Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana svake godine se menjaju kao na traci i to je nešto na šta smo navikli godinama unazad, s tim što se iz jednog u drugi prelazni rok samo menjaju cifre koje figuriraju u njihovim transferima.

Poslednjih godina je nešto bolje poslovao Partizan koji je, uglavnom zahvaljujući Savi Miloševiću na bitnim utakmicama, kako u srpskom, tako i u evropskom okviru dobijao i kalio neke mlade igrače koje je kasnije skupo prodavao.

PROČITAJTE JOŠ:

Takav je slučaj bio sa Strahinjom Pavlovićem, dobro su crno-beli prošli i kada su „utopili“ Umara Sadika koji će im verovatno doneti bonuse, ali i sa Filipom Stevanovićem.

Zvezda posle Nemanje Radonjića koji je otišao u Olimpik iz Marseja, nije imala neku sličnu „bombu“ od transfera, što se nije promenilo ni sada.

Crveno-beli su nešto spremniji da troše prethodnih godina da bi dovodili igrače i otud razlika u potrošnji na njihovoj strani i u januarskom prelaznom roku u kom Partizan nije bio mnogo aktivan.

FIlipo Falko je došao u Ljutice Bogdana za milion evra bez bonusa. Specijalizovani sajt Transfermarket procenjuje Italijanovu vrednost na pet miliona evra i sa te strane deluje kao da je Zvezda prošla dobro.

Naravno, nije uvek sve u brojkama, pa će Falko tek pokazati ono što nije uspeo u Lečeu i Italiji u prethodnih nekoliko godina.

Otud i potrošen milion Zvezde, dok Partizan na pojačanja nije trošio novac. Osnovica Zvezda je uprkos nekolicini promena ostala ista, menjali su se uglavnom oni koji sporadično dobijaju šansu.

Priključen je Ričard Odada iz Grafičara, za koga je Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde rekao da od njega očekuje mnogo. Seku Sanogo je dobio trajniji ugovor sa Zvezdom, posle pozajmice iz Itihada.

„Na papiru“ su tu i Marko Konatar (pozajmljen Dinamu Pančevo), Usman Marong (pozajmica Hapoel Ranana), Stefan Fićović, Nikola Stanković (pozajmica Grafičar), Luka Marković (pozajmljen Mačvi). Od iskusnijih i starih znanaca priključio se i Slavoljub Srnić, dok je Aksel Bakajoko došao kao slobodan igrač iz Intera.

Foto: Starsport

Posle letošnjeg dolaska Dijega Falčinelija, čini se da Dejan Stanković sve više čini ovu Zvezdu privlačnom za igrače sa zapada Evrope, što uz neveliki trošak ne izgleda kao loš manir rada.

Naravno, sve to mora da se isplati na terenu. Stefan Hajdin je pojačao Voždovac kao slobodan fudbaler, Veljko Simić je odmah na pripremama počeo da se isplaćuje Vojvodini (isto slobodan), Nikola Vasiljević je otišao put Proletera na pozajmicu, Srđan Spiridonović u Genčlerbirligi, a Ričmond Boaći je napustio klub.

Sa njim ugovor nije produžen i kada se sve sabere i oduzme, Zvezda je potrošila do sada milion evra. Njen večiti rival Partizan je tokom januara takođe menjao.

Foto: EPA-EFE/MARCO LEZZI

Aleksandar Stanojević pokušava da u drugom delu sezone nadoknadi zaostatak od devet bodova za večitim rivalom.

Crno-beli su doveli Marka Živkovića za odbranu i on je bio prvo pojačanje pred nastavak sezone, dogovoreno početkom januara.

Živković je stigao iz Voždovca, a pisalo se tada za minimalno obeštećenje, mada se nije govorilo o ciframa.

na kraju prelaznog roka portal Telegraf je pisao o drugom pojačanju Nikoli Terziću, dvadesetogodišnjaku koji je pojačao klub iz Humske nakon što je bljesnuo u IMT-u kao pozajmljeni igrač Čukaričkog.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Terzić je bio pod lupom Partizana jer je dao 11 golova na 18 utakmica za IMT. Nikola ima ugovor sa Čukaričkim do leta, ali je sada mogao da pregovara sa drugima i dogovorio se sa Partizanom da potpiše četvorogodišnji ugovor.

Kada je reč o odlascima Periša Pešukić koji je došao pre nekoliko godina, brzo je ispao iz planova pa je otišao na novu pozajmicu u Novi Pazar. Tamo mu društvo pravi Petar Gigić, koji je takođe na pozajmici.

I to neposredno nakon što je bio i u mađarskom Ujpeštu. Devetnaestogodišnji krilni igrač Slobodan Stanojlović je otišao na pozajmicu u Loznicu.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Filip Stevanović je još ranije dogovoren kao pojačanje Mančester sitija, tako da on sada ostaje u Partizanu kao pozajmljen igrač do kraja sezone, slično kao što je svojevremeno bilo sa Strahinjom Pavlovićem.

Iz tabora crveno-belih su, donekle očekivano, bili aktivniji na tržištu, jer Zvezda igra Ligu Evrope i probaće da iznenadi Milan 18. februara u šesnaestini finala tog takmičenja.

S druge strane, Aleksandar Stanojević će sa onim što ima probati da što više smanji zaostatak za velikim rivalom i pritom održi klub bar na nuli, ako je neku pravu zaradu već teško ostvariti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar