Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Rat saopštenjima između Crvene zvezde i Partizana nastavljen je novim oglašavanjem kluba iz Ljutice Bogdana.

Za ljude sa Marakane je sporan penal Partizana u meču sa subotičkim Spartakom i faul Alekse Đurasovića nad Nemanjom Jovićem.

PROČITAJTE JOŠ:

Sudija Lazar Lukić je dosudio najstrožu kaznu u 85. minutu, Bibars Natho je bio siguran egzekutor i bodovi su otišli u Humsku.

Partizan je time zadržao bodovni višak u odnosu na Crvenu zvezdu koja je pobedila Novi Pazar na svom stadionu sa 5:0.

U danu kada je trebalo da proslavi rođendan, Zvezda se oglasila saopštenjem u kom je prozvala Dragana Stojkovića Piksija, selektora Srbije, da joj oduzima titulu i da će je dobiti Partizan.

Partizan je potom odgovorio tvrdnjom Miloša Vazure, generalnog direktora crno-belih da „dok je jednog čoveka, biće u srpskom fudbalu i blata i mulja“, aludirajući na Zvezdana Terzića, generalnog direktora kluba iz Ljutice Bogdana. Sada je stiglo novo saopštenje Zvezde, koje prenosimo u celosti.

„Da imaju i malo sportskog morala odćutali bi ljudi iz Partizana posle danasnje pljačke i pobede iz ovakvog penala danas. Ali nemaju i to nije ništa novo. Oni pokvareno pokušavaju da odvuku pažnju sa sramnog penala koji Crvenu zvezdu može da udalji od osvajanja šampionske titule. Pokušavaju zamenom teza da bace prašinu u oči sportskoj javnosti i odvuku pažnju na nebitne stvari. Mi nećemo ćutati jer je našem klubu danas naneta velika šteta.

Mi nećemo ići na teren ličnog i nikoga nećemo da vređamo, ali ćemo štititi interese našeg kluba. Crvena zvezda već godinama osvaja šampionske titule, postiže istorijske rezultate i motor je razvoja srpskog fudbala. Naravno da to smeta ljudima iz Partizana, ali su očigledno nesposobni da našu dominaciju spreče na sportski način. Ali, Partizan nama nije tema, nama je tema organizacija koja kontroliše suđenje a to je FSS. Partizan je našao saveznika u čelnicima FSS i selektoru reprezentacije koji je neformalni gazda Fudbalskog saveza Srbije. Javna je tajna da je Dragan Stojković iskoristio uspeh sa reprezentaicijom i preuzeo kompletnu vlast u FSS, on tamo kontroliše bukvalno sve.

I administraciju i sudijsku organizaciju i sve ostalo. Javna je tajna i da Dragan Stojković već 15 godina ne dolazi na stadion Crvene zvezde i on taj problem treba da reši sam sa sobom ili već sa kim ima problem. Ali mu nećemo dozvoliti da svoju poziciju u FSS zbog sujete i svog ega zloupotrebljava i stavlja u funkciju protiv interesa Crvene zvezde. I mi na to upozoravamo od početka sezone. Ono zbog čega smo zabrinuti je atmosfera koju je u fudbalskom savezu Srbije on napravio, a to je da Crvena zvezda ne sme da bude šampion. Ta atmosfera se prenela i na sve sudije pojedinačno i zato su sudije u strahu, a suđenje ovakvo kakvo jeste.

Naša profesionalna i sportska obaveza je da se sudarimo sa svakim ko je protiv interesa Crvene zvezde. Nećemo ćutati jer je naša obaveza da štitimo interese Crvene zvezde, naša je obaveza da našem klubu obezbedimo fer uslove i da na terenu opet pokažemo da smo najbolji kao što smo prošlog vikenda u večitom derbiju pokazali da smo tri klase iznad“, napisali su iz Zvezde.

BONUS VIDEO: Tadić golom iz penala u 90. minutu doneo pobedu Ajaksu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar