Podeli
Foto: Starsport

Crvena zvezda pobedila je Grafičar u prijateljskom mecu na praznoj "Marakani" rezultatom 4:0 (0:0). Držao se lider Prve lige Srbije u prvom poluvremenu, da bi u nastavku "duža klupa" i očigledna razlika u klasi došli do izražaja.

Fudbal se posle dva i po meseca vratio na “Marakanu”. Ali, daleko je to od onog pravog fudbala na koji smo navikli. Sablasno prazne tribine u prijateljskom odmeravanju snaga Crvene zvezde i Graficara, umesto huka 50.000 “delija”… Svaki šum u Ljutice Bogdana čuo se poput udarca u gong.

PROČITAJTE JOŠ

Grafičar je odolevao napadima srpskog šampiona, koji je imao terenski posed u prvom poluvremenu 74-26 odsto.

Zvezda je u nekoliko navrata pretila preko Pavkova koji je bio najistureniji igrač tima Dejana Stankovića.

Pokusavao je i dalekometnim udarcima Njegos Petrović, dok su Ben i Nikolić dejstvovali po krilu.

Ipak, odbrana Grafičara, lidera Prve lige Srbije, predvođena Strahinjom Erakovićem, koji je na pozajmici upravo iz Zvezde, bila je nesavladiva.

Za razliku od prvog poluvremena u kojem su mreze mirovale, na gol u nastavku cekalo se svega pet minuta. Aleksa Vukanović kaznio je konfuznu reakciju odbrane Grafičara i matirao Čupića.

“Promešali su karte” treneri Dejan Stanković i Milija Žižić i tu je i te kako došla do izražaja duža klupa i daleko kvalitetniji igrački kadar.

Posle gola Vukanovića u 50. minutu do drugog se čekalo sve do 79. minuta kada je Milunović s kapitenskom trakom oko ruke, nakon sto su izašli kapiten Borjan i zamenik Ben, bio najviši u skoku posle centaršuta iz kornera.

Samo dva minuta kasnije Grafičar je ponovo bio primoran da vadi loptu iz mreže, a strelac je Ričmond Boaći, koji je takođe u igru ušao s klupe.

Tačku na “i” stavio je Gajić na asistenciju raspoloženog Gavrića.

Zvezda je očekivano pobedila Grafičar i demonstrirala moć, ali sigurno da sve na “Marakani” daleko više od trijumfa raduje povratak fudbala i činjenice da se vraća fudbal, a da koronavirus polako, ali sigurno gubi bitku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar