Foto: EPA/A9999 DB WDR

Marko Materaci, čuveni italijanski reprezentativac, otkrio šta je rekao Zinedinu Zidanu u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine.

Italijani su tada osvojili prvenstvo planete, a po mnogima je bio ključni potez Materacija koji je uspeo da isprovocira Zidana i da ga izbaci iz igre u finalu protiv Francuske.

PROČITAJTE JOŠ

Zidan je nakon razmene udario glavom Materacija, a onda dobio crveni karton. Bio je to poslednji meč Zidana u reprezentativnom dresu.

Godinama kasnije je Materaci otkrio šta mu je zapravo rekao.

„Ne sviđa mi se to što je bilo, nije pravedno. Ta epizoda nikada nije trebalo da se desi. U žaru napetosti tog finala, usred svih svađa i uvreda, Zidan mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem. Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru. Onda se on okrenuo i napravio je ono što svi pamte. Nikad nakon toga više nisam vidio Zidana.“, rekao je Materaci za britanski „Tajms“.

Zanimljivo upravo su ova dva igrača obeležila Mundijal, pa su upravo oni i bili strelci. Zidan je pogodio u sedmom minutu sa bele tačke, a 12 minuta kasnije se upisao i Materaci. Tragičar finala bio je David Trezege koji je promašio u penal seriji.

BONUS VIDEO Nova zvezda Reala uzela Zidanov broj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare