Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je obezbedila evropsko proleće, prošla je grupu Lige Evrope kao drugoplasirana i poznato je na koga bi mogla u šesnaestini finala, iako spisak rivala nije kompletiran.

Prošli put četa Vladana Milojevića, sada Dejana Stankovića – drugo evropsko proleće na „Marakani“ u ovom veku.

Kapiten Milan Borjan kapitenski je čuvao Zvezdu protiv Hofenhajma (0:0) i bod ih je odveo dalje.

PROČITAJTE JOŠ

Na koga? Murinjov Totenhem, Arsenal, Romu, Napoli, Dinamo Zagreb, u nekom scenariju čak i na Real, Inter, Mančester junajted, Atletiko Madrid…

Na žrebu za šesnaestinu finala Lige Evrope biće 24 tima plus osam trećeplasiranih ekipa iz Lige šampiona i biće podeljeni u nosioce i one koji to nisu, među kojima je i Zvezda.

Prilično je nepoznato ko će iz Lige šampiona da se preseli u drugo po jačini takmičenje, četiri bolja po UEFA koeficijentu idu u povlašćen šešir, preostala četiri u šešir sa crveno-belima.

Ako sve bude realno, iz LŠ bi trebalo da ispadnu Briž, Olimpijakos, verovatno i Salcburg i Dinamo Kijev, Lajpcig (čak možda i Mančester junajted), moguće i Ajaks ili Atalanta. U grupi B se ništa ne zna, ali bi odatle u Ligu Evrope mogli Real ili Inter ili Šahtjor.

Jedino se zna da se Krasnodar seli u Ligu Evrope iz elitnog takmičenja.

Dalje, pored četiri trećeplasirana nosioca iz Lige šampiona, potencijalni Zvezdini rivali u nokaut fazi su i pobednici grupa Lige Evrope, izuzev Hofenhajma.

Sigurno je da su to, do sada, Viljareal, Dinamo Zagreb i Arsenal, a mogli bi da budu i Lester, Roma, Totenhem, Lil ili Milan, Napoli ili Sosijedad…

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar