FK Partizan, FK Čukarički
FK Partizan, FK Čukarički; Foto: Starsport

Nije se dugo čekalo na reakciju crno-belih.

Fudbaleri Čukaričkog i Partizana (0:0) remizirali su u 30. kolu Superlige Srbije, a nakon meča se podigla velika bura jer Bojan Kovačević nije dobio crveni karton nakon faula nad Rikardom Gomešom. Glavni sudija meča Novak Simović mu je pokazao žuti karton zbog tog prekršaja u 9. minutu susreta.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je ranije ovog ponedeljka Saša Ilić, trener Čukaričkog, pozvan na razgovor sa upravom kluba, oglasio se i „parni valjak“ u želji da baci novo svetlo na situaciju.

Saopštenje Partizana prenosimo u celosti.

„Nekoliko puta smo napominjali da ne želimo da komentarišemo suđenje, ali ovoga puta smo odlukama na štetu kluba jednostavno pribijeni uza zid, smatramo da je previše i moramo da reagujemo. Posle nedosuđenog, očiglednog jedanaesterca na meču sa Napretkom iz Kruševca u 60. minutu, što je kasnije potvrđeno i analizama, juče je na Banovom brdu nastavljena krađa bodova Partizanu u režiji “ljudi u crnom”.

Smatramo da Sudijska komisija na čelu sa gospodinom Dejanom Filipovićem napokon ima laku odluku pred sobom, a to je da delegira Novaka Simovića kao glavnog arbitra na predstojećem večitom derbiju, jer se posle utakmice Čukaričkog i Partizana je pokazao i dokazao svom prijatelju, komšiji i zemljaku iz Crvene zvezde da to zna i može da odradi na ‘pošten način’.

Posle jučerašnje utakmice nam je apsolutno jasno da se ne radi o sudijskim greškama na štetu našeg kluba, već o zloj nemeri koja direktno kroji poredak i stanje na tabeli Superlige Srbije. Bez obzira na svu štetu i nepravdu koja nam je naneta sa predumišljajem, Partizan će se do kraja prvenstva boriti samo na terenu – pošteno. Daćemo 101 posto svojih mogućnosti da osvojimo šampionsku titulu tamo gde se poštena borba i odvija – na zelenom pravougaoniku, pošto samo tako i znamo“, stajalo je u saopštenju Partizana.

Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

Nakon utakmice svoje nezadovoljstvo ovakvim raspletom izrazio je Aleksanar Stanojević:

„Bio je direktan crveni karton koji nije dosuđen a to direktno utiče na rezultat. Nije lako da se borimo sa svim ovim stvarima. Činjenice su vidljive. Imali smo u poslednje vreme nedosuđen crveni karton, nedosuđen penal, VAR koji ne radi. Teško je pored svih tih svih stvari da ostvarite sve pobede. Za protivnika imamo moćnu Zvezdu na svim nivoima i podrškom koju ima. Krenula su saplitanja, krenulo je čuveno proleće“, rekao je Stanojević po završetku meča.

Podsetimo, ranije i je Saša Ilić, trener Čukaričkog, pojasnio da smatra da je njegov igrač trebalo da bude isključen.

„Ja retko kada komentarišem suđenje, ali činjenica je da je Bojan Kovačević napravio faul, koji je trebalo da se sankcioniše crvenim kartonom“, rekao je Ilić.

BONUS VIDEO Navijači Partizana traže titulu posle debakla od Fejenorda

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare