Predsednik upozorio večite rivale, iako je godinama ćutao dok su se dugovi stvarali.

Dugovanja košarkaških i fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana podigla su veliku prašinu u javnosti.

Ministar finansija Siniša Mali objavio je sve detalje prihoda i rashoda u taborima večitih rivala, a tim povodom se oglasio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da kroz izveštaj Malog mogli ste da vidite tri važne stvari. Mogli ste da vidite fer raspodelu novca večitim rivalima. Videćete što je naša greška je da smo manje novca dali u centralnu Srbiju i na sever Srbije. Tu mora da bude promena i moraćemo više novca da im dajemo. Ono što je važno rekao bih da postoji ravnopravno i fer finansiranje večitih rivala“, istakao je Vučić.

On je istakao da neće postojati tolerancija ukoliko se dugovi ne budu plaćali, ali da li bi zaista neko poslao Zvezdu i Partizan u stečaj?! Više liči na priče za malu decu…

„Druga važna stvar uz ulaganje države je činjenica da smo mi tim ulaganjima pomogli Zvezdi i Partizanu da se uspešnije takmiče. I treće je porez. Izašli smo sa tačnim ciframa. I porez će morati da plate svi, to je naša ključna poruka. U protivnom uslediće blokada i stečaj“. dodao je Vučić.

Zanimljivo je da se dugovi u Zvezdi i Partizanu stvaraju godinama, država sipa šakom i kapom i niko do sada nije reagovao. Sponzorski ugovori preko državnih firmi koje se finasiraju iz budžeta građana Srbije godinama su bili milionski, ali se na sve ćutalo kako bi se obezbedila neophodna politička podrška onih koji navijaju za dva najveća kluba.

Kako je moguće da se svih ovih godina dok je dug pravljen nijedna insituacija nije time bavila nego baš sad? I baš o tome priča predsednik države na otvaranju dela obilaznice oko Beograda.

BONUS VIDEO Zvezda šampion ABA lige: Sramota veća od finala

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare