Foto: Tanjug/AP Photo/Peter Morrison

Svi učesnici Mundijala biće poznati tek na leto, grupe se prave i bez njih.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) predstavila je proceduru za žreb grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru, koji će se održati 1. aprila u Dohi.

Do tada će biti poznato ukupno 29 učesnika takmičenja, a preostala tri će biti poznata u junu, usled pandemije koronavirusa i ruske vojne intervencije u Ukrajini.

PROČITAJTE JOŠ

FIFA je rešila neizvesnost oko toga gde će biti postavljena tri nepoznata učesnika SP, tako što će oni biti deo četvrtog šešira.

Tako će timovi poput Ukrajine, Velsa ili Kolumbije igrati u težoj grupi, u odnosu na poziciju koju zauzimaju na rang listi FIFA.

Za sada je poznato 15 sigurnih učesnika Svetskog prvenstva, među kojima je i reprezentacija Srbije.

Jedan deo učesnika biće poznat naredne nedelje kada se završe baraž mečevi.

Ukrajina je zbog ratnog stanja tražila da se baraž meč sa Škotskom odloži za jun, a pobednik tog duela bi kasnije igrao sa boljim iz meča Vels – Austrija.

Pandemija koronavirusa uticala je na odlaganje interkontinentalnog baraža, koji je sada zakazan za 13. i 14. jun u Kataru.

Selekcija iz Azije će igrati protiv reprezentacije iz Južne Amerike, a predstavnik Okeanije za protivnika ima selekciju iz Severne Amerike.

U prvom šeširu između ostalog će biti domaćin turnira Katar, Francuska (aktuelni svetski prvak), Belgija, Brazil, Argentina i Engleska.

Svetsko prvenstvo je od 21. novembra do 18. decembra, na osam stadiona u Dohi.

BONUS VIDEO Tadić o Mitrovom golu, krađi vremena i nervozi Portugala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar