Zdravko Mamić Foto:Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Teško mu je pala ova tragedija

Zdravko Mamić, bivši predsednik Dinama iz Zagreba, emotivnom porukom se oprostio od Miodraga Ješića, koji je u četvrtak nastradao u saobraćajnoj nesreći.

PROČITAJTE JOŠ:

„Pismo mom prijatelju i bratu Miodragu Ješiću. Ne mogu se setiti trenutka u mom životu da me nešto šokiralo, sledilo i rastužilo kao kada su mi zajednički prijatelji javili pretužnu vest da je moj prijatelj i brat Ješa poginuo. Šok, neverica i tupost mog uma i tela nije mi dozvolila da izustim ni reč. Poštovali smo jedan drugog, voleli se, pevali, kitili muziku u Bugarskoj, u Loveču, u Sofiji i komunicirali telefonom. Zadnji put si me zvao pre nekoliko meseci iz Saudijske Arabije i dogovorili smo druženje u Mostaru. Dragi moj Ješa, bio si hrabar, srčan i posebno veseo čovek. Ljudina, gromada, čista pozitiva. Nedostajaćeš. Doviđenja moj brate i čuvaj mi mesto u svom timu koji ćeš ti voditi. Voli te i ljubi tvoj brat Maminjo! Doviđenja“, napisao je Mamić.

Ješić je osam puta nosio dres reprezntacije Jugoslavije, a od 1980. do 1985. godine je nosio dres Partizana i sakupio 170 utakmica u crno-belom dresu. U karijeri je kasnije nastupao za Altaj i Trabzonspor.

Trenersku karijeru je započeo u Obiliću, a u sezoni 1999/2000 je vodio i Partizan, kada je bio vicešampion Jugoslavije sa četiri boda zaostaka za Zvezdom. Crno-beli su tada u 40 odigranih kola postigli čak 111 golova.

Kao trener CSKA iz Sofije je osvojio prvenstvo i Kup Bugarske, baš kao i sa Al Itihadom iz Tripolija sa kojim je dominirao u Libiji u sezoni 2009/2010.

BONUS VIDEO Pjerluiđi Kolina – najbolji fudbalski sudija svih vremena

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare