Foto: EPA-EFE/JUANJO MARTIN

Zinedin Zidan, trener fudbalera Reala, prihvatio je odgovornost za neuspeh kraljevskog kluba na startu Lige šampiona i poraza od Šahtjora (2:3).

Prvak Ukrajine je odigrao odličnu utakmicu i odneo bodove sa stadiona „Alfredo di Stefano“, a Zidan je posle meča rekao da i on sam snosi krivicu.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ono što se dogodilo me je uznemirilo. Tiče se i mene, odgovoran sam. Nisam video igru tima koju sam želeo, a kada ne vidite krajnji rezultat, to je vaša greška. Oni su na terenu i potrebna su im rešenja“, rekao je Francuz.

PROČITAJTE JOŠ: Bleda partija Jovića, Real poražen od Šahtjora

Svestan je da je tek početak takmičenja, ali niko nije očekivao poraz u Madridu.

„Loš momenat celog tima. U drugom poluvremenu smo prikazali borbenost. Igrači su uznemireni, oni su šampioni, taj osećaj je normalan. Na meni je da nađem rešenja jer ovakve stvari ne smeju da nam se dešavaju“, kaže trener Reala.

Rekao je da ekipi nedostaje samopouzdanje.

„Kada postignu tri gola za pola sata, posle naše greške kod prvog gola, dovoljno je teško. Nedostajalo nam je od svega pomalao, pre svega samopouzdanja, što je najvažnija stvar“, dodao je Zizu.

Luka Modrić je bio strelac jednog od dva gola kraljevskog kluba.

„Znali smo da je Šahtjor dobra ekipa, nismo ih potcenili. Nismo dobro počeli meč, prvi su postigli gol i mi smo dozvolili da nas to poremeti. Delovali smo malo bolje posle odmora, ali nikako ne možemo biti zadovoljni ovim izdanjem. Moramo da napredujemo i da se držimo zajedno. Težak je ovo poraza, ali idemo dalje“, poručio je hrvatski fudbaler.

Trener Šahtjora Luis Kastro je bio prezadovoljan učinkom svojih izabranika.

„Sjajan rezultat za nas. Znali smo sa kavim teškoćama ćemo se suočiti, ali igrači su odradili sve fantastično. Bili smo tim u pravom smislu te reči od početka do kraja. Prvo poluvreme nam je bilo najbolje od početka sezone. Stvarali smo šanse i mogli smo postići još koji gol, kao i u drugom poluvremenu. Na 3:2 smo morali da branimo rezultat, pomišljali smo samo da se meč što pre završi. Pokazali smo kvalitet na tehničkom i taktičkom planu“, zaaključio je trener Šahtjora.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar