Vladimir Petrović Pižon; Foto: STARSPORT

Legendarni kapiten Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon uskoro će napuniti 65 godina, ali kako ističe, poštuje preporuke nadležnih i vreme provodi kod kuće.

„Mogu da šetam, ali nije vreme da ljudi olako shvate ovu pandemiju koronavirusa. Bezbednije i za nas i za sve koje volimo je da ostanemo kod svojih kuća, smanjimo te fizičke kontakte koliko god možemo i pazimo na zdravlje „, kaže treća Zvezdina zvezda, a prenosi klupski sajt.

PROČITAJTE JOŠ

Kao izuzetno vitalan čovek koji je navikao da bude fizički aktivan, već godinama treninge praktikuje da obavlja kod kuće.

„Kupio sam davno dobar kućni bicikl i dnevno vozim preko 20 kilometara. Odredim sebi dobar tempo da se ne umaram previše i 90 minuta vozim pa dokle stignem. Bicikl je za moje vršnjake mnogo bolji od džoginga jer vam ne trpe kolena i zglobovi, a nama fudbalerima je to u poznim godinama slaba tačka. Taj trening mi je dovoljan i verujte da sam prezadovoljan u kakvoj sam formi. Šalim se i kažem da sam sada spreman kao i ostali igrači pa mogu i da zaigram ponovo…

Nedostaju mu prijatelji iz Crvene zvezde, ali kaže da mu nije dosadno kod kuće jer uvek pronalazi neku zanimaciju.

„Znate već da mi veterani imamo viber grupu, pričamo svakodnevno i tu potrošimo neko vreme uglavnom u dobrom raspoloženju. Čovek uvek može da se dobro organizuje. Tek u ovim vanrednim okolnostima shvatite da u stvari i u normalnim uslovima trošite vreme uzaludno ne radeći ono što bi trebalo. Ostaju vam neke sitnice koje prebacite uvek „za sutra“. Sada uradim nešto po kući što sam odlagao, čitam knjige koje nisam stigao, pogledam informativu, vesti, popričam na vajberu sa ćerkama i unucima i prođe dan dok trepneš“.

Nedostaju mu druženja sa unucima.

„Unuke su već odrasle, treniraju i one kod kuće. Najmlađi Roko ima sedam godina i počeo je da trenira fudbal u Zvezdi. Sa njim se vidim preko video poziva, pa ga pratim kako i šta radi u izolaciji. Savestan je sportista. Nedostaju mi svi oni, ali znamo da je ova vrsta distance najbolja za sve. Nadam se da će lekari uspeti da suzbiju pandemiju i da će se život ubrzo vratiti u neke normalnije tokove. Do tada se treba čuvati, biti pametan i ne raditi ništa što bi ugrozilo i vas i druge“, poručuje jedan od najvećih majstora fudbala koje je jugoslovenski i srpski fudbal imao.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram