Foto: Niviere David/ABACAPRESS.COM / Shutterstock Editorial / Profimedia,Michael Zemanek / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luka Modrić i u 38. godini dominira evropskim i svetskim fudbalom, a uz to je i kapiten Hrvatske i to s potpunim pravom.

Hrvatska je izborila polufinale Mundijala u Kataru, nakon što su na penale izbačeni i Japan i Brazil.

Junak tih pobeda je golman Hrvatske Dominik Livaković, koji je uspeo da odbrani četiri penala, a protiv Brazila je imao i 11 intervencija, od čega sedam na šuteve upućene iz kaznenog prostora.

PROČITAJTE JOŠ:

Livaković ima 27 godina, igra za Dinamo iz Zagreba, a ništa od ovoga verovatno ne bi uradio da pored sebe nema lidera kakav je Modrić. Kapiten Hrvatske snimljen je još mnogo pre Mundijala u razgovoru sa Livakovićem, koga je motivisao na poseban način:

„Šta ima veze? Šta ti ne smeš pogrešiti? Shvataš? Svi prave greške. Prvo, tvoj problem je što, moj osećaj je da se ti bojiš pogrešiti. Pa ko to ne greši, molim te mi reci. Reci mi jednoga… Ti si golmančina, ti to moraš znati, a ti znaš što“, rekao je Modrić svom čuvaru mrežu.

Njegove reči definitivno su uticale na Livakovića, koji sada ima mnogo samopouzdanja, a nada se da će sa Hrvatskom dogurati i do borbe za titulu.

Hrvatska u polufinalu igra 13. decembra od 20 sati protiv Argentine na stadionu „Lusail“.

BONUS VIDEO Sve puca od luksuza, kako izgleda na navijačkom kruzeru u Dohi