezervne igrače.

Rezervisti Zvezde na  ostali su Popović, Ćopić, Pavkov, Katai, Falko, Petrović, Nikolić, Gavrić, Vukanović i Krstović. „Rosoneri“ koji vrebaju šansu sa klupe za rezerve su A. Donaruma, Tatarušanu, Tonali, Ibrahimović, Rebić, Ernandez, Kalulu, Dijaz, Kjer, Gabija i Salemakers.

Milan je objavio i video predstavljanje fudbalera koji će od prvog minuta igrati na „San Siru“ protiv beogradskih crveno-belih.

19.29 Crveno-beli krenuli na „San Siro“.

Fudbaleri Crvene zvezde krenuli su ka stadionu na kome će igrati meč sa domaćim Milanom.

19.18 Nova pesma se orila „Marakanom“!

„Delije“ su u noći između srede i četvrtka, kada se utakmica igra, upale na sever „Marakane“ i priredile bakljadu uz novu pesmu. „Ove noći sanjam ja, Milan – Zvezda 1:2“, odjekivalo je Ljutice Bogdana u kasnim noćnim satima, uz stihove u kojima se najavljuje gol Milana Pavkova.

19.10 Svi parovi Lige Evrope!

Podsetimo se svih mečeva koje će ljubitelji fudbala moći da isprate ovog četvrtka.

Liga Evrope, revanš mečevi Lige Evrope

ČETVRTAK

18.55 Ajaks – Lille (prvi meč 2:1)

18.55 Arsenal – Benfika (prvi meč 1:1)

18.55 Hofenhajm – Molde (prvi meč 3:3)

18.55 Napoli – Granada (prvi meč 0:2)

18.55 Rendžers – Antverp (prvi meč 4:3)

18.55 Šahtjor – Makabi Tel Aviv (prvi meč 2:0)

18.55 Viljareal – Salcburg (prvi meč 2:0)

21.00 Milan – Crvena zvezda (prvi meč 2:2)

21.00 Roma – Braga (prvi meč 2:0)

21.00 Bajer – Jang Bojs (prvi meč 3:4)

21.00 Briž – Dinamo Kijev (prvi meč 1:1)

21.00 Dinamo Zagreb – Krasnodar (prvi meč 3:2)

21.00 Lester – Slavija Prag (prvi meč 0:0)

21.00 Mančester junajted – Real Sosijedad (prvi meč 4:0)

21.00 PSV – Olimpijakos (prvi meč 2:4)

Dobrodošli na prenos meč šesnaestine finala Lige Evrope između Milana i Crvene zvezde na portalu Nova.rs, a ovde možete ispratiti sva dešavanja sa ovog susreta.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar