ohi omoijuanfo; Foto: FK Crvena zvezda

Ohi Omoidžuanfo, novi napadač Crvene zvezde, otkrio je brojne zanimljivosti dok borave na pripremama u Antaliji - uči srpsk jezik, sluša našu muziku, za trenera Dejana Stankovića kaže da je veoma emotivan, a zbog Ronalda je izabrao broj 99.

Ohi Omoidžuanfo još nije zaigrao za Crvenu zvezdu, a već je osvojio navijače srpskog prvaka.

PROČITAJTE JOŠ

Norveški napadač nigerijskih korena stigao je u ovom prelaznom roku sa glavnim zadatkom da poveća efikasnost crveno-belih. Ujedno je došao i kao „kralj strelaca“, u Evropi odmah iza Roberta Levandovskog.

Od prvog dana 2022. godine počeo mu je trogodišnji ugovor sa Zvezdom, a ove sezone je u Moldeu na 29 utakmica već postigao 27 golova, ukupno 31 gol na 41 meču.

Zato zvezdaši jedva čekaju da ga vide na terenu, do tada je Ohi sa priprema u Antaliji odgovarao na pitanja navijača putem Instagrama.

Jedno od pitanja je glasilo da li uživa trenutno:

„Da, brate“, napisao je Ohi na srpskom, uz obećanje da će otrčati do severne tribine kada postigne prvenac u Zvezdi.

Foto: Instagram/ohikhuaeme_o99

Već na prvu loptu pleni opuštenošću, najviše se druži sa Loisom Dionijem i Mustafom Ibrahimom, ofanzivcima crveno-belih, u pauzi između napornih treninga u Turskoj.

Na pitanje koliko mu je težak srpski i da li uči jezik, otkrio je zanimljiv metod.

„Teško mi je da sve zapamtim“, poručio je Ohi iz sliku brojnih papira na kojima su ispisane srpske reči i fraze kao što su „šta ima“, „molim te“, „izvini“, uz prevod sa druge strane papira.

Foto: Instagram/ohikhuaeme_o99

I to govori koliko želi da se što pre uklopi, ali i da nauči srpski kako bi olakšao komunikaciju sa saigračima, iako nije jedini stranac u Ljutice Bogdana.

Ipak, muku muči sa ćirilicom, na kojoj mu je bilo upućeno jedno pitanje, pa je uz grimasu odgovorio kako ne može da pročita.

Foto: Instagram/ohikhuaeme_o99

Visoki golgeter je za saigrače poput kapitena Borjana, Dragovića, Kataija ili Ivanića imao samo reči hvale, dok je Kataija čak stavio i ispred Kristijana Ronalda.

Onaj drugi Ronaldo, legendarni Brazilac, jedan je od glavnih razloga i zašto se Ohi opredelio da u Zvezdi na dresu nosi broj 99. Upravo je taj broj nosio i čuveni „Zuba“ dok je branio boje Milana.

Foto: Instagram/ohikhuaeme_o99

U priči o napadačima je posebno istakao i Aleksandra Mitrovića kao omiljenog srpskog fudbalera, a otkrio je i kakve su mu prve impresije o treneru Dejanu Stankoviću.

„Sjajan trener, pobednik, veoma emotivan. Može da se vidi koliko poznaje fudbal“, napisao je Omoidžuanfo.

Foto: Instagram/ohikhuaeme_o99

Nisu navijači Zvezde propustili priliku da novog špica upitaju i šta misli o situaciji sa Novakom Đokovićem, koji je deportovan iz Australije i juče je stigao u Beograd.

„Mnogo mi je žao Đokovića, jedan je od najboljih, možda i najbolji teniser ikada. Turnir neće biti isti bez njega“.

Do sada je sve Zvezdine evropske mečeve, neke i u Superligi, posmatrao kao gledalac, što je i sam naveo, a uskoro će biti i direktno zadužen za osvajanje bodova crveno-belih.

Foto: Instagram/ohikhuaeme_o99

*

Foto: Instagram/ohikhuaeme_o99

BONUS VIDEO Mirotić navijačima Zvezde: Ja protiv vas lagano, uvek vam dam šansu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar