Dragan Stojković Piksi, Miloš Vazura i Zvezdan Terzić Foto: Starsport

"Piksi hoće da nam otme titulu, u Partizanu su nesposobni. Dok je jednog čoveka, imaćemo blato i mulj". Aman, više, ljudi, kada ćete dozvoliti da igrači budu glavni u fudbalu i zašto nikad.

Piksi će da… Namesti, šta god? Titulu? Partizanu? Zaista?

Kako vama to zvuči? Suludo, da.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, šampionska trka se zakuvala posle večitog derbija, Zvezda je pobedom (2:0) smanjila razliku na dva boda u odnosu na lidera Partizan, pa je došlo vreme da se borba za titulu vodi i van terena.

Posle derbija, crno-beli su pobedili Mladost (2:1), a potom i Spartak iz Subotice (1:0) u 26. kolu Superlige, a tim povodom se oglasila i – Crvena zvezda.

Crveno-beli su izdali saopštenje zbog penala iz 85. minuta, kojim je Bibras Natho rešio meč u korist crno-belih posle duela Alekse Đurasovića i Nemanje Jovića. Iz kluba sa Marakane, ukazali su na sudiju Lazara Lukića kao krivca za takav epilog (uz pomoć VAR-a dosudio penal), kao i na selektora reprezentacije Dragana Stojkovića Piksija!?

„Danas se desila pljačka u Subotici. Partizan je iz nepostojećeg penala posle poziva iz VAR sobe pobedio i nezasluženo uzeo tri boda. Sve podseća na 2017. kada nam je u režiji istog ovog sudije Lazara Lukića oteta titula na Voždovcu. Samo je tada režiser bio tadašnji predsednik Slaviša Kokeza, a danas je to neformalni predsednik saveza Dragan Stojković. Crvena zvezda neće dozvoliti da se bilo ko iživljava nad našim klubom i otima nam ono što zaslužujemo na terenu“, pisalo je, između ostalog, u Zvezdinom saopštenju posle utakmice Partizana u Subotici.

U istom danu je Zvezda deklasirala Novi Pazar sa 5:0, na proslavi 77. rođendana kluba, a prepucavanje saopštenjima je nastavljeno.

Partizan je uzvratio, nakon čega su se opet oglasili crveno-beli. I tako u nedogled… Svake put, svake sezone, kao da generalni direktori večitih, Zvezdan Terzić i Miloš Vazura, ne mogu da podnesu da se oni nešto ne pitaju. Zašto bi sva pažnja bila usmerena na fudbalere, pa to je potpuno bezveze, zar ne?

Zvezda Terzić i Miloš Vazura Foto: STARSPORT/ Peđa Milosavljević

„Ne valja Partizan, ne valja Fudbalski savez Srbije, ne valjaju Sudijska organizacija i sudije. Ništa ne valja, samo su oni, to jest, on ispravni i pošteni. To je taj mehanizam blaćenja, u kome se taj čovek najbolje snalazi izvrćući istinu kako njemu odgovara. Pominje selektora Dragana Stojkovića Piksija, čoveka koji je ovu zemlju odveo na Svetsko prvenstvo, praveći time i pritisak na Fudbalski savez Srbije. Dok je takvih kao što je taj čovek, uvek ćemo imati mulj, blato i iskrivljenu istinu koja ima za cilj da njemu bude dobro i da ga izdigne iznad kluba, koji, nažalost, predstavlja“, deo je saopštenja Miloša Vazure.

Nakon toga su sa Marakane poručili kako iz Humske „pokušavaju zamenom teza da bace prašinu u oči sportskoj javnosti i odvuku pažnju na nebitne stvari“, te da oni neće ćutati dok se klubu nanosi velika šteta.

„Partizan je našao saveznika u čelnicima FSS i selektoru reprezentacije koji je neformalni gazda Fudbalskog saveza Srbije. Javna je tajna da je Dragan Stojković iskoristio uspeh sa reprezentacijom i preuzeo kompletnu vlast u FSS, on tamo kontroliše bukvalno sve. Ono zbog čega smo zabrinuti je atmosfera koju je u Fudbalskom savezu Srbije on napravio, a to je da Crvena zvezda ne sme da bude šampion„, dodali su iz Ljutice Bogdana.

PROČITAJTE JOŠ

Kad se podvuče crta, Dragan Stojković Piksi je svakako jedno od najvećih imena srpskog fudbala, Terzić i Vazura ne da ne mogu u isti koš s njim, već ni na isti teren.

E, sad, to što Fudbalski savez Srbije nema predsednika je neka druga, politička bitka, ona koja se bije van terena, a sve će biti poznatije posle izbora. Onih političkih, razume se. Tamo u drugoj polovini aprila, ili kasnije, što to nisu rekli čelnici Crvene zvezde? A, da…

I tako, pršte saopštenja sa obe strane Topčiderskog brda, zalud het-trik Aleksandra Kataija, liderstvo crno-belih, igranje oba večita rivala na proleće u Evropi. Nema nijedan klub sa Balkana dva predstavnika u nokaut fazi evropskih takmičenja, ali koga briga za to.

Ajde da pričamo kako Piksi, peta Zvezdina zvezda, namešta titulu Partizanu!?

Možda će i sada da uslede neke kazne superligašima, ali samo možda…

„Kaznili Tončeve 6 i 9 meseci zabrane rada u fudbalu, zbog ulaska u VAR sobu. Kaznili predsednika FK Proleter 9 meseci zabrane, zbog komentara na račun oduzimanja bodova. Juče i danas sve puca od optužbi večitih, ajde da vas vidim sada disciplinci. Lako je na malima glumiti silu“, poručio je Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“.

Zvezda u četvrtak (21) gostuje Glazgov Rendžersu u prvom meču osmine finala Lige Evrope, nešto ranije istog dana (18.45) Partizan čeka Fejenord u istoj fazi Lige konferencija, a onda nas za vikend čeka nova doza superligaških „radosti“.

BONUS VIDEO Grobari lomili stolice na Marakani

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar