Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Posle odbrane Dejvida Maršala kod odlučujućeg penala Aleksandra Mitrovića, bilo je jasno da će "orlovi" ponovo ekspresno postati predmet podsmeha na društvenim mrežama.

Mi, Srbi, smo poznati kao vickast narod, često znamo da budemo i surovi prema sportistima, ali se neodoljivo stiče utisak da s punim pravom javnost može i mora da bude nezadovoljna igrom koju (ni)su Tumbakovićevi „orlovi“ pokazali protiv Škotske u finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Srbija tako ni posle 20 godina neće biti akter završne kontinentalne smotre, a imala je sve u svojim rukama. I domaći teren, i ulogu favorita, skuplje i bolje igrače. Ama baš sve.

A dogodilo se jedno veliko ništa. Ponovo ćemo Evro gledati od kuće. Zato i ne čudi što su momentalno posle eliminacije od škotskih „suknjica“ gorele društvene mreže, te je narod izrazio nezadovoljstvo zbog još jednog debakla srpskog nacionalnog fudbala.

„Slika sa poslednjeg Eura 2000. Sledeća će verovatno biti za 24 godine. Ali i to je ok. Nije ni San Marino bolji, ni Luksemburg. Ni Gibraltar“, bio je jedan u nizu od tvitova, na kojem se vide navijač Norveške i Jugoslavije, sa EP odigranog u Belgiji i Holandiji, kada smo i poslednji put bili na Evro.

„Na ovo Evropsko prvenstvo nećemo otići samo mi Alžir i Pridnjestrovlje. Naš cilj su i onako Mundijali, na evropskom smo poslednji put bili pre nego što je izmišljen ofsajd“, glasio je još jedan tvit, nezadvoljnog i razočaranog navijača tužne fudbalske reprezentacije Srbije.

„Nakon serijala pod kodnim imenom ‘od je*ene Argentine’, sada možemo da furamo novi, još jači ‘od je*ene Škotske'“. Od Argentine je*ene, od Škotske je*ene“. Nizali su se komentari besnih fanova.

Jednostavno, fudbaleri Srbije ponovo su podbacili u tom čuvenom, kako mi Srbi volimo da kažemo, „meču decenije“, malo malo pa ga igramo, ali se on kao u slučaju Hrvata, ne odnosi na finale Mundijala, ili bar polufinale, već je uvek tu u pitanju baraž ili meč poslednjeg kola kvalifikacija preko kojeg reprezentacija pokušava da se domogne završnog turnira, a na kraju obično umesto pucnja u metu, usledi ćorak.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar