Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Crveno-beli gotovo osigurali titulu, ali tek treba da prave tim za Evropu, čim je izostao Gelor Kanga, video se problem sa čuvanjem lopte i kreacijom u sredini. Srpski šampion mora da pojača efikasnost i preciznost u napadu, gde Aleksandar Pešić muči muku da pogodi mrežu, iako utisak nije da igra loše

Dugo nismo videli trenera Crvene zvezde Miloša Milojevića ljutog kao što je to bio u nedelju posle Napretka. Zvezda je u Kruševcu odigrala nerešeno 1:1 i to je dovoljno isfrustriralo trenera srpskog šampiona koga vidimo obično smirenog i staloženog.

„Po ko zna koji put moram da se pravdam za loš mentalitet svojih igrača. Motivacija igrača je bila na nivou druge lige, odnos u drugom poluvremenu katastrofalan“, rekao je Milojević.

Dodao je i da su „neki igrači jači na rečima nego na delima“, te da „zna ko zaslužuje da nosi dres Zvezde, a ko ne“.

PROČITAJTE JOŠ

Nije za sada poznato na koga je konkretno mislio, ali je jasno da bi neke stvari rado promenio. Na primer, kako da pojača efikasnost i preciznost u napadu, gde Aleksandar Pešić muči muku da pogodi mrežu, iako utisak nije da igra loše.

Osim toga, čim je izostao Gelor Kanga, video se i problem sa čuvanjem lopte i kreacijom u sredini, uz sve rizike koje Kanga nosi kada igra nepromišljeno. Alekandar Katai je kao rezerva uneo živost u igru svog tima kad je ušao kao rezerva, dok Jovan Mijatović još mora da se kali.

O svemu tome će svakako u upravi kluba morati da razmišljaju kad budu mozgali o pojačanjima jer Zvezda ovog puta ide direktno u Ligu šampiona, osim ako nekom magijom ne postane prvak Srbije i šesti put zaredom.

Sa 18 bodova više od prvog pratioca TSC-a, tri kola pred plej-of, ta razmišljanja svakako moraju da budu na umu ljudi iz Ljutice Bogdana i ključni problem koji moraju da reše je da premoste jaz od druge lige u Srbiji do Lige šampiona kad pričamo o motivaciji, a onda i jaz od Superlige do Lige šampiona kada je reč o kvalitetu.

Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U suprotnom, navijačima će prijati da vide neke od velikih evropskih fudbalskih zvezda, ali ne bi rado gledali razbijanje kao protiv Bajerna u Beogradu ili PSŽ-a u Parizu.

Jedna dobra kontra i jedan pas Kingsa Kangve za Osmana Bukarija i onda njegov centaršut za Mirka Ivanića u meču sa Napretkom dovoljni su tek za gol u Superligi, ništa više od toga. Za Ligu šampiona je potreban sistem, koji se suviše lako klima u timu Zvezde kad neki klub „pokaže zube“.

Slavoljub Srnić je, recimo, pod pritiskom u svom šesnaestercu napravio kiks u meču sa Kruševljanima, koji Napredak nije znao da iskoristi. U LŠ bi to kaznili „jedan kroz jedan“.

Zato će pojačanja svakako biti potrebna i neka od njih su već obezbeđena. River plejtov Aleks Vigo se za sada korektno pokazao, čeka se da se štoper Uroš Spajić oporavi od povrede, desni bek Lazar Nikolić je došao iz Javora, a ofanzivac Piter Olanjinka tek treba da stigne iz praške Slavije, baš kao i zadnji vezni Marko Stamenić iz Kopenhagena.

Lazar Nikolić; Foto: FK Crvena zvezda

Špic Marko Rakonjac je uspeo da se upiše u strelce, a u timu Napretka su se u nedelju dobro pokazali vezisti Nikola Stanković i Nikola Knežević, upravo Zvezdini igrači na pozajmici. Isto tako, krilo Vladimir Lučić je u februaru imao nekoliko dobrih utakmica, Nemanja Motika (takođe krilo) je u ponedeljak dočekao 20. rođendan u Austriji Lustenau i pitanje je u kakvoj će formi biti kad dođe.

Međutim, zbog pobrojanih problema u igri Stamenić i Olajinka bi trebalo da popune ključne rupe koje trenutno postoje u timu, ali će ostati pitanje da li će to biti dovoljno.

Olanjinka je ove sezone dao 16 golova i podelio je sedam asistencija u dresu Slavije iz Praga, a samo u prethodnih deset dana je davao golove i Slovanu iz Libereca i Viktoriji iz Plzenja. Njegova motivacija će svakako biti da se dokaže u evropskoj eliti, a Milojević će morati da pronađe način da aktivira taj isti poriv i kod ostalih dok ne bude već kasno.

BONUS VIDEO Koreografija „delija“ protiv Čukaričkog i ukradene zastave Rome

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar