Foto: Crvena zvezda

Otišao je Milan Pavkov, došao je 197 centimetara visoki napadač rodom iz Malija.

Crvena zvezda je dovela još jedno kapitalno pojačanje u letnjem prelaznom roku, reč je o napadaču Kalifi Kulibaliju

Snažni napadač je sa srpskim prvakom potpisao ugovor do kraja sezone, uz mogućnost produžetka na još jednu godinu.

PROČITAJTE JOŠ

„Zvezda i Beograd su veoma interesantni za mene. Poznajem Bukarija, igrali smo zajedno prošle sezone, i zadovoljstvo mi je što ću nastupati za klub sa takvom tradicijom i istorijom. Biće mi zadovoljstvo da doprinesem Zvezdi ove sezone, a cilj nam je da osvojimo prvenstvo i stignemo što dalje u Ligi Evrope“, počeo je Kulibali.

Stameni napadač je pozitivne signale dobio i od Osmana Bukarija.

„Gledao sam Zvezdu pre dolaska, izuzetno zanimljiva ekipa. Pratio sam klub i na instagramu, tako da sam dobro upoznat sa svim dešavanjima. Pričao sam i sa Bukarijem, kao što rekoh, imao je samo najlepše reči o klubu i doprineo mojoj odluci da dođem u Zvezdu. Znam i da su ljudi izuzetno vezani za Zvezdu, te da klub ima ogromnu armiju navijača. Zaista, samo najlepše reči sam čuo o klubu i jedva čekam da uložim maksimum kako bismo ostvarili ciljeve“.

Imao je poruku i za navijače.

„Hvala navijačima na rečima podrške na instagramu. Daću maksimum da ostvarimo što više pobeda i da se radujemo novim uspesima“, rekao je Kulibali koji će u Zvezdi nositi dres sa brojem 70.

Foto: Crvena zvezda

Kalifa Kulibali je rođen 21. avgusta 1991. godine u glavnom gradu Malija – Bamoku. Karijeru je počeo u lokalnom Real Bamoku, gde je talentom, ali i visinom od 197 centimetara, odskakao od konkurencije, što nije moglo da prođe nezapaženo kod čelinka PSŽ koji su 2011. godine doveli snažnog napadača.

Nakon što je tri godine nastupao za drugi tim PSŽ i na 86 utakmica postigao 30 golova, usledio je prelazak u Šarlrou. Afirmaciju je stekao upravo u Belgiji, gde je na 32 utakmice postigao sedam golova, da bi zatim pojačao Gent za koji je na 85 mečeva zabeležio 25 pogodaka.

Punih pet sezona pre dolaska u Crvenu zvezdu proveo je u Nantu, gde je na 110 utakmica postigao 26 golova. Takođe, standardan je reprezentativac Malija i u nacionalnom timu ima učinak od 30 utakmica i šest pogodaka.

BONUS VIDEO Koreografija navijača Crvene zvezde na utakmici protiv Makabija iz Haife

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare