Legende pojačale Zvezdu: Dule Savić i Dika opet na Marakani

Podeli:
legende
Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je dobila dva pojačanja, jer su u Upravni odbor kluba kooptirane igračke legende - Dušan Dule Savić i Stevan Dika Stojanović.

Proslavljeni dvojac, čije se mišljenje izuzetno uvažava kod zvezdaša, sada će imati veću odgovornost i funkciju u klubu čije su legende. Oni će znanjem i iskustvom biti velika pojačanja za Upravni odbor novog-starog šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Dušan Savić je u devetogodišnjem boravku odigrao 411 utakmica i postigao 276 golova. Šestdesetpetogodišnji golgeter s Uba, koji je karijeru počeo u lokalnom Jedinstvu, posle igranja za Zvezdu nosio je dresove Hihona, Lila i Kana.

Pamti se način na koji je utišao čuveni „Hajberi“, u osmini finala Kupa UEFA protiv Arsenala, kada je pogotkom usred Londona odveo crveno-bele u sledeću rundu takmičenja.

Savić je bio sportski direktor Zvezde od 1998. do 2005. i za tih sedam godina osvojio tri titule i četiri nacionalna Kupa, a bio je i deo Upravnog odbora Crvene zvezde od 2012. do 2014. Njegov sin Vujadin je takođe bivši fudbaler Crvene zvezde, koju je sa kapitenskom trakom predvodio do domaćih trofeja i uspeha na evropskoj sceni.

Dika Stojanović
Opet sarađuju: Mitar Mrkela i Stevan Dika Stojanović; Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Stevan Stojanović je proslavljeni golman i član čuvene generacije koja je 29. maja 1991. godine postala prvak Evrope, a Dika je sa kapitenskom trakom oko ruke podigao trofej.

Prvom timu je priključen posle omladinskog staža, a šansu je dobio tek u sezoni 1986/87. i branio na 259 utakmica. Po odlasku iz Crvene zvezde nastupao je za Antverpen, Klopenburg i Asteras.

Kao funkcioner, bio je sportski direktor Zvezde od 2005 do 2008. godine i osvojio dve duple krune.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar