Spartak Partizan Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Fudbaleri Partizana pobedili su Spartak iz Subotice u meču 26. kola Superlige Srbije sa 1:0.

Jedini gol za crno-bele u meču u kom nisu pokazali gotovo ništa, postigao je Bibars Natho sa penala u 85. minutu.

PROČITAJTE JOŠ

Završnicu susreta u Subotici obeležio je i kraći sukob igrača dve ekipe, pa se može naslutiti koliko je penal iznervirao domaće.

Gosti su imali šansu da u 96. minutu potvrde pobedu, ali su Marko Milovanović i Nemanja Jović promašili dva zicera za 2:0.

Crno-beli su pobedom uspeli da se odmaknu Crvenoj zvezdi na pet bodova, s tim što Zvezda od 16.15 u nedelju igra protiv Novog Pazara.

Partizan je u prvom poluvremenu krenuo žestoko i možda najbitniji trenutak sve do pred kraj, desio se već u prvih desetak minuta.

Presing, agresivna igra na lopti i čvršća odbrana onemogućili su Spartaku čak i da priđe šesnaestercu crno-belih.

Gosti su već u prvom minutu probali da centaršutem sa leve strane probiju bedem odbrane Subotičana, na čijem je golu stajao raspoloženi Mišo Dubljanić.

Crnogorski internacionalac je već u 11. minutu majstorskom intervencijom spasao svoj tim i preokrenuo „momentum“ na terenu.

Nikola Terzić se našao na petercu usamljen. Lopta mu se odbila iz gužve u kojoj je čitava četa igrača Spartaka okružila Rikarda Gomeša.

On je nekako šutirao, lopta se odbila do Terzića, koji je čist zicer promašio. Pomogao mu je spomenuti Dubljanić koji je nogom nekako zaustavio udarac.

Aleksandar Stanojević je besneo pored aut linije, svestan koliko je bilo potrebno da Partizan tada zatrese mrežu.

Spartak Partizan Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Spartak se nakon toga, kako je vreme prolazilo, sve više oslobađao. Već u 13. minutu je Tufegdžić sa distance gađao iznad prečke, u 16. minutu je Srećković šutirao po zemlji pored Vujačića, a odbranio mu je Nemanja Stevanović.

Bijelović i Šimura su u 26. i 36. minutu pucali nedovoljno jako i precizno. Partizanov odgovor je stigao tek u 43. minutu i to slučajno.

Lopta se posle prekida našla u nogama Uroševića koji je sa pet metara gađao pod prečku i opet se istakao Dubljanić, te se na poluvreme otišlo sa 0:0.

Drugo poluvreme počelo je odlučnije za igrače u crnim dresovima, pa je tako Aleksandar Lutovac u 49. minutu umalo pobegao Ostojiću, koji je odlično uklizao i otklonio potencijalno veoma opasnu situaciju.

Spartak Partizan Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Rikardo je dva minuta kasnije kasnio sa dodavanjem za Lutovca u situaciji kada su crno-beli imali višak, pa je propao još jedan pokušaj.

Gomeš je tokom drugog poluvremena bio najbolji u timu gostiju, koji su vrlo brzo posle početnog naleta krenuli da stagniraju.

Istina, imali su loptu u posedu, ali malo šta više od toga. Rikardo je probao glavom pored gola posle sedamdesetak minuta igre, u 76. je odložio loptu za Holendera koji je gađao u Dubljanića iz izgledne šanse.

I baš kada je delovalo da Partizanu kontrola utakmice i bodovi izmiču iz ruku, u duelu su se u šesnaestercu našli Đurasović i Nemanja Jović.

Foto: Starsport

Jović je pao, na prvu se činilo kao da je to učinio suviše lagano, kao da je nameravao. Ponovljeni snimak je pokazao drugačiju priču, pa je Lazar Lukić otišao da gleda VAR.

Posle pregledanog snimka video je kontakt noge Đurasovića sa Jovićevom, bez dodirivanja lopte, pa je Natho otišao da šutira penal i pogodio je.

U završnici susreta je došlo do gužve na terenu, tenzija je bila vidljiva, pa je sudija produžio meč za čak osam minuta.

Tokom nadoknade Milovanoviću je Dubljanić odbranio zicer u kontri, Jović je gađao preko gola iz odbitka i ostalo je 1:0 za goste u Subotici.

Spartak – Partizan 0:1 (0:0)

(Natho 85 penal)

Sudija: Lazar Lukić Stadion: Gradski, Subotica

Spartak: Dubljanić – Đurasović, Bogićević, Ostojić, Milošević – Šimura, Vidaković – Bijelović, Tufegdžić, Srećković – Nikolić.

Partizan: Stevanović – Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Natho – Terzić, Pavlović, Menig – Rikardo.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Superliga Srbije, 26. kolo

Nedelja:

Spartak – Partizan 0:1 (0:0)

(Natho 85 penal)

16.15 Crvena zvezda – Novi Pazar

18.30 Vojvodina – TSC Bačka Topola

Ponedeljak:

14.00 Radnički Kragujevac – Metalac

16.00 Napredak – Proleter

16.00 Radnik – Čukarički

18.00 Radnički Niš – Kolubara

Utorak:

16.00 Mladost Lučani – Voždovac

90+8 KRAJ! Partizan je pobedio

Spartak će imati za čime da žali, pošto je Partizan pobedio u nijansama, zahvaljujući jedanaestercu Natha.

90+6′ Velika šansa za Milovanovića i Jovića

Milovanoviću je Dubljanić odbranio zicer u kontri, Jović je gađao preko gola iz odbitka.

85′ GOOOL! Partizan vodi 1:0!

Natho je bio siguran sa bele tačke, šutirao je ulevo, Dubljanić se bacio na suprotnu stranu i iskoristio penal.

83′ Penal za Partizan!

Ono što je pre nekoliko minuta delovalo na prvu kao bezazlen start nad Jovićem, dosuđeno je kao jedanaesterac posle pregledanja VAR snimka.

80′ Tri dobre šanse za minut i po!

Rikardo je saigraču odložio loptu na desnoj strani, Holender je gađao posred gola u Dubljanića. Spartak je na drugoj strani odgovorio šutem koji je odbranio Stevanović, da bi u trećoj šansi za kratko vreme, pored gola ciljao Gomeš.

75′ Rikardo pored gola

Gađao je glavom napadač Partizana, nije bio precizan posle centaršuta, a njegov tim sa sve više poteškoća stiže do nekih ozbiljnijih prilika da ugrozi Dubljanića.

Spartak Partizan Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

68′ Šansa za Jovića, Stanojević gubi kontrolu

Jović pre nekoliko minuta nije iskoristio izglednu šansu za Partizan, a trener crno-belih je sve nervozniji pored terena, jer je svestan da njegovom timu vreme ističe.

60′ Sat igre u Subotici, Stanojević menja

Izbacio je iz igre Kvinsija Meniga i ubacio Filipa Holendera u pokušaju da malo pokrene svoj napad.

55′ Živi zid previsok za Uroševića

On i Natho su bili pored lopte pri izvođenju slobodnjaka posle faula nad Rikardom. Na nekih 18, 19 metara imali su veoma dobru poziciju, ali je Urošević šutirao i pogodio živi zid Spartaka.

Spartak Partizan Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

51′ Partizan odlučniji…

Rikardo kasni sa dodavanjem za Lutovca u situaciji kada su crno-beli imali višak, pa je propala još jedna akcija. Lutovac je bio sam na desnoj strani i utrčavao je ka sredini sa krila. Pas Gomeša je presečen.

49′ Odlična reakcija Ostojića

Zaustavio je u kontri Aleksandra Lutovca, koji je bio brži i krenuo je dobro da istrči. Da je igrač Spartaka kasnio za makar pola sekunde, Lutovac bi pobegao sa loptom i bio sam ispred Dubljanića.

46′ Počelo je drugo poluvreme u Subotici

Sa centra su krenuli igrači Partizana.

Prvo poluvreme:

45′ POLUVREME! Imaće štošta da kaže Stanojević igračima

Partizan je, osim u pojedinim periodima, delovao nedovoljno ubedljivo na terenu, pa je nerešen rezultat posle prvih 45 minuta, možda najrealniji ishod.

43′ Urošević u drugoj najboljoj šansi Partizana

Došla mu je lopta na petercu, gađao je pod prečku i spreman je bio za taj njegov pokušaj Mišo Dubljanić. Odbranio je i odbio loptu visoko iznad prečke, a u nastavku akcije crno-beli nisu mogli ništa da urade.

41′ Dobra kontra Spartaka i greška na kraju

Loš teren se ovde osvetio igračima Spartaka pa Srećković i ostali nisu mogli da se povežu sa golom Partizana, iako su imali višak u kontri.

36′ Lopta pored gola!

Japanac Šimura se izborio za prostor, nisu ga lepo zatvorili igrači Partizana na distanci, pa je mogao da šutira sa ivice šesnaesterca. Gađao je pored gola i malo razbio monotoniju u prethodnih sedam, osam minuta.

Foto: Starsport

29′ Šta se dešava sa odbranom Partizana?

Dubinska lopta za Srećkovića koji šutira iz prve, a srećom po Partizan, Stevanović je video tu loptu, istrčao malo napred i skratio ugao igraču Spartaka. Odbranio je jednom, Srećkoviću se lopta odbila, Stevanović ga je ispratio i odbranio i drugi put.

26′ Stevanović opet brani

Iz okreta je pucao Bijelović sa dvadesetak metara i uspeo je da odbrani to Nemanja Stevanović, pošto je lopta išla po sredini.

24′ Sve bolje igra Spartak

Loš teren ne pogoduje Partizanu, čini se da ulaze u nervozu i nestrpljenje igrači crno-belih. Rikardo je izblokiran u kaznenom prostoru, na drugoj strani sve češće prete plavo-beli.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

16′ Golman spasao Partizan!

Srećković je šutirao pored Vujačića, po zemlji iskosa sa desetak metara i Stevanović je odlično odbranio. Spartak je dobio korner, posle kog se Partizan lagano odbranio.

13′ Prva dobra akcija Subotičana

Nikolić je dodao Tufegdžiću, ovaj se namestio na oko 20, 25 metara od gola Partizana, šutirao je sa te distance i lopta je proletela malo iznad prečke gola Stevanovića.

11′ Neverovatno kako se odbranio Spartak!

Gužva u kaznenom prostoru ispred peterca Spartaka, Rikardo je probao da šutira, lopta se odbila do Terzića koji je bio desno od gužve, sam na manje od deset metara. Šutirao je iz odlične situacije, Dubljanić mu je nogom odbranio čist zicer.

Igrači Partizana su u nastavku akcije probali još nekoliko puta da šutiraju, ali lopta više nije „htela“ kroz mnogo nogu igrača domaćeg kluba. Trener gostiju Aleksandar Stanojević veoma je besno reagovao pored aut linije, na ovaj promašaj svog tima.

6′ Partizan ofanzivniji od starta

Rikardo je već u prvom minutu našao prostor na levoj strani i odatle centrirao, ali je Spartak uspeo da se odbrani. Subotičani u prvih pet, šest minuta ne mogu da probiju dalje od 30 metara od gola gostiju, ali ni Partizan za sada ne može da dođe u pravu poziciju za šut i pogodak.

1′ Počeo je meč u Subotici!

Partizan krenuo u borbu za novi beg od Zvezde.

BONUS VIDEO Navijanje navijača Zvezde: Srbi i Rusi braća zauvek

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar