Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik FK Partizan, drugi put je saslušavan u prostorijama SBPOK za tri meseca, a Nova.rs otkriva o čemu je sve govorio.

Kako je sam Vuletić najpre rekao, nije imao predstavu o čemu će ga ispitivati, pošto je pozvan da govori o zloupotrebi ovlašćenja položaja odgovornog lica kluba, što on nije bio kako je objasnio.

„Nikada nisam bio odgovorno lice niti u FK Partizan, niti u JSD Partizan. U fudbalskom klubu to je generalni direktor Miloš Vazura od 2014. godine do ovoga dana, a u JSD to je Milorad Vučelić (predsednik prim.aut), takođe do danas. Pripadnike SBPOK precizno sam uputio u detalje Statuta Partizana i u nadležnosti odgovornih lica u okviru pravnih lica“, naglasio je Vuletić.

PROČITAJTE JOŠ

Ponovio je i kako je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio da će „Vuletić biti u prilici da otkrije kako je prepustio takozvani bunker na stadionu u Humskoj narko dilerima i ekipi Veljka Belivuka“, koja se tereti za najstrašnija krivična dela.

„Od ove vlasti i ovog režima više ništa ne može da me čudi“, dodao je profesor Pravnog fakulteta koji je nedavno najavio i formiranje političkog pokreta.

Kako nezvanično saznajemo, bivši potpredsednik crno-belih veruje i da je označen kao državni neprijatelj, a saslušanje u SBPOK trajalo je nešto više od tri sata nakon čega je naveo kako je i strahovao od politizacije celog slučaja.

Ipak, brojna pitanja ticala su se dešavanja u Partizanu, pa je bivši potpredsednik objasnio koja i kakva ovlašćenja je imao u skladu sa funkcijom.

„Bilo je pitanja koja su pokušala da iniciraju da li imam neka posebna ovlašćenja kao bivši potpredsednik. Odgovorio sam da takvih ovlašćenja nisam imao, nema dokumenata koja mi daju bilo kakva ovlašćenja, ne postoje. Odlučuju upravni odbor i kolektivni organi i FK Partizan i JSD Partizan, i odlučuju oni sa deponovanim potpisom. Moje nadležnosti su bile toliko minorne u tom pogledu. Kada bih uzeo trenerku iz FK Partizan, da poklonim poslovnim partnerima ili prijateljima kluba, morao bih da potpišem molbu, koju bi morao da odobri generalni direktor potpisom. O tome postoji službeni akt i pisani trag u klubu, mislim da je ovo moglo da izostane, ali možda je i bolje što smo bili u prilici da i ovo razjasnimo“, ispričao je Vuletić.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kako naš portal saznaje, ponovio je da je Upravni odbor JSD Partizan i dalje u nezakonitom mandatu, jer mu je mandat istekao pre skoro dve godine, te da izbori za novo rukovodstvo nisu obavljeni po Zakonu o sportu.

Dalje je objasnio kako ni kao član Upravnog odbora JSD Partizan, niti kao potpredsednik fudbalskog kluba odnosno član UO FK Partizan, nije imao nikakva posebna ovlašćenja. U iskazu je navedeno još da je shodno statutarnoj odredbi bio član Odbora za hitnja pitanja zajedno sa Vazurom i Vučelićem, koji može da odlučuje samo između dve sednice UO o hitnim tekućim stvarima, ali čije odluke postaju validne tek kada se ratifikiju na prvoj sledećoj sednici Upravnog odbora.

Vuletić je ispričao i da nije bio ovlašćeno lice za zastupanje i da nema deponovani potpis, te da samim tim nije mogao da vodi poslove i raspolaže imovinom FK i JSD Partizan.

U svom iskazu je naveo i da nikada nije vodio pregovore za izdavanje prostorija stadiona u Humskoj, niti bio deo pregovora oko transfera igrača.

Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Kako Nova.rs saznaje, označio je Žarka Zečevića, tadašnjeg generalnog sekretara FK Partizan, kao nekoga ko je je u prvoj dekadi 21. veka mogao da vodi pregovore oko raspolaganja klupskom imovinom, izdavanjem u zakup, ili prodaje samih igrača, prema starim statutima kluba i prema inokosnim ovlašćenjima koja su mu pripadala kao generalnom sekretaru.

Takođe je ponovio da su svi korisnici i prostorije na stadionu, koji je u nadležnosti JSD Partizan, pre njegovog ulaska u klub već bili tu, kao i da on lično nikada nije kontaktirao sa navijačima u vezi sa korišćenjem pomenutih prostorija.

Prema iskazu, Vuletić je potvrdio da mu je poznato ko je koristio prostorije butike, renta kara i agencije „Partizan travel“, kao i da mu nije poznato da je navijačima davan novac na ruke.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare