Foto: Pedja Milosavljevic / Starsport

Neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona je naveo upravu Crvene zvezde na radikalne mere.

Mediji su preneli da su funkcioneri Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela i Marko Petrović prepolovili svoje plate za ovu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, navodi se da je to učinio i trener prvog tima Dejan Stanković.

Uz sve, srpski šampion će morati da krene u rasprodaju ionako već glomaznog igračkog sastava.

Koferi su već odavno spakovani za Matea Garsiju, ali on nikako da napusti stadion „Rajko Mitić“.

Uz njega, navodno, za put van granica Srbije planirani su El Fardu Ben, Ričmond Boaći i Miloš Degenek.

Za svu trojicu je i ranije bilo priča o tome da bi mogli da napuste Zvezdu, ali se to, kao i u slučaju Garsije, još nije dogodilo.

Zvezda je kolapsom na Kipru u duelu protiv Omonije u kvalifikacijama za Ligu šampiona ostala bez šanse da ponovo zaradi veliki novac, pa će morati da se zadovolji nagradama za eventualno učešće u Ligi Evrope.

Srpski šampion je na putu do Lige šampiona mogao da zaradi i do 19 miliona evra, ali je taj novac ostao nedostižan za njega u ovoj sezoni.

U kasu srpskog tima je već stigao pristojan novac, Zvezda je ulaskom u kvalifikacije za Ligu šampiona zaradila 260.000 evra, a potom i premiju za prvo kolo od 280.000, dok je eliminacijom Tirane klub iz Ljutice Bogdana bio bogatiji i za 380.000 evra.

Ispadanje od Omonije je značilo i seljenje u plej-of za Ligu Evrope što je u kasu beogradskog kluba donelo 300.000 evra, a u slučaju plasmana u drugorazredno takmičenje pod okriljem UEFA Zvezda bi mogla da inkasira još 2,9 miliona evra.

Zvezda nije mnogo trošila u aktuelnom prelaznom roku, 250.000 evra je plaćeno za Srđana Spiridonovića, Gejlor Kanga i Aleksandar Katai su stigli kao slobodni igrači, dok je Dijego Falčineli pozajmljen.

Ipak, sasvim je sigurno da su oni dobili pozamašne plate za koje transferi Miloša Vulića u Krotone (800.000 evra), Tomanea u Samsun (600.000 evra) i Branka Jovičića u Ural (300.000 evra) neće biti dovoljne, pa je neophodno prodati još nekog fudbalera.

Vredi istaći i da Zvezda u ovom trenutku ima 29 fudbalera u sastavu prvog tima, uključujući Milana Pavkova i Veljka Simića koji su daleko od prilike da dobiju poverenje trenera Dejana Stankovića.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare