Foto: STARSPORT photo Belgrade Serbia

Posle insinuacija da je Novak Nedić, generalni sekretar Vlade Srbije bio povezan sa navijačkim grupama Partizana i Veljkom Belivukom, Vladimir Vuletić, doskorašnji potpredsednik crno-belih podseća da je Nedićev uticaj u klubu išao i dalje od toga.

Priče da „na mlađima svet ostaje“, uvek piju vodu, posebno kad pričamo o članovima jedne talentovane fudbalske generacije, a vi imate i njuh i sredstva i veze da ih „zaključate“ i posredujete u pregovorima u njihovo ime.

PROČITAJTE JOŠ:

Veoma talentovana grupa igrača Partizana rođenih 2000. godine, u kojoj su neka, već sada ozbiljna imena, svojevremeno je obavezana istoj menažderskoj kući – „International Sports Office“.

Svakako najveće fudbalsko ime iz te generacije jeste momak koji trese mreže i na terenima u Italiji – Dušan Vlahović.

On je početkom 2016. debitovao za Partizan sa 16 godina na meču protiv OFK Beograda, a danas je u Fjorentini za koju je dao 12 golova u sezoni.

Dečko rođen januara 2000. godine, reprezentativac i još uspešan u jednoj od „liga petice“ sam po sebi će privlačiti pažnju velikih i bogatih klubova kojima ni „viola“ finansijski ne može da priđe.

To je samo sled događaja po kom će svoje procente zaraditi i menadžeri koji su dobili pravo na zastupanje fudbalera. Pitanje je samo – kojim putem i na koji način.

Prijateljski, porodični, pa i kumovski odnosi u tom smislu nisu nikakva novost u srpskom sportu.

Zato je zanimljivo da je Novak Nedić prijatelj Dejana Grgića, vlasnika spomenute menadžerske kuće, formirane januara 2015. godine.

Kako je CINS ranije pisao, samo dve nedelje nakon što je agencija formirana, za nju je potpisao Vlahović, ali je od igrača rođenih 2000. tu i Svetozar Marković.

CINS je zaključio da je International Sports Office na uticaju u Partizanu dobio kada je u klubu iz Humske prevladala politička struja bliska SNS-u.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Pre sedam godina, 2014. iz kluba su otišli Dragan Đurić i Branko Ružić (kadar SPS-a), a došli su ljudi povezani sa naprednjacima.

Nedićev dolazak trebalo je da, prema Vuletićevim rečima, obezbedi kontrolisanje novca koji ide kroz Partizan.

„Vi zaboravljate da je Novak Nedić jako blizak jednoj menadžerskoj organizaciji. Ta firma jeste ona u kojoj su, da kažem na taj način, prijatelji iz bližeg okruženja predsednika Srbije. Zato je Nediću bilo važno jedan broj talentovanih igrača sa tom firmom potpiše ugovore i da preko njih kontroliše tokove novca u Partizanu“, kaže doskorašnji potpredsednik crno-belih.

Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Nešto pre formiranja spomenute agencije, direktor kluba postao je Miloš Vazura, u to vreme veoma blizak sa Nedićem kao njegov kum.

„Vučićev sin (Danilo), bio je u prilici da radi u ovoj agenciji neko vreme. Imamo i tu situaciju. Bitno je da se napomene da je 2015. čitava generacija 2000. godište potpisala ugovore sa ovom agencijom“, rekao je Vuletić.

Jovan Kokir, Aleksa Janković, Ivan Milosavljević i Zlatan Šehović neka su od imena koja su prošla kroz podmladak Partizana, ili su bar neko vreme u Teleoptiku, a prema aktuelnim podacima Transfermarketa, sve ih zastupa International Sports Office.

Milan Ristić, Foto: Printscreen Youtube

Veza između ove agencije i Partizana ima još, pa tako na sukob interesa može „zamirisati“ i slučaj braće Ristić.

Naime, Milan Ristić je bio trener Teleoptika, Partizanove filijale i igrača rođenih 2000. godine, dok je Darko Ristić, njegov brat, čak i danas, prema Transfermarketu, naveden kao izvršni direktor agencije.

Miloš Vazura i Novak Nedić, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

S druge strane, Nedić, koji je do aprila 2014. godine bio član Upravnog odbora Partizana i Grgić, vlasnik ISO, bili su poslovno povezani i preko firme „Dominus LLC“, iz Delavera, čije je beogradsko predstavništvo ugašeno još 2011. godine.

Suština ovakvih veza je dobra zarada jer je u fudbalu na evropskom kontinentu više novca nego u ostalim sportovima.

Posebno kada jedan čovek ili grupa njih ima jednu ili više „zlatnih koka“, koje Vuletić opisuje kao nepresušno bogatstvo crno-belih.

Darko Ristić, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

„Partizan ima nepresušno bogatstvo u omladinskoj školi i talentima koji uspevaju da dođu do prvog tima i da iz prvog tima budu prodati za ozbiljan novac. Nemojte zaboraviti da su tri mlada igrača Partizana u poslednje dve godine prodata za skoro 30 miliona evra“, kaže Vuletić.

On je ponovio i da je Nedić fizički hteo da zastraši upravu u kojoj je bio i Vuletić, koristeći navijače.

Većina tih navijača je početkom februara uhapšena, Vuletić je ubrzo napustio mesto potpredsednika Partizana, a od tada do sada je više puta ukazivao na Nedića kao na čoveka koji je sve vreme pokušavao da preuzme kontrolu nad Partizanom.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare