Foto: Printscreen Instagram / buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na plasmana Srbije na Svetsko prvenstvo u Kataru i čestitao fudbalerima na velikom uspehu.

PROČITAJTE JOŠ

On je međutim rekao da ne želi da preuzima nikakve zasluge za njihov uspeh.

„Želim da im čestitam. To nema veze sa nama, država radi i država ulaže u sport, ali da preuzimam bilo kakve zasluge, bilo bi iluzorno“, rekao je predsednik.

Vučić je objasnio i zašto se pojavio u avionu fudbalera pred odlazak u Lisabon.

„Želeo sam da podržim momke. Ja ne mislim da je važno učestvovati – važno je pobediti. Ja sam im rekao ono što je moja životna filozofija – ja sam im rekao momci idite tamo i pobedite. I pobedili su. Pobedili su zato što oni igraju doboro fudbal, zato što je selektor sjajno postavio taktiku. Pošto učim za košarkaškog trenera, pepoznao sam neke stvari u Piskijevoj taktici. Nikada nismo igrali sa ovakvim pritiskom, da im spreče kontranapad. Kapa dole majstoru selektoru, kapa dole igračima, to je veliki uspeh. Država radi na tome da podstakne da se rode neki novi klini da imamo nove stadione. Kreće izgradnja nacionalnog stadiona, mi trenutno gradimo tri stradiona“ istakao je Vučić.

Vučić je priznao i da su svi bili iznenađeni.

„Fudbaleri su se iznenadili kada sam došao među njih. Neki su zauzeli po tri sedišta, pa su ustali kada sam ušao“.

Na premiju od milion evra za fudbalere, Vučič je istakao da je bitno da se ulaže u sport.

„Naše je da ulažemo veliki novac. Ljudi treba da znaju da kada govorimo o tome, sportski rezultati ne dolaze sami, vi morate da imate podršku za te ljude. Mi danas gradimo velike centre, za odbojkaše i odbojkašice, za borilačke sportove, gradimo vrstu sportske infrastrukture koje imaju neke evropske zemlje. Gradimo veliku streljanu, očekujemo više medalja iz Pariza“, rekao je Vučić.

Govoreći o uspehu protiv Portugala i njegovom dolasku u avion, imao je najavu i za Svetsko prvenstvo.

„Ako uđem u avion neka u Kataru spremaju pehar ako dođem u avion idu makar u polufinale.

Zahvalio se i igračima za doniranje novca u humanitarne svrhe.

„Unapred smo imali tezu da ćemo izgubiti, i onda se uvek znao ko je kriv. A ovi momci su pobedili. Zahvalnost momcima što su prosledili novac za decu, to pokazuje kakvo srce oni imaju, mogli su da potroše taj novac i na kafanu, jer su ga radom i krvnički zaradili“, rekao je Vučić.

BONUS VIDEO Gol Aleksandra Mitrovića koji je Srbiji doneo plasman na Mundijal Portugal Srbija 1 2 Aleksandar Mitrović

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare