Filipo Falko; Foto: Starsport

Najveće pojačanje Crvene zvezde u ovom prelaznom roku, Filipo Falko, predstavljen je na "Marakani".

Ofanzivni Italijan stigao je u redove srpskog prvaka iz Lečea u transferu vrednom milion evra.

Falko je potpisao ugovor na tri i po godine, što govori i o njegovim, i o klupskim ambicijama. On se prethodno priključio saigračima u finišu priprema u Turskoj.

PROČITAJTE JOŠ

„Odlično sam dočekan, znao sam istoriju kluba, ali nisam očekivao ovakvu dobrodošlicu. Momci su se sjajno dočekali u Turskoj, oduševljen sam, želim da pravimo što bolje rezultate“, rekao je Falko na promociji.

Poslednje pojačanje Zvezde nije se baš na lep način rastalo sa Lečeom.

„Tačno, nismo se lepo oprostili zbog čega sam razočaran. Uradili smo zajedno velike stvari, ali neću sad da mislim na tom. Želim da se fokusiram na svoju novu ekipu“.

Falko je dobio i pitanje da ima težak karakter, te da bi u suprotnom vredeo bar četiri miliona evra.

Foto: Starsport

„Što se tiče vrednosti, nije moje da sudim, moj zadatak je da igram i da se zabavim na terenu. Što se tiče karaktera, volim mir, profesionalac sam, ozbiljan, onaj koji je to rekao o meni sigurno nije neko s kim sam se rastao u dobrim odnosima“, naglasio je Falko.

U Zvezdi ga je dočekao i sunarodnik Dijego Falčineli, a njihovo poznanstvo traje već dugo.

Mrkela o Falku

„Falko može da igra na tri pozciije iza špica sa velikim uspehom, on je izuzetno tehnički potokovan, izuzetno jak u igri 1 na 1, biće ogromno pojačanje za naš napad i tim Dejana Stankovića. Prošle sezone je igrao sjajno u Seriji A, ja bih voleo da takve igre ponovi i u Zvezdi“, rekao je Mitar Mrkela, sportski direktor Crvene zvezde.

„Cenim ga i kao čoveka i kao fudbalera. Nadam se da ćemo dobro sarađivati na terenu, radujem se što ćemo igrati zajedno. Što se tiče broja 11, uzeo sam ga jer je 10 zauzet, nosi ga Katai, 20 je takođe zauzet, a 11 sam uzeo jer je to dan mog rođenja“.

Falko naglašava koliko je upoznat sa srpskim fudbalom i posebno se divio Dejanu Stankoviću.

„Znam da je u Srbiji kvalitet fudbala veoma visok. Još od detinjstva sam pratio šta se dešava u srpskom fudbalu i najviše se divim Dejanu Stankoviću. On je osvojio sve što je mogao, pogotovo u Interu. Očigledno je da ima pobednički mentalitet i da ga je doneo u Srbiju. Znam i za važnost večitog derbija i jedva čekam da igram i tu utakmicu, za Partizan znaju u celom svetu“.

Za kraj je govorio i o pesmi navijača Lečeka, kao i o predstojećem dvomeču sa Milanom, 18. i 25. februara, u šesnaestini finala Lige Evrope.

„Znam Kesija, igrali smo u Čezeni. Vodićemo veliku borbu na sredini terena. Što se pesme tiče – ponosan sam na to. Znam da je mnoga deca pevaju i to me motiviše da budem još bolji“, zaključio je Falko.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare