Foto: KENZO TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Zlatan Ibrahimović je objavio da odlazi u penziju na kraju prošle sezone, a poslednji zvaničan meč odigrao je 24. marta za Švedsku.

Ibrahimović je pred kraj karijere imao velikih problema sa povredama, ali nije odustajao do poslednjeg dana, kada je doneo veoma tešku odluku – da ode u igračku penziju.

„Dobro sam, imam dobar život. Prestao sam da igram pre osam meseci, sada imam drugačiji život. Prihvatio sam da prestanem što je bilo teško zbog mog ega, načina na koji razmišljam o sebi. Mislim da sam najbolji, i dalje najbolji, mogao sam da nastavim, ali sam izabrao da stanem. Zašto? Jer želim dobar život za svoju porodicu. Da imam vremena za sinove, posledica je da ne bih bio to u stanju da radim jer sam imao problema sa kolenima. Tako sam prihvatio povlačenje, došao samo do tačke kada sam rekao sebi, u redu, pusti sve i počni novo poglavlje u životu“, rekao je Zlatan u podkastu „ABTalks“.

PROČITAJTE JOŠ:

Šveđanin sada radi kao novi savetnik u upravi Milana, gde je imao i poslednji angažman kao igrač.

„Nekoliko meseci kasnije sreo sam Gerija Kardinalea, koji kontroliše fond ‘Crvena ptica’ koji je kupio Milan. Dao mi je ponudu koju nisam mogao da odbijem. Počeo sam rad u Milanu, tu sam tri ili četiri meseca, dobro se ponašaju prema meni, moram to da kažem“, rekao je Ibrahimović.

Priznao je da mu je teško pala vest o smrti Mina Rajole, njegovog dugogodišnjeg menadžera.

„Kada je Mino preminuo, bio je to veliki udarac za mene. Mnogo sam plakao, i dalje ne prestajem jer se uvek setim nekih stvari. Mnogo mi nedostaje. Svi koji me poznaju znaju koliko mi je bio blizak. Šta bih mu rekao kada bih sad mogao da mu napišem poruku? Nedostaješ mi“, zaključio je Zlatan.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare