Radulović
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Andrija Radulović, talentovani krilni napadač Crvene zvezde, debi u seniorskom timu ukrasio je golom i najavio svetlu budućnost u crveno-belom dresu.

Sedamnaestogodišnji Kotoranin na najbolji način iskoristio je priliku koju mu je ukazao Dejan Stanković i za samo 45 minuta provedenih na terenu protiv Radnika postao jedna od glavnih tema sportskih medija.

PROČITAJTE JOŠ

„Maštao sam da debitujem za Crvenu zvezdu i postignem pogodak, ali se nisam nadao da će se sve desiti ovako brzo. Pre nedelju dana sam priključen prvom timu, a dan uoči utakmice Mister (Dejan Stanković) mi je rekao da ću biti u protokolu. Stručni štab i saigrači su mi veoma pomogli da se adaptiram. Dragocene savete mi je dao Dejan Stanković, ali i Milunović, Rodić, Borjan, Pankov… Rekli su mi da uživam u prilici da zaigram za prvi tim Crvene zvezde u čemu sam ih i poslušao“, izjavio je Radulović za Nova.rs i potom otkrio kako je iz njegovih očiju izgledala noć koju će pamtiti do kraja života:

„U 30. minutu Mister mi je rekao da počnem sa zagrevanjem, potom su me članovi stručnog štaba obavestili da ću na početku drugog poluvremena ući u igru. Ispunila mi se želja o kojoj sam maštao godinama, ali nisam osećao pritisak. Posle samo minut sam se našao u prilici da uputim udarac, oprobao sam šut, dobio samopouzdanje i od tog trenutka nisam se obazirao ni na šta osim da dam sve od sebe kako bismo ostvarili pobedu“.

Nagrada za požrtvovanu partiju hitrom ofanzivcu stigla je u 85. minutu u vidu šanse da se sa bele tačke upiše u strelce.

„Znao sam da je Pavkov zadužen za jedanaesterac ukoliko do njega dođe, ali kad je sudija pokazao na belu tačku uočio sam Borjana koji trči ka centru i sugeriše Dejanu Stankoviću da ja preuzmem odgovornost. Mister je prihvatio predlog i veoma sam im zahvalan na tome. Ni na sekund nisam uzimao u obzir promašaj kao opciju. Uputio sam udarac i otrčao ka severu, upravo tako sam i maštao da ću proslaviti prvenac“.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Usledile su brojne čestitke od kojih Radulović izdvaja poruke učitelja iz omladinske škole Slavoljuba Đorđevića i saigrača iz generacije.

„Stiglo mi je zaista pregršt poruka, u internoj grupi čestitali su mi svi saigrači iz omladinskog tima, a uz reči zahvalnosti poželeo sam im da mi se što pre pridruže. Mnogi od njih zaslužuju da dobiju šansu. Veliku zahvalnost dugujem direktoru škole Draganu Mladenoviću i stručnom štabu omladinaca na čelu sa Slavoljubom Đorđevićem na tri fenomenalne godine. Imali smo uspona i padova, ali smo uz sve oscilacije ostvarili brojne uspehe, u dve godine smo stigli do šampionskih kruna u kadetima i omladincima, ostvarili sjajan učinak u Ligi šampina…“

Gol u debiju Radulović je posvetio porodici, a posle fenomenalne partije, zbog brzine, lucidnosti, ali i broja 49 na leđima, mnogi su fudbalera rođenog 2002. godine uporedili sa Nemanjom Radonjićem, igračem Marseja koji je prethodno ostavio zapažen trag u crveno-belom dresu.

Srbija dobar izbor

Šira javnost je za Radulovića čula i pre debija za prvi tim Crvene zvezde, a „zasluge“ pripadaju Dejanu Savićeviću, predsedniku FS Crne Gore, koji je izrazio žaljenje jer su „sokolovi“ izgubili trku za talentovanog ofanzivca od Srbije.

„Pričao sam na tu temu u ranijim intervjuima. Postojao je nesporazum, nisam dobijao pozive iz Crne Gore, a u međuvremenu su me kontaktirali iz FS Srbije. Nisam lomio preko kolena. Odlučio sam uz konsultaciju sa porodicom. Dogovorili smo se da prihvatim poziv „orlova“ što se ispostavilo kao dobar izbor“, rekao je Radulović.

„Broj na dresu nema veze sa Radonjićem iako mnoge asocira na njega. Izabrao sam 49 jer je to godina rođenja mog đeda Milivoja“, otkrio je Radulović i potom prokomentarisao poređenja sa Radonjićem, ali i Dejanom Savićevićem:

„Obojica su fenomenalni majstori fudbala, ostavili su veliki trag u Zvezdi i imponuje kad me u javnosti označe kao novog Deja ili Radonju, ipak, voleo bih da ostanem upamćen kao Andrija Radulović, da me zvezdaška javnost zapamti po mojim kvalitetima“.

Izvanredna premijera, nije digla Radulovića u oblake, pa na pomen večitog derbija koji je zakazan za sredu, 10. jun, u okviru polufinala Kupa Srbije, hitri krilni fudbaler spušta loptu.

„Svaki zvezdaš koji je bar jednom obuo kopačke sanja da zaigra u večitom derbiju. San od rođenja mi je da postignem pogodak protiv Partizana i da ga proslavim na severu. Bila bi mi čast da zabeležim minute protiv crno-belih, ali tek sam priključen prvom timu i svestan sam da vreme radi za mene. Tek mi predstoji dokazivanje, a sve što je neophodno da uradim jeste da nastavim naporno da radim. Trud i zalaganje će se sigurno isplatiti“, istakao je Radulović za Nova.rs.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar