Njegoš Petrović o formi i ciljevima pred gostovanje Mačvi
Njegoš Petrović i Veljko Nikolić; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

U Crvenoj zvezdi navodno odbijaju basnoslovne ponude, a onda im igrači odlaze za siću.

„Sergej 120 miliona evra? Toliko vredi jedna njegova noga“, bile su reči prvog čoveka Lacija pre koju godinu. Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, retorikom često podseti na Klaudija Lotita.

PROČITAJTE JOŠ

U Ljutice Bogdana imaju sličnu priču. Navodno odbijaju ponude vredne desetine miliona evra, da bi onda slegli rukama na kraju i rekli: „Pa dobro, morali smo ovako“, kada igrač ode budzašto.

Navijači crveno-belih su zato stalno na nekom rolerkosteru emocija, jer se, s jedne strane, prave dobri rezultati, ali s druge, Zvezda ne profitira od njih.

Kakva korist od direktnog plasmana u osminu finala Lige Evrope, ako jednog od boljih mladih igrača „uvaljate“ za male pare?

Zvezdan Terzić, generalni direktor srpskog šampiona, pričao je u više navrata kako su odbijane velike sume za Zvezdine igrače, a kada bi se sabralo za koliko su otišli neki od najboljih, pa to je samo da se uhvatite za glavu. Još i više ako stavite na papir i vidite koliko je navodno nuđeno Zvezdi, a onda pored sumu koja je na kraju u realnosti dobijena.

Poslednji primer je Njegoš Petrović. Posle kraćeg perioda „hibernacije“, Njegoš je proigrao i odmah se pojavila informacija da može u Kaljari za 1,6 miliona evra.

To je jedna od opcija na stolu, ako zadovolji posle pozajmice vredne četvrt miliona evropskih novčanica.

Foto: Srđan Stevanovic/Starsport

Ako nekome tih 1,6 miliona zvuči kao malo, ne čudite se – jeste. Za Petrovića je, navodno, Betis nudio pet miliona evra u novembru 2019. Onda se setite da je za neke od „likova“ poput Radživa van la Pare plaćano više od milion.

„Za Nikolića smo odbili ponudu od pet miliona evra jer imamo velike planove za njega, on je dete kluba“, rekao je Terzić prošle godine u januaru.

Veljko Nikolić je i dalje tu, ali će biti zanimljivo za koliko novca će otići, posebno nakon što se prisetimo nekih ranijih primera.

Evo jednog iz 2018. Ričmond Boaći.

„Štutgart je za Radonjića nudio šest miliona (prodat Marselju za 12 miliona kasnije), Bašakšehir za Pešića pet miliona, a od Boaćija smo očekivali bar sedam ili osam miliona… Nismo želeli da Boaćija prodamo za 4,5 miliona“, rečeno je februara 2018, da bi Boaći kasnije otišao za džabe po isteku ugovora.

Pričao je Terzić početkom 2019, na pripremama u Turskoj, kako su odbijene i ponude za Marka Marina i El Fardu Bena, vredne ukupno devet miliona evra. Marin je na kraju umesto za pet miliona, otišao za 2,2, a Ben je i dalje tu.

Ben, Pavkov i Boaći dok su igrali zajedno; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Klub nije iskoristio momenat krajem 2018. da proda i Milana Pavkova. On je otišao u Kinu, pregovori sa Đangsuom su propali jer snažni špic nije bio zadovoljan uslovima i vratio se na Marakanu.

„Nije nas to zabrinulo nimalo jer za Pavkova imamo još ponuda. Juče smo dobili ponudu tešku tri miliona evra od jednog francuskog kluba“, rekao je Terzić jula 2019.

Dve i po godine kasnije, napadač iz Begeča je i dalje na Marakani, mada su se „apetiti“ do kraja 2020. sveli na oko milion evra.

PROČITAJTE JOŠ

Za Branka Jovičića se u isto vreme pričalo da ne može da ide „ni za milion, ni za tri“, pa je otišao septembra 2020. za 300 hiljada. Željko Gavrić?

„Po mojoj proceni kasnimo šest meseci sa forsiranjem mladih igrača. Moramo da ih afirmišemo, posebno Gavrića i Nikolića. Neprijatno je reći, ali oni su trenutno najbolji igrači Zvezde. Ostaje žal što ih ranije nismo gurnuli u vatru. Imali bi strašnu cenu da su odigrali Ligu šampiona“, ispričao je generalni direktor na leto 2020.

Gavrić je godinu kasnije, iako je po rečima Terzića slovio za jednog od najboljih igrača još pre toga, otišao za 1,2 miliona u Ferencvaroš.

Umesto za tri, četiri koliko se pričalo kada je reč o talentovanom igraču. Epizoda koja još nije gotova, ali je počela oktobra 2021. je Marko Lazetić.

Terzić je jesenas poručio kako Lazetić nije za prodaju, te da može da ode samo za rekordan transfer, mada se za njega sada raspituje Torino, navodno.

Ostaje nada da se i to neće izjaloviti, pa da Zvezda neće i Lazetića praktično pokloniti za „kikiriki“, što već nekoliko godina nije tako redak slučaj.

BONUS VIDEO Mirotić navijačima Zvezde: Ja protiv vas lagano, uvek vam dam šansu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare