foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su veoma dobar meč protiv Milana u četvrtak na stadionu "Rajko Mitić" i time osim aktivnog rezultata pred revanš ostvarili i bolji koeficijent na UEFA listi.

Meč je završen remijem 2:2, a Milan Pavkov je postavio konačan rezultat u 93. minutu susreta. Tako je petogodišnji koeficijent ekipe sada 31.500 bodova, što je više od Partizanovog iz sezone 2006/2007 – 31.256.

PROČITAJTE JOŠ:

Ovaj koeficijent smešta Zvezdu trenutno na 51. mesto liste klubova. Iza nje je Lester sa 32.000, a iza crveno-belih su ostali Marko Nikolić i njegova Lokomotiva Moskva sa 31.000.

Zanimljivo je da je Milan, Zvezdin protivnik u šesnaestini finala Lige Evrope na 54. mestu UEFA liste sa 29.000 bodova.

Zvezda ove sezone 9.000 bodova u pogledu koeficijenta UEFA, što je više od onoga koliko su ostvarili Vladan Milojević i njegova postava crveno-belih u sezoni 2017/2018.

Milojević je pre tri godine takođe igrao šesnaestinu finala Lige Evrope gde se Zvezda nalazi sada, a pre nešto više od dve godine ostvario je pobedu nad Liverpulom u Ligi šampiona.

U sezoni kada je Zvezda eliminisana od strane CSKA u Ligi Evrope, nakon što je prošla četiri kola kvalifikacija za to takmičenje i njegovu grupnu fazu, došla je do 8.000 bodova.

Kasnije je taj koeficijent bio nešto manji u grupi sa Napolijem, Liverpulom i PSŽ-om u Ligi šampiona.

Zvezda je pre godinu dana imala šansu da prođe u nokaut fazu da nije bilo penala za grčki klub u revanšu u Atini.

Crveno-beli su imala 6.000 bodova posle grupe sa Bajernom, Olimpijakosom i Totenhemom.

Tri pobede u grupi i još tri remija, uključujući i ovaj sa Milanom olakšali su Zvezdi da obori rekord koji je postavio Milojević, ali i spomenuti koji su držali crno-beli.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar