Crvena zvezda - Novi Pazar Foto: Starsport.rs

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Novi Pazar u meču 26. kola Superlige Srbije sa 5:0.

Zvezda je pitanje pobednika rešila već za 20 minuta prvog poluvremena kada je potpuno razbila odbranu gostiju na svom stadionu.

PROČITAJTE JOŠ:

Sve što su igrači Dejana Stankovića u tom periodu šutnuli ka golu Nikole Vujanca, ušlo je u njegovu mrežu, pa je već do isteka 21. minuta bilo 4:0.

Ukupno tri gola je dao Aleksandar Katai, po jedan Ohi Omoižuanfo i Mirko Ivanić i crveno-beli su poslali moćnu poruku na terenu, da ne odustaju od borbe za šampionsku titulu sa Partizanom.

Meč je počeo šutem Nenada Krstičića sa distance. Lopta je završila preko prečke gola gostiju, ali se nije dugo čekalo na prvi gol.

Igrao se osmi minut kada je El Fardu Ben odličnim dodavanjem kroz više igrača odbrane pazarskog tima, prosledio loptu za Ohija.

Norvežaninu nije bilo teško da sa peterca ugura loptu u mrežu. Ben je nastavio da briljira, pa je u 15. minutu isturio Kataija iza leđa odbrane rivala nakon što se dobro zagradio na sredini terena.

Crvena Zvezda v Novi Pazar
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Ofanzivcu iz Srbobrana nije bilo teško da obiđe i savlada Vujanca za 2:0, ali je malo ko očekivao da će samo minut kasnije već biti i 3:0.

U „matu od tri poteza“, Ben je dodao loptu Kataiju, ovaj je video kako u sredini utrčava Ivanić i odmah je podigao loptu za saigrača.

Mirko je iz prve prihvatio loptu i efektnim lobom prebacio golmana Novog Pazara za 3:0 u 16. minutu.

Crvena Zvezda v Novi Pazar
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Pet minuta kasnije, Katai je postavio konačan rezultat prvog poluvremena kada je odlično reagovao na dodavanje Ivanića kroz dvojicu igrača.

Isti igrač je još jednom gađao pored gola pre isteka 45. minuta, dok je jedini pokušaj Pazaraca ostao šut koji je ispalio Mirza Delimeđac u desetom minutu.

Drugo poluvreme počelo je izmenama Dejana Stankovića. Milan Pavkov i Nemanja Motika su dobili šanse umesto Ohija i Ivanića.

Crvena zvezda – Novi Pazar Foto: Starsport.rs

Upravo je Motika u 49. minutu zamalo pogodio, pošto je loptu poslao pored stative. Pavkov je svoju priliku propustio posle udarca glavom u 63. minutu, kada je već bilo 5:0 za domaćina.

Za peti gol i svoj het-trik se pobrinuo Katai drugim lobom na meču. U 56. minutu ga je između dva igrača odbrane pronašao upravo Pavkov i Aleksandru je prepuštena egzekucija.

Tempo meča je nakon toga je opao, navijači su u 77. minutu počeli da pale vatromet i bacaju petarde zbog 77. rođendana kluba.

Crvena Zvezda v Novi Pazar
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

To je bilo jedino „uzbuđenje“ u poslednjih petnaestak minuta, pa je utakmica mirno privedena kraju.

Zvezda sada ima 69 bodova na drugom mestu tabele Superlige, dva manje od vodećeg Partizana, dok je Novi Pazar na poslednjem mestu sa 18 bodova.

Ovakav rasplet je vetar u leđa aktuelnom srpskom šampionu pred kojim je sada veliki izazov i meč sa Glazgov Rendžersom u osmini finala Lige Evrope (četvrtak, 21.00).

Superliga Srbije, 26. kolo:

Spartak – Partizan 0:1 (0:0)

(Natho 85 p)

Crvena zvezda – Novi Pazar 5:0 (4:0)

(Ohi 8, Katai 15, 21, 56, Ivanić 16)

Vojvodina – TSC Bačka Topola 0:1 (0:0)

(Škuletić 75)

Ponedeljak:

14.00 Radnički Kragujevac – Metalac

16.00 Napredak – Proleter

16.00 Radnik – Čukarički

18.00 Radnički Niš – Kolubara

Utorak:

16.00 Mladost Lučani – Voždovac

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – Novi Pazar 5:0 (4:0)

(Krstičić 8, Katai 15, 21, 56, Ivanić 16)

Stadion: Rajko Mitić, Beograd; Sudija: Pavle Tomić

Crvena zvezda: Borjan – Gajić, Eraković, Dragović, Rodić – Krstičić – Ben, Kanga, Ivanić, Katai – Ohi. Trener: Dejan Stanković.

Novi Pazar: Vujanac – Vlajković, Trtovac, Joksimović, Rubežić – Delimeđac, Lončar – Mujezinović, Jokić, Maksimović – Ratković; Trener: Tomislav Simić.

Drugo poluvreme:

90′ KRAJ! Ubedljiva i sigurna pobeda Zvezde

Crveno-beli nisu forsirali u poslednjih dvadesetak minuta, mirno su priveli meč kraju i upisali trijumf.

77′ Navijači slave na tribinama

Na Zvezdin 77. rođendan, sever je počeo da odjekuje pucnjima pirotehničkih sredstava i osvetljen je vatrometom zbog slavlja kluba iz Ljutice Bogdana.

70′ Nešto mirniji period igre

Zvezda svejedno napada, samo ne istom žestinom kao što je radila tokom prvih sat vremena meča.

63′ Pavkov u šansi

Centrirao mu je Rodić, lagano je podigao loptu sa leve strane, Pavkov je zahvatio loptu glavom u petercu i nije je dovoljno jako udario, a ni dovoljno precizno.

60′ Opet menja Stanković, izašao Katai

Dragovića je na terenu zamenio Radovan Pankov, a Kataija je u igri odmenio Nikola Stanković. Kod Pazaraca su se na terenu našli

56′ GOOOL! Ovog puta nije bilo leka za Kataija!

Het-trik je upisao Zvezdin ofanzivac posle idealnog dodavanja kroz sredinu, novi lob je izveo jedan od igrača Zvezde za 5:0.

Crvena Zvezda v Novi Pazar
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

54′ Vujanac je odbranio Kataiju!

Sjajna reakcija golmana Novog Pazara koji je uspeo da spreči het-trik Kataija, refleksnom odbranom nogom.

49′ Velika šansa za Motiku

Našao se u prilici sa leve strane i iskosa je šutirao pored stative, nije pogodio dalji ugao gola Novog Pazara.

46′ Počelo je drugo poluvreme na Marakani

Dejan Stanković je izvršio nekoliko promena. Šansu su u nastavku dobili Motika i Pavkov, a izašli su Ohi i Ivanić. Na drugoj strani je trener Novog Pazara izvršio trostruku izmenu.

Prvo poluvreme:

Crvena zvezda – Novi Pazar Foto: Starsport.rs

45′ POLUVREME! Zvezda mnogo bolja

Ostalo je na snazi 4:0 iz 21. minuta do pauze, ali je domaćin na Marakani imao bar još jednu, dve šanse kada je mogao da dodatno dotuče Pazarce već do kraja prvog dela igre.

44′ Ohi driblao, pa gađao preko gola

Nije ovog puta pogodio napadač crveno-belih, iako je izgradio sebi poziciju za šut.

37′ Solidan pokušaj Kataija

Kontroliše Zvezda tempo igre i dešavanja na terenu, Katai se opet našao u situaciji da šutira, učinio je to, ali je lopta ovog puta završila pored gola Vujanca.

30′ Poruka navijača za Aleksandra Dragovića

Istakli su navijači Zvezde transparent „Kakav deda, takav unuk. Drago, srećan rođendan“.

Foto: FK Crvena zvezda

26′ Katai sada puca i glavom

Iz kornera je Aleksandar gađao glavom u bliži ugao gola Vujanca. Udarac mu nije bio dovoljno jak i precizan da bi ugrozio golmana gostiju, iako je išao u okvir gola.

24′ Nova dobra šansa Zvezde

Kanga je centaršutem iz dubine pronašao Kataija, ovaj je šutirao iz okreta sa desetak metara i odbranio se ovog puta Novi Pazar.

21′ GOOOL! Ponovo pogodak za domaće, 4:0

Katai je strelac drugi put na meču, Ivanić ga je pronašao dodavanjem po zemlji između igrača Novog Pazara. Katai je ostao sam levo iskosa i pogodio je dalji ugao gola Novopazaraca.

Crvena zvezda – Novi Pazar Foto: Starsport.rs

16′ GOOOL! Šta se ovo dešava, drugi gol za minut, 3:0 za Zvezdu

Katai je dobio loptu od Bena, maestralno ju je podigao kroz sredinu za Ivanića koji se ubacivao iza leđa odbrane. Crnogorski internacionalac je prihvatio loptu i laganim lobom matirao Vujanca, treći put na meču za manje od 20 minuta.

15′ GOOOL! Zvezda je udvostručila prednost na 2:0

Ben je ponovo režirao akciju i uposlio Kataija koji je izašao sam ispred golmana Novog Pazara i lagano ga savladao za 2:0.

Aleksandar Dragović ne igra za Austriju
Foto: Nikola Mitić/STARSPORT

8′ GOOOL! Crveno-beli vode 1:0

Gužva u kaznenom prostoru Novog Pazara, Ben je dodao loptu mekanim centaršutem po zemlji, na pravom mestu se ipak našao Ohi koji ju je samo ugurao u mrežu rivala za 1:0.

3′ Odmah solidan pokušaj Zvezde

Dragović je odložio loptu za Krstičića, a vezista je šutirao sa 25 metara preko gola Novog Pazara. Crveno-beli konkretniji od starta.

1′ Počeo je meč na Marakani

Teški uslovi za igru, sneg veje na najvećem srpskom stadionu.

BONUS VIDEO – Navijanje navijača Zvezde: Srbi i Rusi braća zauvek

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram