Foto: EPA-EFE/ETTORE GRIFFONI

Švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović postao je najstariji strelac u istoriji Serije A.

Zlatan ima 41 godinu i upisao se u strelce u meču Milana i Udinezea u italijanskom šampionatu. Ibrahimović je pogodio penal u nadoknadi prvog poluvremena tako što je zakucao loptu u mrežu gola crno-belih za 1:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Zlatan je pogodio iz popravnog jedanaesterca pošto je prvi poslao u desnu stranu i golman ga je pročitao, ali su igrači Udinezea napravili veliku grešku.

Beto je ušao u kazneni prostor pre nego što je Ibrahimović šutirao, VAR je intervenisao i Šveđanin je dobio šansu da još jednom puca.

Drugi put je bio precizniji i sigurniji pa je postao strelac sa 41 godinom i 166 dana, što je novi rekord Serije A. Trenutak za istoriju malo mu je pokvarilo to što je Udineze kasnije poveo sa 3:1.

Nema sumnje da će ga Ibrahimović i dalje pomerati granicu rekorda, pošto će bar do kraja sezone imati šansu za to. Prethodni rekord je držao Alesandro Kostakurta koji je dao gol sa 41 godinom i 25 dana, sada već davne 2007.

Silvio Piola je dao gol sa 40 godina i 131 danom, Pjetro Vjerčovud je imao 40 godina i 47 dana kada je tresao mrežu, a Frančesko Toti 39 godina i 364 dana.

BONUS VIDEO: Ronaldu vikali „Mesi, Mesi“, on šutnuo flašu i umalo ponovo bacio traku

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar