Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport,Claudio Benedetto/LiveMedia / ip / PA Images / Profimedia, Sports Press Photo / ddp USA / Profimedia

Rasplet nekih domaćih šampionata može se desiti već u narednom mesecu.

Prva reprezentativna pauza nakon Mundijala u Kataru došla je u pravo vreme za neke ekipe koje se muče u nacionalnim prvenstvima, dok je za ostale klubove pauza došla u periodu kada su igrali najbolji fudbal, te im je time prekinula ritam.

Ipak, nekoliko klubova već u aprilu nakon završetka duela nacionalnih selekcija mogu da obezbede i potvrde osvajanje šampionske titule u domaćim šampionatima.

PROČITAJTE JOŠ

Jedna od njih je i Crvena zvezda koja posle 27. kola ima 18 bodova prednosti nad drugoplasiranim TSC iz Bačke Topole i 19 nad večitim rivalom iz Humske, Partizanom.

Do kraja ligaškog dela sezone u Superligi Srbije ostalo je još tri kola, dok će se u plej-ofu igrati još sedam, što znači da bi crveno-beli do šeste uzaspotne titule u Srbiji mogli i čitavih šest utakmica pre kraja prvenstva, ukoliko svi timovi ostvare pobede.

Napredak – Crvena zvezda Foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ipak, ukoliko se desi kiks najvećih Zvezdinih rivala, slavlje na Marakani će moći da krene znatno ranije.

Zvezda još uvek nema poraz u domaćem šampionatu, ali je propustila priliku da poveća prednost u poslednjem kolu pred reprezentativnu pauzu, pošto je remizirala sa Napretkom u Kruševcu 1:1.

Izabranici Miloša Milojevića bi tako po šesti put zaredom podigli titulu Superlige, a još uvek se nalaze i u borbi za trofej u Kupu Srbije gde su izborili plasman u četvrtfinale.

Veću prednost od Zvezde ima italijanski Napoli, koji 11 kola pre kraja Serije A zauzima prvo mesto sa 19 bodova više od drugoplasiranog Lacija.

Tokom cele sezone se nalaze izabranici Lučiana Spaletija na prvom mestu i gotovo da smo već pre Mundijala mogli da im uručimo Skudeto.

Za pozitivnu gol razliku od čak +48 najviše je zaslužan tandem koji čine Nigerijac Viktor Osimen i gruzijski napadač Kviča Kvarackelija.

Napoli/Foto: EPA-EFE/CIRO FUSCO

Osimen je na 29 utakmica zabeležio 25 golova uz pet asistencija, dok je Kvarackelija na 30 mečeva upisao 14 golova i 16 asistencija.

Napoli je prvak bio samo u sezonama 1986/1987 i 1988/1989 kada je legendarni Dijego Armando bio lider tima.

Pored velikog uspeha u Seriji A, Napoli ima priliku i da podigne po prvi put osvoji Ligu šampiona, a u četvrtfinalu najboljeg evropskog fudbalskog takmičenja će igrati protiv Milana.

Benfika, još jedan učesnik četvrtfinala Lige šampiona, trenutno ima 10 bodova prednosti nad drugoplasiranim Portom, a do kraja portugalskog prvenstva ostalo je još devet kola, te su veoma male šanse da će ekipa Marka Grujića uspeti da nadoknadi taj zaostatak.

Foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Portugalci još uvek nemaju poraz na svom terenu ove sezone u domaćem prvenstvu, a postigli su čak 66 golova na 25 mečeva.

Benfika ne zna za titulu još od sezone 2018/19, pošto su dva puta najbolji bili fudbaleri Porta i jednom predstavnici Sportinga iz Lisabona.

Barselona je pobedom protiv Real Madrida u 26. kolu La lige (2:1) napravila ogroman korak ka tituli. Bio je ovo treći „El klasiko“ u poslednja dva meseca i sva tri puta je slavila Barselona (Superkup 3:1, Kup Kralja 1:0, La liga 2:1).

EPA-EFE/Siu Wu

Izabranici Ćavija Ernandeza imaju 12 bodova prednosti 12 kola pre kraja šampionata i deluje da će se pehar iz Madrida preseliti u Barselonu nakon četiri godine.

Švajcarski Jang Bojs ima 18 bodova više od drugoplasiranog Serveta, te je sve izvesnije da će po 16. put podići trofej švajcarskog prvenstva.

I u Sloveniji deluje da je sve rešeno, pošto Ljubljanska Olimpija osam kola pre kraja ima 15 bodova viška od Maribora.

Klupski fudbal će se na velika vrata vratiti 31. marta, kada će na teren izaći klubovi iz španske, portugalske, francuske, ali i nemačke lige.

NE PROPUSTITE

BONUS VIDEO Kad vam protivnik grubim startom pocepa i čarapu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar