Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Postaje sve nervozniji kako se prvenstvo bliži kraju

Trener Partizana Aleksandar Stanojević u poslednje vreme sve češće ulazi u rasprave sa sudijama, a zbog diskutabilnih odluka ume burno da reaguje.

PROČITAJTE JOŠ:

Partizan je poslednji put bodove „prosuo“ u meču protiv Čukaričkog, koji je završen bez golova. Crno-beli su bili bolji rival u tom duelu, ali nisu uspeli da postignu pogodak, sa kojim bi održali još već bodovnu neizvesnost pred naredni „večiti derbi“, koji se igra u u subotu od 18 sati.

Stanojević se nakon meča sa Čukaričkim požalio na suđenje, te da je Bojan Kovačević trebalo da dobije direktan crveni karton, pošto je kao poslednji igrač odbrane sapleo Rikarda Gomeša u kontri.

„Bio je direktan crveni karton koji nije dosuđen a to direktno utiče na rezultat. Nije lako da se borimo sa svim ovim stvarima. Činjenice su vidljive. Imali smo u poslednje vreme nedosuđen crveni karton, nedosuđen penal, VAR koji ne radi. Teško je pored svih tih svih stvari da ostvarite sve pobede. Za protivnika imamo moćnu Zvezdu na svim nivoima i podrškom koju ima. Krenula su saplitanja, krenulo je čuveno proleće“, rekao je Stanojević.

Nakon meča, trener Partizana hteo je verbalno da se obračuna sa Simovićem, pa ga je sačekao ispred svlačionice. Do svađe većih razmera nije došlo.

Uz Stanojevića stala je i uprava, koja je oštro osudila suđenje Novaka Simovića na pomenutom meču.

Aleksandar Stanojević; Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Ipak, ovo je bila samo jedna u nizu afera u koje su upleteni trener Partizana i domaće sudije.

Nedavno su crno-beli pobedili Loznicu sa 2:0 čime su izborili plasman u polufinale Kupa Srbije. Iako njegovi fudbaleri nisu imali težak posao na terenu, Stanojević je vodio bitke sa sudijama.

Sporan momenat dogodio se sredinom prvog poluvremena kada se Rikardo našao u velikoj šansi, ali ga je u kaznenom prostoru oborio defanzivac gostiju i umesto penala, sudija je dosudio korner.

Stanojević je tada kao furija krenuo ka aut liniji i počeo da urla na sudije dok su ga dvojica držala da ne uđe u fizički obračun.

Foto: Starsport

„Ej bre, šta je bre ovo, bre?! Jel ovo normalno je*ote?! Jeste li vi normalni?! Gde je penal?! Ovo je crveni karton. Šta nam rade ovo?!“.

Ponavljao je Stanojević više puta „šta je ovo bre“, a onda su se u prenosu prolomile i uvrede na račun sudija.

„Cigani, bre! Ciganšture jedne!“, urlao je trener Partizana aludirajući na nadimak koji nose navijači Crvene zvezde.

Stanojević veoma često pominje i VAR sistem, a nedavno je prekršio i obaćanje da njegov tim neće početi utakmicu ukoliko ne bude bila obezbeđena komunikacija sa VAR sobom.

Naime, utakmica u Humskoj između Partizana i TSC-a kasnila je nekoliko minuta pošto sudijska trojka nije imala audio komunikaciju sa VAR sobom. Problem nije rešen, pa je meč počeo, a da sudija Marko Ivković nije imao pomoć video tehnologije.

„Nije radio VAR. Nikome nije u interesu da ne radi VAR iz hiljadu razloga. Mi nismo hteli iz respekta prema protivniku da pravimo probleme. Želeli smo da igramo“, rekao je Stanojević.

Foto: Starsport

Tokom prvog poluvremena tog meča, TSC je tražio penal zbog igranja rukom Marka Jevtovića, ali je sudija umesto na belu tačku pokazao na korner i to veoma samouvereno, iako je neprirodan položaj ruke bio više nego očigledan.

Uprkos prekršenom obećanju, Stanojević je nastavio da priča o VAR sistemu.

„Nama je VAR radio svaku utakmicu, a sada svaku drugu utakmicu ne radi. O čemu se radi? Da li je to normalno? Sada odjednom ne radi, a do decembra je lepo radio. To su neke stvari koje utiču na vas i jednostavno ne date na sebe. Ne damo na Partizan“.

Skandali kraj aut-linije u Stanojevićevoj režiji viđeni su i na meču protiv Napretka, gde je Partizan izgubio bodovnu prednost nad Zvezdom, pošto je remizirao 0:0. Tada je strateg crno-belih tražio jedanaesterac za svoj tim, ali ga nije dobio. Kasnije je i novčano kažnjen sa pola miliona dinara zbog nedoličnog ponašanja i komentarisanja suđenja.

„Ja sam kažnjen pre nego što je donesena kazna, pet dana pre kazne ja sam u svim medijima osuđen, a niko nije pričao o penalu. Nikada nisam video da je takva kazna izrečena u istoriji srpskog fudbala za privatno lice, za trenera za komentarisanje suđenja. Da li ćete kazniti neke druge trenere iz lige takvom kaznom? Šta to znači, da nam ne date da kažemo nešto što utiče direktno na regularnost takmičenja. Znate da u našem fudbalu kad izgubiš dva boda u nekoj utakmici možeš da izgubiš prvenstvo, tako je ove godine“, naveo je on.

Aleksandar Stanojević
Aleksandar Stanojević; Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Kada se vratimo na početak marta dolazimo do meča između Partizana i Spartaka u kom je beogradska ekipa slavila golom Bibrasa Natha iz spornog penala u 74. minutu.

Mnogi su tada digli glas da je Partizanu „servirana“ pobeda, a po tom pitanju oglasio se i Dejan Stanković, protiv kog je pokrenut postupak upravo iz tog razloga.

Povrh svega, Partizan i dalje ima šansu da se domogne titule, ali na tom putu im je već prva prepreka Crvena zvezda, koja je u poslednjem „večitom derbiju“ slavila sa 2:0.

Crveno-beli su u ponedeljak od Dragana Stojkovića Piksija tražili izuzeće najboljeg srpskog sudije Srđana Jovanovića, zbog kako navode, grešaka iz prošlosti i tvrdnji da je navijač Partizana.

Ko god da dobije čast da sudi „večiti derbi“ moraće da se suoči sa pritiscima obe strane.

BONUS VIDEO Slavlje igrača i navijača Partizana na meču sa Fejenordom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare