foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Upoznajte neobičnog momka koji voli video igrice

Fudbaler reprezentacije Srbije Uroš Račić imao je veoma interesantan razgovor pred prijateljske mečeve naše selekcije protiv Mađarske i Danske.

Srbija igra protiv Mađarske i Danske 24. odnosno 29. marta, a Račić je najpre pričao o žrebu za Svetsko prvenstvo, koji je na programu 1. aprila u Dohi.

PROČITAJTE JOŠ:

“Iskreno, nemam neke želje, nešto koga bih voleo da izbegnemo. Svi koji su tu poseduju veliki kvalitet, a mi se vodimo time da uvek zavisimo sami od sebe. Eto, snašao nas je taj Portugal u najtežoj utakmici i pokazali smo da možemo da igramo sa najvećima i da budemo nadmoćniji“, istakao je srpski vezista.

Račić je tokom kvalifikacionog ciklusa dva puta dobijao šansu protiv Katara, a kaže da ne bi imao ništa protiv da igra protiv domaćina i na Svetskom prvenstvu.

„Kad je već bilo tako, neka bude i treća sreća“.

Račić igra u Valensiji, gde nije stadardan, ali kada igra više od 30 minuta njegov tim ne gubi. Pitanje je da li je to primetio i tamošnji trener Pepe Bordalas?

„Ne znam da li zna, ali valjalo bi da zna. To je živa istina. To sam i ja komunicirao sa nekim u klubu, sa nekim ljudima koji vode brigu o meni. Ove godine – da li je to zato što ja pružim nešto više kvalitativno ili je to sreća – ali koju god da sam igrao nisam izgubio. Mislim da imam malo i nerešenih. Srećan sam što mogu da pomognem ekipi“.

Najveća snaga mu je udarac sa distance.

“Imam dobar udarac sa distance, kad god imam priliku koristim to. Sad skoro sam imao dve ili tri šanse, nisu ušle. Evo, neka uđe ovde pa ćemo lako za Valensiju“.

Mnogi u Španiji dobro pamte „bombu“ protiv Atletiko Madrida, koja je proglašena za gol sezone prethodne godine. Račić je taj pogodak proslavio na poseban način, a ima i tetovažu na ruci koja zapravo predstavlja njegov sa takvim izarzom lica.

“To sam ja i to je neka posebna priča. Zna moja porodica, još par ljudi. Nije čisto radi reda, to je nešto što meni stvarno znači. Ima debeli razlog što se radujem tako“.

Račić je poznat po tome da voli video igrice, što je ovom prilikom i potvrdio. Omiljena mu je svakako „Kanter strajk“ koji igra po više sati dnevno.

“Volim Kanter strajk, kad imam slobodno vreme. Upoznajem nove drugare koji se profesionalno bave time. To su Niko i Hanter, Balkanci naši, Bosanci koji žive u Beogradu, igraju za tu našu ekipu G2. Dobar sam s njima. Imam još nekoliko drugara koji su dobri u tome, ne toliko dobri naravno, ovi su profesionalci. Bave se time kao ja fudbalom. Pre godinu i po dve sam nekako počeo da igram tu igricu. Brat me je navukao. I kad god imam vreme koristim, igram dva ili tri sata dnevno, kad je slobodan dan i više. Dobro se osećam, dobro je zbog druženja, igra se pet na pet, okupi se neko društvo, uvek bude i smejanja i bude stvarno dobro“.

Pomenuo je i ko iz reprezentacije igra sa njim.

“Znam da dosta njih igra Fortnajt, Kol of Djuti. Spaja (Uroš Spajić, prim. aut.) mi je rekao da je igrao pre, sad isto igra Fortnajt ili tako nešto“.

photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srpski vezista je donedavno delio svlačionicu i sa Kristijanom Pičinijem, koji je pojačao Crvenu zvezdu u zimskom prelaznom roku.

“Ako mi veruješ, čuli smo se baš 10 minuta pre ovog razgovora. Povredio je ložu, otišao za Valensiju, pa me je zvao. Pita: brate, brate… Neke reči što sam ga ja naučio. Pričali smo kad se vrati da se vidimo. Kaže da je jako zadovoljan i da je sve okej“.

Valensija je napravila veliki uspeh plasmanom u finale španskog Kupa, gde će igrati protiv Betisa. U polufinalu „slepi miševi“ bili su bolji od Atletik Bilbaa, koji je poznat po dobrim igrama u Kupu svake sezone.

“U Bilbau žive za taj Kup, svake godine poslednjih sezona igraju bar polufinale, sad finale. Očistili smo jednu jaku ekipu, naravno, čeka nas Betis, svi znaju koliko su oni jaki i biće sigurno teško u Sevilji, 23. aprila u finalu. Ali baš smo komentarisali među sobom, svi smo krenuli nekako pozitivni na ove reprezentativne akcije. Nekako svi osećamo da smo u formi, izašli smo iz te krize kada smo nizali nešto gore rezultate“, zaključio je Račić.

BONUS VIDEO Dušan Tadić o plasmanu Srbije na SP u fudbalu u Kataru 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar