Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde nisu profitirali samo finansijski od pobede protiv Genta, zabeležen je i rast na rang listi UEFA, koji će biti značajan u budućnosti zbog pozicije nosioca.

Tim Dejana Stanković je od tri vezane pobede zaradio već 1,7 miliona evra od UEFA, ali ono što je bitnije, jeste situacija na rang listama po pitanju koeficijenta.

PROČITAJTE JOŠ

Šampion Srbije napredovao je za još tri pozicije i sada je 52. na listi sa 28.500 bodova. Tako je nastavljena tradicija koja je započeta u mandatu Vladana Milojevića, čiji su rezultati upravo u prvoj sezoni Lige Evrope bili neprocenjivi, tada je došao do nokaut faze preko grupe u kojoj su bili Keln, BATE i Arsenal.

Sada su iza Zvezde klubovi poput Borusije Menhengladbaha, APOEL-a, Bašakšehira, Marseja, Anderlehta, Milana, PSV-a… Zvezda je sada na pragu statusa nosioca u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona za sledeću sezonu, što može biti od kapitalnog značaja kada na red dođu utakmice.

To bi potencijalno značilo da Zvezda može dobiti lakšeg protivnika u pretposlednjoj rundi, posle koje i poraz u plej-ofu donosi Ligu Evrope. Upravo je čak ta rasterećenost zbog obezbeđene Evrope Zvezdi donela Ligu šampiona, kada Salcburg i Jang Bojs nisu uspeli da se izbore sa pritiskom i bremenom favorita.

Specijalizovane liste redovno objavljuje Tviter statističar Playtony – tu je vidljivo da je Zvezda u potencijalnoj 4. rundi za sada ispod Jang Bojsa, koji ima 29.000 bodova, Zvezda je na 28.500, a iznad crte su u grupi nosilaca Salcburg, Olimpijakos, Dinamo Zagreb i Slavija Prag, koja ima 33.500 bodova.

Ipak, i Jang Bojs je na putu da prođe grupu, drugi je u grupi A sa sedam bodova, Roma ima 10, Kluž 4, CSKA Sofija 1. Ono što je za Zvezdu dobro, jeste da Ludogorec nije pretnja, ispao je iz LE jer nema ni bod u grupi J sa Antverpenom, Totenhemom i LASK-om.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare